Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Huwelijksreis Indonesië: Jungle & Beach

Home 1900x900 Indonesie Sumatra Istock cubadak strand mooi aerial padang

18-dgs Huwelijksreis Indonesië: Jungle & Beach

Een Huwelijksreis Indonesië, dat kan op vele manieren. Luxe hotels en mooie stranden liggen voor de hand, maar speciaal voor diegene die wat meer dan strand en luxe zoeken hebben we deze rondreis samengesteld, met wat meer de nadruk op natuur en avontuur. De reis start op het eiland Sumatra, waar verhoudingsgewijs nog maar heel weinig toeristen komen. Op Sumatra bezoeken jullie de stad Medan en daarna gaat de reis de jungle in, naar Bukit Lawang. Hier zien jullie de orang-oetans, staat er een jungletrekking op het programma en maak je kennis met de lokale bevolking. Dan per jeep naar Tangkahan waar je de olifanten kunt voeren & wassen en kunt rivertube-en.

Na Sumatra volgt een rondreis over Bali. Hier zien jullie de mooiste plekjes, tempels & rijstterrassen van het eiland. Genieten van de markt en restaurantjes in Ubud, de plantages van Munduk en snorkelen in Amed. Vanaf Oost-Bali varen jullie naar de bekende Gili Eilanden voor een extra lange strandvakantie. Hier vind je prachtige stranden en een rijke onderwaterwereld. Aan het einde voert de route je weer terug naar Bali voor een verblijf in Canggu, waar je de meest populaire restaurants en uitgaansgelegenheden van Bali vindt.

 

Zoals bij al onze reizen is deze Huwelijksreis Indonesië: Jungle & Beach een privérondreis die geheel naar wens kan worden aangepast. Verlengen, inkorten, luxere hotels, extra excursies, etc. Alles is mogelijk. Deze reis is gebaseerd op charmante, kleinschalige hotelletjes. Op Sumatra vaak wat eenvoudiger, op Bali wat luxer en uiteraard kan ook dit verder naar jullie zin worden gewijzigd.

 

Samen met Original Asia kom je zo tot jullie eigen unieke huwelijksreis naar Indonesië!

De Highlights
 • Op avontuur in Sumatra
 • Tropisch genieten op de Gili Eilanden
 • De mooiste rijstterrassen van Bali
 • Ontdek Munduk
 • Snorkelen in Amed
 • De orang-oetans van Bukit Lawang
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom op Sumatra

Bij aankomst op het Kualanamu International Airport van Medan staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Medan is de derde grootste stad van Indonesië en was al in de Hollands-koloniale tijd een belangrijke stad. U ziet hier dan ook tot op de dag van vandaag nog veel Hollandse kenmerken terug in het straatbeeld. Medan wordt gezien als de food-capital van Indonesië. Vanwege de invloeden van de diverse uiteenlopende bevolkingsgroepen kunt in Medan genieten van tal van traditionele gerechten in warungs en restaurantjes.

Dag
2
Day mood:
Sportief

Fietsen

Na het ontbijt verlaat u Medan en vervolgens rijdt u naar het dorpje Bukit Lawang, gelegen aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Het is een fraaie route via de dorpjes Binjai en Kuala, waar u, als de tijd het toelaat, een stop maakt bij de kleurrijke traditionele markt.

In de middag staat er een mooie fietstocht op het programma. U verkent de omgeving van Bukit Lawang en rijdt langs de (rubber)plantages en nabijgelegen dorpjes. Op de rijstvelden leert u hoe de rijst traditioneel gezaaid en geoogst wordt en afhankelijk van het seizoen kunt u de boeren helpen met het werk als u dat leuk vindt. Vervolgens bezoekt u een specerijentuin waar u kennis maakt met de kruiden waar Indonesië zo bekend om is geworden. Vele van deze kruiden worden ook gebruikt als medicijn. Na een korte pauze waarbij u vers kokoswater direct uit een jonge kokosnoot geserveerd krijgt, gaat de rit verder naar de volgende dorpjes. U ziet een suikerplantage en hoe hier tofu wordt gemaakt. Na de rit wordt u naar een lokaal gezin gebracht waar u geniet van een traditioneel Sumatraans diner. Na het diner wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag
3
Day mood:
Natuur
Op avontuur

De Jungle in

Na het ontbijt maakt u een trekking door het regenwoud. Meteen een mooie kans om de schitterende orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien! U maakt een dagtocht waarbij u diep het oerwoud trekt, op zoek naar de apen. Naast orang-oetans kunt u hier ook Thomas Leaf monkeys zien, een soort die alleen op Sumatra voorkomt en totaal niet schuw is. De jungletocht duurt ongeveer 6-7 uur en de ervaren gids vertelt u alles over de flora en fauna van dit ongerepte natuurgebied. In de middag gebruikt u de picknicklunch in de jungle. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel in Bukit Lawang.

Dag
4

Per Jeep

In de ochtend checkt u uit en verlaat u Bukit Lawang. Per jeep maakt u een fraaie tocht naar Tangkahan, een dorpje dat verder in het Gunung Leuser National Park gelegen is. De route met prachtige uitzichten, gaat door de jungle en langs plantages en lokale dorpjes. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur stops maken bij bijvoorbeeld één van de plantages, een schooltje, een palmoliefabriek en zo maakt u kennis met het echte leven in dit deel van Indonesië. In de middag komt u aan in het dorpje Tangkahan.

Dag
5
Day mood:
Natuur

De Olifanten

Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling naar de rivier. Hier staan de mahouts (olifantenoppassers) al klaar en mag u ze helpen met het voeren en wassen van de olifanten. Het wassen gebeurt in de rivier. Hierna gaat u naar het startpunt van het tubing. Na een korte pauze drijft u op een binnenband de rivier af. Onderweg stopt u bij een waterval waar u een natuurlijke douche kunt nemen en even lekker kunt zwemmen en zonnen. Hier wordt de picknicklunch voor u geserveerd. Daarna keert u teug naar het hotel en in de loop van middag reist u terug naar Medan. Overnachting in Medan.

Dag
6
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Bali

In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Medan gebracht. Hiervandaan vliegt u naar Denpasar, Bali. Bij aankomst op Bali staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Eenmaal bij het hotel aangekomen checkt u in en daarna is de (na)middag verder vrij te besteden.

Dag
7 8
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Ontdek Ubud

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het vlinderpark of een white water rafting-excursie.

Dag
9
Day mood:
Cultuur

Watervallen & Rijstterrassen

De route naar Munduk is een van de mooiste die u op Bali kunt maken. U reist door de bergen, landelijk Bali en langs plaatsen waar maar weinig toeristen komen. De privé-excursie voert  u eerst naar de Alas Kedaton Tempel in een van de drie apenbossen die Ubud rijk is. Hierna gaat u noordwaarts waarbij u een stop maakt bij de Ulun Danu Tempel. Uw gids zal u hier uitgebreid vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van deze indrukwekkende Tempel aan de oevers van het Bratan-meer. Tevens kunt u hier een bezoek brengen aan de lokale markt van Bedugul. De rit gaat dan verder langs het Tamblingan- en Buyan-meer, waar u geniet van de prachtige vergezichten. Bij Munduk maakt u de laatste stop. Hier vindt u enkele van de mooiste rijstvelden van Bali en u maakt een wandeling naar de waterval van Munduk. Aan het einde van de dag komt u aan op uw bestemming.

Dag
10
Day mood:
Relaxdagje

Tussen de plantages

Deze dag kunt u vrij besteden in de prachtige omgeving van Munduk. Hier vindt u de mooiste rijstterrassen en plantages uit de koloniale tijden. De perfecte locatie voor een actieve dag vol wandelen, fietsen of juist lekker niets doen en genieten van het uitzicht. In de omgeving van Munduk vindt u diverse watervallen. De Banyumalas Twin Waterfalls zijn wellicht wel de mooiste! Overnachting in Munduk.

Dag
11
Day mood:
Cultuur
Natuur

Paleizen & Vulkanen

Na het ontbijt staat de gids klaar voor de excursie van vandaag. U Munduk en u trekt de bergen in. Hier bezoekt u als eerste de Pura Beji Tempel en daarna gaat de rit verder naar Kintamani. Vanaf deze plaats  heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de Baturvulkaan en het bijbehorende kratermeer. Er zijn hier diverse restaurantjes waar u kunt genieten van koffie of de lunch met een onvergetelijk uitzicht. U vervolgt de route door het Balinees berglandschap waarin de Gunung Agung de hoogste vulkaan van het eiland is. Op de hellingen van deze vulkaan vindt u de Besakih Tempel. Deze tempel wordt ook wel de  moedertempel genoemd en ze is de meest heilige tempel van het eiland. De tempel is deels te bezichtigen voor niet-Hindoes. De laatste stop van vandaag is het bekende waterpaleis van Tirtagangga. Dit met veel beeldhouwwerk versierde waterpaleis behoorde ooit tot de tuinen van de lokale koning. Tegenwoordig is het openbaar toegankelijk en geniet de plaatselijke bevolking graag van de vele vijvers en zwembaden van Tirtagangga. Aan het einde van dag bereikt u uw bestemming in Noordoost-Bali.

Dag
12
Day mood:
Onderwater

In Amed

Deze dag kunt u vrij besteden in Amed. Dit is een rustig plaatsje met donkere stranden en een heel rijk onderwaterleven. Juist het donkere vulkanische zand zorgt voor spectaculaire snorkeltrips doordat de felgekleurde vissen en het koraal extra opvallen tegen de donkere ondergrond. Kortom, een heerlijk dagje snorkelen en zwemmen of gewoon relaxed genieten van het uitzicht op de Bali Zee.

Dag
13

Naar de Gili's

Na een vroeg ontbijt is het weer tijd Amed te verlaten. U vaart per snelle boot naar de Gili Eilanden, een mooie boottocht van ongeveer anderhalf uur. Bij aankomst kunt u de rest van de middag vrij besteden. Verken deze schitterende paradijselijke eilandjes en geniet ’s avonds bij de gezellige restaurantjes aan het strand.

Dag
14 16
Day mood:
Strand

Tropisch genieten

Deze dagen bent u vrij om te genieten van al het moois van de Gili Eilanden. Een kristalheldere zee die uitnodigt om eindeloos te snorkelen en of duiken, hagelwitte stranden en een prachtig uitzicht op Bali en Lombok. Op de Gili Eilanden is er geen gemotoriseerd verkeer; alles gaat per fiets en cidomo (paard-en-wagen) en juist dit geeft de Gili Eilanden hun gemoedelijke karakter.

Dag
17
Day mood:
Strand
Sunrise/Sunset

Terug naar Bali

In de loop van de ochtend checkt u uit en vervolgens vaart u terug naar Bali. Dit kan weer via Padangbai of via Serangan in het zuiden. Bij aankomst op Bali staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Na te zijn ingecheckt is de rest van de middag/avond vrij te besteden.

Dag
18
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Na het ontbijt is de dag vrij te besteden totdat het tijd is om naar het vliegveld te gaan en Bali weer te verlaten. De transfer naar het vliegveld is uiteraard inbegrepen. Tevens is het mogelijk om uw reis te verlengen of uit te breiden met extra bestemmingen.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.175 € nvt
Inclusief
 • Privé-vervoer met airco
 • Eigen chauffeur op Java
 • Engels- of Nederlandstalige gidsen
 • Beschreven accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Boottochten
 • Beschreven excursies en entreegelden
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Indonesië
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis is gebaseerd op een mix van eenvoudige, middenklasse en luxe hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Huwelijksreis Indonesië: Jungle & Beach
Hidden
Uw ervaring telt.