Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Rondreis Sumatra en Bali

Home 1900x900 Indonesie Sumatra Istock Tangkahan olifant

Rondreis Sumatra en Bali

 • Deze rondreis door Sumatra en Bali is een prachtige 17-daagse combinatiereis naar de regenwouden van Sumatra, het authentieke Bali en de prachtige stranden van de Gili-eilanden. De rondreis start in Medan. Hiervandaan reist u meteen door naar het Gunung Leuser National Park. U maakt een trekking door het regenwoud om de orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te spotten. Vervolgens reist u door naar Tangkahan, een klein en authentiek dorpje dat bekend is om zijn olifanten. Na te zijn teruggekeerd in Medan neemt u een binnenlandse vlucht naar Bali.

  Een onvergetelijke rondreis om Sumatra en Bali te ontdekken

  Uw verblijf op Bali start in Ubud, het culturele hart van Bali. Hier geniet u van de prachtige rijstvelden en ongerepte natuur. Vervolgens reist u door naar Lovina, gelegen in het noorden van Bali. Lovina is bekend vanwege de donkere, vulkanische stranden en de grote scholen wilde dolfijnen die hier voor de kust zwemmen. Hierna reist u via het authentieke Oost-Bali naar de tropische Gili Eilanden, waar u geniet van de mooiste stranden en de rijke onderwaterwereld.

  Laat een offerte op maat samenstellen

  Wanneer u kiest voor een rondreis door Sumatra en Bali kunt u deze reis volledig op maat laten samenstellen. Bovenstaande reis is vooral een voorbeeldreis, zodat u ziet wat de mogelijkheden zijn. Houdt u bijvoorbeeld meer van luxe of wilt juist een goedkopere reis? Heeft u een voorkeur voor bepaalde soort hotels of heeft u andere specifieke wensen? Laat het ons weten en wij stellen een op maat gemaakte offerte voor u op. Wanneer u vragen heeft over onze rondreis door Sumatra en Bali, kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Bel ons op +31(0)85 760 47 00 of stuur een e-mail naar reizen@originalasia.nl.

De Highlights
 • Op zoek naar de orang-oetans
 • De olifanten van Tangkahan
 • De heilige Besakih ‘Moeder’-tempel op Bali
 • De rijstvelden van Ubud
 • De ongerepte Gili Eilanden
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom op Sumatra

Bij aankomst op het Kualanamu International Airport van Medan staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Medan is de derde grootste stad van Indonesië en was al in de Hollands-koloniale tijd een belangrijke stad. U ziet hier dan ook tot op de dag van vandaag nog veel Hollandse kenmerken terug in het straatbeeld. Medan wordt gezien als de food-capital van Indonesië. Vanwege de invloeden van de diverse uiteenlopende bevolkingsgroepen kunt in Medan genieten van tal van traditionele gerechten in warungs en restaurantjes.

Dag
2
Day mood:
Sportief

Fietsen

Na het ontbijt verlaat u Medan en vervolgens rijdt u naar het dorpje Bukit Lawang, gelegen aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Het is een fraaie route via de dorpjes Binjai en Kuala, waar u, als de tijd het toelaat, een stop maakt bij de kleurrijke traditionele markt.

In de middag staat er een mooie fietstocht op het programma. U verkent de omgeving van Bukit Lawang en rijdt langs de (rubber)plantages en nabijgelegen dorpjes. Op de rijstvelden leert u hoe de rijst traditioneel gezaaid en geoogst wordt en afhankelijk van het seizoen kunt u de boeren helpen met het werk als u dat leuk vindt. Vervolgens bezoekt u een specerijentuin waar u kennis maakt met de kruiden waar Indonesië zo bekend om is geworden. Vele van deze kruiden worden ook gebruikt als medicijn. Na een korte pauze waarbij u vers kokoswater direct uit een jonge kokosnoot geserveerd krijgt, gaat de rit verder naar de volgende dorpjes. U ziet een suikerplantage en hoe hier tofu wordt gemaakt. Na de rit wordt u naar een lokaal gezin gebracht waar u geniet van een traditioneel Sumatraans diner. Na het diner wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag
3

De Jungle in

Na het ontbijt maakt u een trekking door het regenwoud. Meteen een mooie kans om de schitterende orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien! U maakt een dagtocht waarbij u diep het oerwoud trekt, op zoek naar de apen. Naast orang-oetans kunt u hier ook Thomas Leaf monkeys zien, een soort die alleen op Sumatra voorkomt en totaal niet schuw is. De jungletocht duurt ongeveer 6-7 uur en de ervaren gids vertelt u alles over de flora en fauna van dit ongerepte natuurgebied. In de middag gebruikt u de picknicklunch in de jungle. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel in Bukit Lawang.

Dag
4

Per Jeep

In de ochtend checkt u uit en verlaat u Bukit Lawang. Per jeep maakt u een fraaie tocht naar Tangkahan, een dorpje dat verder in het Gunung Leuser National Park gelegen is. De route met prachtige uitzichten, gaat door de jungle en langs plantages en lokale dorpjes. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur stops maken bij bijvoorbeeld één van de plantages, een schooltje, een palmoliefabriek en zo maakt u kennis met het echte leven in dit deel van Indonesië. In de middag komt u aan in het dorpje Tangkahan.

Dag
5
Day mood:
Natuur

De Olifanten

Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling naar de rivier. Hier staan de mahouts (olifantenoppassers) al klaar en mag u ze helpen met het voeren en wassen van de olifanten. Het wassen gebeurt in de rivier. Hierna gaat u naar het startpunt van het tubing. Na een korte pauze drijft u op een binnenband de rivier af. Onderweg stopt u bij een waterval waar u een natuurlijke douche kunt nemen en even lekker kunt zwemmen en zonnen. Hier wordt de picknicklunch voor u geserveerd. Daarna keert u teug naar het hotel en in de loop van middag reist u terug naar Medan. Overnachting in Medan.

Dag
6
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Bali

In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Medan gebracht. Hiervandaan vliegt u naar Denpasar, Bali. Bij aankomst op Bali staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Eenmaal bij het hotel aangekomen checkt u in en daarna is de (na)middag verder vrij te besteden.

Dag
7 8
Day mood:
Zelf op pad

Ontdek Ubud

Deze dagen kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het vlinderpark of een white water rafting-excursie.

Dag
9

Apenbossen & Watervallen

Na het ontbijt staat de gids klaar bij de receptie. Vandaag reist u naar Lovina, een klein badplaatsje in het noorden van Bali, bekend vanwege de zwarte vulkanische stranden. De weg er naar toe is een fraaie rit dwars door het berglandschap met diverse bezienswaardigheden. Als eerste stopt u bij de Alas Kedaton tempel. Net als de tempel in het Monkey Forest wordt deze eeuwenoude tempel bewoond door een troep apen. Hierna gaat de reis verder naar de rijstvelden van Jatiluwih. Hier vindt u de mooiste rijstterrassen van Bali, kortom de ideale fotostop. Langs kronkelige bergwegen vervolgt u de rit. Onderweg geniet u van de natuur en de vergezichten tot u bij Bedugul en het Bratan-meer komt. In de Bedugul kunt u de lokale markt vol tropische vruchten en lokale producten bezoeken. Bij het Bratan-meer vindt u de Ulun Danu Tempel. Een van de zeven heiligste tempels van Bali. De gids vertelt u alles over het ontstaan en de geschiedenis van deze fascinerende tempel. De laatste stop van vandaag is de Git Git waterval. Via een vrij steil wandelpad loopt u in 10 minuten naar de voet van de waterval. Na dit bezoek reist u door naar Lovina waar u aan het einde van de middag aankomt.

Dag
10

De Dolfijnen

’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht bij zonsopkomst in een traditionele vissersboot, een zogenaamde outrigger. Voor de kust van Lovina komen grote scholen dolfijnen voor en ’s ochtends vroeg heeft u de grootste kans om deze schitterende dieren te zien. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden. Tip voor de wandelliefhebbers: breng een bezoek aan het West-Bali National Park dat op ongeveer 1 uur rijden ten westen van Lovina ligt.

Dag
11
Day mood:
Cultuur

Vulkanen & Paleizen

Op het programma staat vandaag een mooie rit langs de grootste vulkanen van Bali. Een mooie route die u als eerste naar Kintamani voert. Vanaf deze plaats  heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de Baturvulkaan en het bijbehorende kratermeer. Er zijn hier diverse restaurantjes waar u kunt genieten van koffie of de lunch met een onvergetelijk uitzicht. U vervolgt de route door het Balinees berglandschap waarin de Gunung Agung de hoogste vulkaan van het eiland is. Op de hellingen van deze vulkaan vindt u de Besakih Tempel. Deze tempel wordt ook wel de  moedertempel genoemd en ze is de meest heilige tempel van het eiland. De tempel is deels te bezichtigen voor niet-Hindoes. In het stadje Klungkung vindt u nog de overblijfselen van het oude paleis en het gerechtshof, een prachtig voorbeeld van de rijkdom van het  traditionele Bali uit de 17e eeuw. De volgende stop is de Goa Lawah grottempel, een fraaie tempel, die half in een grot met duizenden vleermuizen is verscholen. Tot slot bezoekt u het dorpje Tenganan. Dit Aga-dorpje is bekend om de traditionele wijze waarop de bewoners tot op de dag van vandaag nog leven. Aan het einde van de middag bereikt u uw bestemming in het oosten van Bali.

Dag
12

Per snelle boot

Na een vroeg ontbijt is het weer tijd uw hotel te verlaten. De chauffeur staat klaar om u naar Padangbai te brengen. Hier stapt u op de snelle boot naar de Gili Eilanden, een mooie boottocht van ongeveer anderhalf uur. Bij aankomst kunt u de rest van de middag vrij besteden. Verken deze schitterende paradijselijke eilandjes en geniet ’s avonds bij de gezellige restaurantjes aan het strand.

Dag
13 14
Day mood:
Strand
Relaxdagje

Tropisch genieten

Deze dagen bent u vrij om te genieten van al het moois van de Gili Eilanden. Een kristalheldere zee die uitnodigt om eindeloos te snorkelen en of duiken, hagelwitte stranden en een prachtig uitzicht op Bali en Lombok. Op de Gili Eilanden is er geen gemotoriseerd verkeer; alles gaat per fiets en cidomo (paard-en-wagen) en juist dit geeft de Gili Eilanden hun gemoedelijke karakter.

Dag
15

Terug naar Bali

In de loop van de ochtend checkt u uit en vervolgens vaart u terug naar Bali. Dit kan weer via Padangbai of via Serangan in het zuiden. Bij aankomst op Bali staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Na te zijn ingecheckt is de rest van de middag/avond vrij te besteden.

Dag
16
Day mood:
Relaxdagje

Balangan

Deze dag is vrij te besteden in Balangan/Uluwatu. Balangan ligt in het zuiden van Bali, een schitterend gebied van afgelegen baaien en steile rotsen. Ondanks dat het op slechts een half uurtje rijden van het vliegveld en het drukke Kuta ligt, is het een hele rustige locatie. Ideaal voor een huwelijksreis of ter afsluiting van een rondreis over Bali. In de omgeving van Balangan bevindt zich ook de Uluwatu tempel, één van de zeven belangrijkste tempels van Bali en misschien wel de mooiste! De Uluwatu Tempel ligt hoog op de steile rotsen en kijkt uit over de Indische Oceaan.

Dag
17

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas laat in de middag/avond. De check-out is om 12.00 en u kunt de bagage zolang bij de receptie achterlaten zodat u nog optimaal kunt genieten van deze dag. Indien gewenst kunnen we de kamer ook doorboeken.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Vindt hieronder alle accommodaties
Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 995 € 895
Inclusief
 • Privé-vervoer met airco
 • Engels- of Nederlandstalige gids
 • Beschreven accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Boottochten
 • Beschreven excursies en entreegelden
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Indonesië
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis is gebaseerd op een mix van middenklasse en wat luxere hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Rondreis Sumatra en Bali
Hidden
Uw ervaring telt.