Orang-oetans & Olifanten

Sumatra

Laat een onvergetelijke vakantie naar Sumatra op maat samenstellen door Original Asia! Sumatra is, na Kalimantan, het grootste eiland van Indonesië en het op vijf na grootste eiland ter wereld. Door zijn gunstige ligging aan de straat van Melaka heeft het kustgebied van dit eiland een rijke historie en u vindt er dan ook nog diverse overblijfselen uit koloniale tijden.

De mooiste plekken voor een onvergetelijke vakantie op Sumatra

Voor een vakantie is vooral Noord-Sumatra geliefd bij menig reiziger. Hier bevindt zich het Gunung Leuser National Park, een van de weinige plaatsen op aarde waar u nog orang-oetans in het wild kunt zien. Bij Tangkahan, ook gelegen in het National Park, vindt u een olifantenkamp. Voor de ultieme jungle-ervaring is er nog het plaatsje Ketambe, dat nog dieper in het natuurreservaat ligt. Het is even wat meer moeite om er te komen, maar u wordt beloond met een verblijf op een van de mooiste plekjes van Sumatra, waar bovendien nauwelijks andere toeristen komen. Een andere absolute highlight van Sumatra is het Tobameer, een kratermeer van een gigantische prehistorische vulkaan. Voor de cultuurliefhebber is er ook meer dan genoeg te zien: van de Batak-dorpen rond het Tobameer tot de Minangkabau-stammen van Bukittinggi. Voor de strandliefhebber is er het fraaie Cubadak eiland en voor een rijke onderwaterwereld bezoekt u het eiland Pulau Weh in het uiterste noorden van Sumatra.

Laat een vakantie op maat samenstellen

Wilt u op vakantie naar Sumatra en dit eiland op een unieke manier ontdekken? Kies dan voor een van onze reizen of laat een reis op maat samenstellen. Alle reizen kunnen geheel naar uw wens worden aangepast. Heeft u vragen over het samenstellen van een vakantie naar Sumatra? Neem dan contact met ons op via +31(0)85 760 47 00 of reizen@originalasia.nl.

Rondreizen door Sumatra

Hieronder vindt u een greep uit onze mooiste reizen over Sumatra. Alle reizen zijn op privébasis en kunnen geheel naar wens worden aangepast. Uw droomreis naar Sumatra is nog maar enkele klikken van u verwijderd!

Sumatra overzicht

Brastagi

Brastagi is een stadje ten zuiden van Medan. Door zijn gunstige ligging maakt dat Brastagi een ideale stop is op de route van het Gunung Leuser National Park naar het bekende Toba-meer.

Bukit Lawang

Bukit Lawang is vooral bekend vanwege het Bohorok Orang-oetan Rehabilitation Center. U vindt hier nog een stuk werkelijk ongerept regenwoud en naast het zien van de orang-oetans kunt u hier ook zelf prachtige trekkings maken.

Bukittinggi

Bukittinggi is een fraai bergstadje en tevens het culturele hart van de Minangkabau. De stad ligt op 920 meter hoogte boven zeeniveau en wordt omringd door de Merapi en Singgalang vulkanen.

Cubadak

Het eiland Pulau Cubadak is 15 hectare groot en afgezien van enkele vissershutjes is het vrijwel onbewoond en overgroeid met regenwoud. Het eiland is omringd door een ongerept koraalrif waar u prachtig kunt snorkelen en duiken.

Kerinci National Park

Het Kerinci National Park is een prachtig natuurreservaat dat wordt gedomineerd door de machtige Gunung Kerinci vulkaan. Het National Park bestaat grotendeels uit primair regenwoud, gelegen rond het meer.

Ketambe

Ketambe, dat staat voor een ongerept regenwoud, bijna gegarandeerd orang-oetans spotten en een schitterende natuur. Kortom, de ultieme jungle-ervaring!

Maninjau

Het Maninjau-Meer is één van de mooiste meren van Sumatra. Het regenwoud reikt hier nog tot aan de oevers van het meer. Het is een prachtige plek voor kanotochten en lange wandelingen.

Medan

Medan is de hoofdstad van Noord-Sumatra. De stad beschikt over een internationale luchthaven en is daarmee vaak het startpunt van uw rondreis door Sumatra.

Padang

Padang is een grote stad met zo'n 800.000 inwoners. Door de aanwezigheid van een vliegveld is Padang ideaal als eindpunt van uw reis door Sumatra.

Parapat

Parapat, dan ook wel Prapat genoemd wordt, ligt aan de oevers van het bekende Toba-Meer. Voor de lokale bevolking is het een geliefd vakantieoord Voor Westerse toeristen is het eerder een korte stop op de route naar het schiereiland Samosir.

Pulau Weh

Pulau Weh is een klein eilandje aan het westelijke uiteinde van Indonesië. Met zon, zee en strand de ideale afsluiting voor uw reis door Sumatra!

Samosir

Samosir is het grote schiereiland, met de traditionele Batakdorpjes, dat in het Toba-meer ligt. Hier liggen diverse hotels met een prachtig uitzicht op het meer.

Sipirok

Sipirok ligt op de grens van Noord- en West-Sumatra en is bovenal een makkelijke stop op de route van het Toba-meer naar het bergstadje Bukittinggi.

Tangkahan

Tangkahan is een klein plaatsje aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Tangkahan is vooral bekend vanwege het olifantenkamp dat hier gesitueerd is.

Inspiratie

Sumatra is een paradijs voor de natuurliefhebber. Hieronder vindt u vast een voorproefje van de mooiste bouwstenen en hotels.

Geïnspireerd geraakt?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl