Rondreis Sumatra

Hieronder vindt u een aantal voorbeeldreizen door Sumatra en combinaties van Sumatra met de omringende eilanden zoals Java, Bali en Lombok. Het zijn rondreizen met de bekende highlights, bijzondere rondreizen en rondreizen door Bali met de nadruk op natuur, avontuur of juist cultuur. Deze zijn samengesteld op basis van onze jarenlange ervaringen met het fraaie Sumatra. Uiteraard kan iedere reis naar wens worden aangepast, verlengd of ingekort. Laat u inspireren en bel of mail ons over uw wensen. Wij maken dan graag een vrijblijvend reisvoorstel voor uw ideale Sumatra rondreis!

 


Over Sumatra

 

Sumatra is het op één-na-grootste eiland van Indonesië. Door zijn gunstige ligging aan de straat van Melaka heeft het eiland een rijke historie. In vroeger tijden werd het eiland ookwel Swarna Dipa genoemd, dat ‘land van goud’ betekent. Later in de koloniale tijden was Sumatra belangrijk vanwege de vele plantages en oliewinning. Tegenwoordig is Sumatra toenemend populair bij toeristen vanwege de schitterende natuur en authentieke bevolking. Het eiland is nog niet zo druk als Java en Bali en biedt tal van mogelijkheden voor prachtige rondreizen en vakanties. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland behoren allereerst de orang-oetans. Sumatra is een van de laatste plaatsen op aarde waar u deze schitterende dieren nog in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Hiernaast herbergen de regenwouden van Sumatra ook andere apensoorten, tijgers, herten, neushoornvogels, de rafflesia-bloem en olifanten.

Een andere must-see tijdens uw privé-rondreis Sumatra is het Tabo-meer. Dit immense meer is het overblijfsel van een supervulkaan die ruim 70.000 jaar geleden is ontploft. Tegenwoordig is het meer een geliefde toeristische bestemming vanwege de natuur en de traditionele dorpjes. Ook een bezoek aan het bergstadje Bukittinggi behoort zeker tot uw individuele rondreis over Sumatra. Hier vindt u de Minangkabau stammen en diverse overblijfselen van zowel de koloniale tijden als de Japanse bezetting tijdens de tweede wereldoorlog. In de nabijgelegen Harau-vallei kunt u trekkings maken en op zoek gaan naar de Rafflesia, ’s-werelds grootste bloem met een diameter van tot wel 1 meter!

Er zijn geen nauwelijks goed ontwikkelde badplaatsen op Sumatra, maar voor de strandliefhebbers biedt Sumatra wel het paradijselijke Cubadak Eiland, voor de kust van Padang. Het eiland Pulau Weh, gelegen in het uiterste noorden van Sumatra, is aan te raden voor duikers en snorkelaars.

 

Waarom een rondreis Sumatra?

 

Een individuele rondreis Sumatra betekent een reis met veel doen en zien. Het eiland is relatief groot en de keuze is dan ook enorm. Het toerisme is hier nog niet enorm ontwikkeld en er is totaal geen massatoerisme. Ideaal voor een authentieke rondreis Sumatra. Het uit zich ook in wat eenvoudigere accommodatie, vervoer en men spreekt er over het algemeen wat minder goed Engels en Nederlands. Als reizigers wordt u echter ruimschoots beloond en zal het nog niet meevallen om Sumatra weer te verlaten. Niet voor niets kent het eiland dan ook veel repeaters.

Komt u voor de natuur, dan is het Gunung Leuser National Park een must, met de plaatsjes Bukit Lawang, Tangkahan en het ongerepte Ketambe. Ideaal voor het spotten van Orang-oetans, olifanten en ander wild. Andere aanraders zijn de Harau vallei en bij een avontuurlijke rondreis Sumatra mag het wilde Kerinci National Park niet ontbreken. Hier heeft u de kans om de zeer zeldzame Sumatraanse tijger te spotten. De cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Medan