Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Bestemmingen Sumatra
Brastagi

Brastagi is een stadje ten zuiden van Medan. Door zijn gunstige ligging maakt dat Brastagi een ideale stop is op de route van het Gunung Leuser National Park naar het bekende Toba-meer.

Bukit Lawang

Bukit Lawang is vooral bekend vanwege het Bohorok Orang-oetan Rehabilitation Center. U vindt hier nog een stuk werkelijk ongerept regenwoud en naast het zien van de orang-oetans kunt u hier ook zelf prachtige trekkings maken.

Bukittinggi

Bukittinggi is een fraai bergstadje en tevens het culturele hart van de Minangkabau. De stad ligt op 920 meter hoogte boven zeeniveau en wordt omringd door de Merapi en Singgalang vulkanen.

Cubadak

Het eiland Pulau Cubadak is 15 hectare groot en afgezien van enkele vissershutjes is het vrijwel onbewoond en overgroeid met regenwoud. Het eiland is omringd door een ongerept koraalrif waar u prachtig kunt snorkelen en duiken.

Kerinci National Park

Het Kerinci National Park is een prachtig natuurreservaat dat wordt gedomineerd door de machtige Gunung Kerinci vulkaan. Het National Park bestaat grotendeels uit primair regenwoud, gelegen rond het meer.

Ketambe

Ketambe, dat staat voor een ongerept regenwoud, bijna gegarandeerd orang-oetans spotten en een schitterende natuur. Kortom, de ultieme jungle-ervaring!

Maninjau

Het Maninjau-Meer is één van de mooiste meren van Sumatra. Het regenwoud reikt hier nog tot aan de oevers van het meer. Het is een prachtige plek voor kanotochten en lange wandelingen.

Medan

Medan is de hoofdstad van Noord-Sumatra. De stad beschikt over een internationale luchthaven en is daarmee vaak het startpunt van uw rondreis door Sumatra.

Padang

Padang is een grote stad met zo'n 800.000 inwoners. Door de aanwezigheid van een vliegveld is Padang ideaal als eindpunt van uw reis door Sumatra.

Parapat

Parapat, dan ook wel Prapat genoemd wordt, ligt aan de oevers van het bekende Toba-Meer. Voor de lokale bevolking is het een geliefd vakantieoord Voor Westerse toeristen is het eerder een korte stop op de route naar het schiereiland Samosir.

Pulau Weh

Pulau Weh is een klein eilandje aan het westelijke uiteinde van Indonesië. Met zon, zee en strand de ideale afsluiting voor uw reis door Sumatra!

Samosir

Samosir is het grote schiereiland, met de traditionele Batakdorpjes, dat in het Toba-meer ligt. Hier liggen diverse hotels met een prachtig uitzicht op het meer.

Sipirok

Sipirok ligt op de grens van Noord- en West-Sumatra en is bovenal een makkelijke stop op de route van het Toba-meer naar het bergstadje Bukittinggi.

Tangkahan

Tangkahan is een klein plaatsje aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Tangkahan is vooral bekend vanwege het olifantenkamp dat hier gesitueerd is.