Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Original Indonesie Rondreis

25-dgs Original Indonesie Rondreis

 • De Original Indonesië rondreis is een prachtige rondreis van 25 dagen over Sumatra, Java en Bali. Ontdek het schitterende regenwoud, de orang-oetans en olifanten van Sumatra, de cultuur, rijstvelden en tempels van Java en natuurlijk de mooiste plekjes en stranden van Bali!

  De perfecte rondreis om kennis te maken met Sumatra, Java en Bali

  Deze fraaie privéreis start in Medan, in Noordwest-Sumatra. Hiervandaan reist u meteen naar het Gunung Leuser National Park. Daar bezoekt u het Bohorok orang-oetan Rehabilitation Center en Tangkahan, een klein en authentiek dorpje dat bekend is om zijn olifantenkamp. Vervolgens keert u terug naar Medan om door te vliegen naar Jakarta. Hiervandaan reist u over Java naar Bali, een schitterende route langs Bogor, de theevelden van de Puncak Pass, Bandung, de beroemde Borobudur tempel, de Bromo vulkaan en nog veel meer. Vanaf het uiterste oosten van Java steekt u over naar Bali. Hier verblijft u eerst een paar dagen aan het strand in het noordwesten om vervolgens een rondreis te maken langs Lovina, Sidemen en Ubud. De reis eindigt met een korte strandvakantie in Zuid-Bali. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens een rondreis naar Sumatra, Java en Bali.

  Laat een rondreis op maat samenstellen

  Met onze Original Indonesië rondreis ontdekt u Sumatra, Java en Bali op een unieke manier. U beleeft een gevarieerde en actieve reis in een niet al te zwaar tempo. Daarnaast is het mogelijk om de reis naar wens aan te passen. Neem contact met ons op, bespreek uw wensen en wij stellen een op maat gemaakte offerte voor u op. U bereikt ons via +31(0)85 760 47 00 en via reizen@originalasia.nl.

De Highlights
 • Speciaal voor wie alles wil zien!
 • Op zoek naar de Orang-oetans
 • De Bromo vulkaan bij zonsopkomst
 • De theevelden van Puncak Pass
 • De prachtige Borobudur Tempel
 • De mooiste plekjes van Bali
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom op Sumatra

Bij aankomst op het Kualanamu International Airport van Medan staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Medan is de derde grootste stad van Indonesië en was al in de Hollands-koloniale tijd een belangrijke stad. U ziet hier dan ook tot op de dag van vandaag nog veel Hollandse kenmerken terug in het straatbeeld. Medan wordt gezien als de food-capital van Indonesië. Vanwege de invloeden van de diverse uiteenlopende bevolkingsgroepen kunt in Medan genieten van tal van traditionele gerechten in warungs en restaurantjes.

Dag
2
Day mood:
Sportief

Fietsen

Na het ontbijt verlaat u Medan en vervolgens rijdt u naar het dorpje Bukit Lawang, gelegen aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Het is een fraaie route via de dorpjes Binjai en Kuala, waar u, als de tijd het toelaat, een stop maakt bij de kleurrijke traditionele markt.

In de middag staat er een mooie fietstocht op het programma. U verkent de omgeving van Bukit Lawang en rijdt langs de (rubber)plantages en nabijgelegen dorpjes. Op de rijstvelden leert u hoe de rijst traditioneel gezaaid en geoogst wordt en afhankelijk van het seizoen kunt u de boeren helpen met het werk als u dat leuk vindt. Vervolgens bezoekt u een specerijentuin waar u kennis maakt met de kruiden waar Indonesië zo bekend om is geworden. Vele van deze kruiden worden ook gebruikt als medicijn. Na een korte pauze waarbij u vers kokoswater direct uit een jonge kokosnoot geserveerd krijgt, gaat de rit verder naar de volgende dorpjes. U ziet een suikerplantage en hoe hier tofu wordt gemaakt. Na de rit wordt u naar een lokaal gezin gebracht waar u geniet van een traditioneel Sumatraans diner. Na het diner wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag
3
Day mood:
Natuur
Wandeltocht

De Jungle in

Na het ontbijt maakt u een trekking door het regenwoud. Meteen een mooie kans om de schitterende orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien! U maakt een dagtocht waarbij u diep het oerwoud trekt, op zoek naar de apen. Naast orang-oetans kunt u hier ook Thomas Leaf monkeys zien, een soort die alleen op Sumatra voorkomt en totaal niet schuw is. De jungletocht duurt ongeveer 6-7 uur en de ervaren gids vertelt u alles over de flora en fauna van dit ongerepte natuurgebied. In de middag gebruikt u de picknicklunch in de jungle. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel in Bukit Lawang.

Dag
4
Day mood:
Op avontuur

Per Jeep

In de ochtend checkt u uit en verlaat u Bukit Lawang. Per jeep maakt u een fraaie tocht naar Tangkahan, een dorpje dat verder in het Gunung Leuser National Park gelegen is. De route met prachtige uitzichten, gaat door de jungle en langs plantages en lokale dorpjes. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur stops maken bij bijvoorbeeld één van de plantages, een schooltje, een palmoliefabriek en zo maakt u kennis met het echte leven in dit deel van Indonesië. In de middag komt u aan in het dorpje Tangkahan.

Dag
5
Day mood:
Natuur
Op avontuur

De Olifanten

Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling naar de rivier. Hier staan de mahouts (olifantenoppassers) al klaar en mag u ze helpen met het voeren en wassen van de olifanten. Het wassen gebeurt in de rivier. Hierna gaat u naar het startpunt van het tubing. Na een korte pauze drijft u op een binnenband de rivier af. Onderweg stopt u bij een waterval waar u een natuurlijke douche kunt nemen en even lekker kunt zwemmen en zonnen. Hier wordt de picknicklunch voor u geserveerd. Daarna keert u teug naar het hotel en in de loop van middag reist u terug naar Medan. Overnachting in Medan.

Dag
6
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Java

In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Medan gebracht. Hiervandaan vliegt u naar Yogyakarta, Midden-Java. Bij aankomst staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Eenmaal bij het hotel aangekomen checkt u in en daarna is de (na)middag verder vrij te besteden. Overnachting nabij de Borobudur tempel.

Dag
7
Day mood:
Cultuur

Bij de Borobudur

Een reis naar Java is niet compleet zonder een bezoek aan de indrukwekkende Borobudur, de grootste boeddhistische tempel van Indonesië. Na het ontbijt staat de chauffeur klaar om u op te halen. De Borobudur tempel heeft eeuwenlang verborgen gelegen onder vulkanisch as en begroeiing. In de 18e eeuw werd de tempel herontdekt door Sir Thomas Raffles. Tegenwoordig is de Borobudur  een van de absolute highlights van een rondreis door Java. De tempel is gebouwd als een grote stupa met een basis van 123 bij 123 meter. Er zijn 9 etages, de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie hebben een ronde vorm. U bezichtigt de Borobudur onder begeleiding van een deskundige gids, die u alles over het ontstaan en de geschiedenis vertelt. Na dit bezoek is de middag vrij te besteden. Even lekker relaxen of maak een wandeling of fietstocht door de landelijke omgeving van dit deel van Java.

Dag
8

Naar Yogyakarta

In de loop van de ochtend checkt u uit bij het hotel. Vandaag reist u naar Yogyakarta, een mooie rit van anderhalf á twee uur door een fraaie landelijke omgeving. Onderweg kunt u in de verte de Merapi vulkaan zien liggen, Java’s meest actieve vulkaan. Bij aankomst in Yogyakarta checkt u in bij het hotel en daarna is de dag verder vrij te besteden.

Dag
9
Day mood:
Cultuur

De stad & de tempels

Vandaag bezichtigt u Yogyakarta en de Prambanam tempels. Deze mooie stad wordt ook wel het culturele hart van Java genoemd en er is dan ook ontzettend veel te zien en te doen. Als eerste brengt u een bezoek aan het sultanspaleis, het Kraton genaamd. Hier ziet u hoe de lokale vorsten geleefd hebben en hoe hun band was met de koloniale overheersers. Vervolgens gaat u naar de lokale markt. Een kleurrijke ervaring! Vanuit de markt loopt u naar het waterpaleis. Dit lusthof werd gebouwd in de 18e eeuw voor de toenmalige sultan. Het fraaie paleis is tegenwoordige geregistreerd als werelderfgoed. De laatste stop van vandaag is het beroemde Prambanantempelcomplex. Deze fraaie tempels vormen het grootste hindoetempelcomplex van Indonesië. Ze werden gebouwd in de 9e eeuw en de tempels zijn gewijd aan de goden Shiva, Brahma en Vishnu, de drie belangrijkste goden in het Hindoeïsme.

 

N.B. het entreegeld & gids voor de Prambanan is inbegrepen. De entreegelden voor het Kraton en Waterkasteel voldoet u ter plaatse. (ca. 3-4 euro)

Dag
10
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

In Yogyakarta

Deze dag is vrij te besteden in het gezellige Yogyakarta. Yogyakarta wordt ook wel het culturele hart van Java genoemd en dit is niet zonder reden: U vindt er de Prambanamtempels, het prachtige Kraton (sultanspaleis) en een eindje buiten de stad ligt de indrukwekkende Borobudur tempel. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer het waterkasteel, de kleurrijke markt, de zilversmeden en Batik-weverijen. De stad heeft een gezellig centrum en veel toeristen blijven tijdens hun reis door Java graag een paar dagen hangen. ’s Avonds kunt u er een bezoek brengen aan een Ramayana-voorstelling waarbij het epische Ramayana verhaal wordt uitgebeeld met dans en muziek.

Dag
11

Per trein

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation van Yogyakarta gebracht. Rond 08.00 uur vertrekt de trein naar Mojokerto. In de trein is er een plaats in de eerste klasse voor u gereserveerd. De treinreis duurt een kleine 4 uur en voert u door het fraaie landschap van Oost-Java. Bij aankomst in Mojokerto staat de chauffeur klaar om u naar de Bromo vulkaan te brengen. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft duurt deze rit ongeveer twee tot drie uur. Bij aankomst bij de Bromo checkt u in bij het hotel.

Dag
12
Day mood:
Natuur
Sunrise/Sunset

De Bromo

Rond 03.00-04.00 uur  wordt u gewekt en staat er een jeep voor u klaar. U rijdt als eerste naar het uitkijkpunt. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft gaat deze rit dwars door het vulkanische landschap. Vanaf het uitkijkpunt ziet u de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, een schitterend gezicht dat garant staat voor de mooiste foto’s. Wanneer de zon op is gaat u naar de vulkaan zelf. U kunt via een trap (of met een van de paardjes die u ter plaatse kunt huren) naar de top van de Bromo. Hiervandaan kunt u de actieve krater inkijken. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt verlaat u de Bromo en rijdt u in ongeveer 6-7 uur naar Banyuwangi, een fraaie rit door een gebied met veel plantages. U ziet hier onder meer cacao-, koffie- en rubberplantages.

Dag
13
Day mood:
Natuur
Sportief
Wandeltocht

De Ijen Trekking

’s Ochtends bezoekt u de machtige Ijen vulkaan. U rijdt per jeep naar het startpunt van de trekking en hiervandaan maakt u een trekking van anderhalf uur naar de vulkaankrater. De deskundige lokale gids vertelt u ondertussen alles over deze fascinerende omgeving. Vanaf de top kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Hierna keert u terug naar de jeep die u weer naar uw hotel brengt. Vervolgens reist u naar Ketapang, een  havenstadje in het uiterste oosten van Java. Hier stapt u op de veerboot naar Bali die u in een halfuurtje naar het godeneiland brengt. U komt aan in Gilimanuk en de chauffeur brengt u naar uw hotel op Bali voordat hij afscheid neemt en weer terugkeert naar Java. Overnachting in Lovina.

Dag
14
Day mood:
Natuur
Onderwater

De Dolfijnen

’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht bij zonsopkomst in een traditionele vissersboot, een zogenaamde outrigger. Voor de kust van Lovina komen grote scholen dolfijnen voor en ’s ochtends vroeg heeft u de grootste kans om deze schitterende dieren te zien. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden. Tip voor de wandelliefhebbers: breng een bezoek aan het West-Bali National Park dat op ongeveer 1 uur rijden ten westen van Lovina ligt.

Dag
15
Day mood:
Cultuur

Watervallen & Rijstterrassen

Na het ontbijt staat er een mooie dagexcursie op het programma. U reist naar Ubud en onderweg maakt u stops bij de Git Git Waterval. Via een vrij steil wandelpad loopt u in 10 minuten naar de voet van de waterval. In de Bedugul kunt u de lokale markt vol tropische vruchten en lokale producten bezoeken en bij het Bratan-meer vindt u de Ulun Danu Tempel. Een van de zeven heiligste tempels van Bali. De gids vertelt u alles over het ontstaan en de geschiedenis van deze fascinerende tempel. Hierna gaat de rit verder en via de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih gaat u naar de Alas Kedaton tempel. Net als de tempel in het Monkey Forest in Ubud wordt deze eeuwenoude tempel bewoond door een troep apen.  Aan het einde van de middag arriveert u in Ubud.

Dag
16 17
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Ontdek Ubud

Deze dagen kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het vlinderpark of een white water rafting-excursie.

Dag
18
Day mood:
Cultuur

Oost-Bali verkennen

Op het programma staat een mooie tocht naar het oosten van Bali. Tijdens deze fraaie route vertelt de deskundige gids u alles over dit deel van Bali. De dag begint met een bezoek aan Celuk, het dorpje van de zilversmeden. Daarna bezoekt u ook Mas waar het houtsnijwerk geproduceerd wordt waar Bali zo bekend om is. De volgende stop is de Goa Gajah olifantsgrot. Dit tempelcomplex is gewijd aan de olifantsgod Ganesha en de ingang van de in een grot gelegen tempel is gebeeldhouwd als een olifantskop. Vervolgens gaat de reis verder naar het stadje Klungkung. Hier vindt u nog de overblijfselen van het oude paleis en het gerechtshof, een prachtig voorbeeld van de rijkdom van het  traditionele Bali uit de 17e eeuw. De laatste stop van vandaag is het dorpje Tenganan. Dit Aga-dorpje is bekend om de traditionele wijze waarop de bewoners tot op de dag van vandaag nog leven. Aan het einde van de middag bereikt u uw bestemming in Oost-Bali.

Dag
19
Day mood:
Relaxdagje

Tussen de rijstterrassen

Deze dag kunt u vrij besteden. Sidemen is een schitterend bergachtig gebied in Oost-Bali vol rijstterrassen, boomgaarden, pittoreske dorpjes en de mooiste wandelroutes. U kunt hier ook fietsen en in de omgeving zijn er ook mogelijkheden tot rafting.

Dag
20

Naar Lembongan

Na een vroeg ontbijt is het tijd om uit te checken. Hierna wordt u opgehaald door de chauffeur en naar het strand van Noord-Sanur gebracht. Hiervandaan vertrekt de snelle boot naar het eilandje Nusa Lembongan. De oversteek duurt ongeveer 30-35 minuten. Bij aankomst op Lembongan wordt u per bemo (halfopen vrachtwagentje) naar uw hotel gebracht. Hier checkt u in en daarna is de dag verder vrij te besteden.

Dag
21 22
Day mood:
Strand
Relaxdagje

Paradijselijk Lembongan

Deze dagen zijn vrij te besteden op Nusa Lembongan. Nusa Lembongan is een tropisch paradijsje voor de kust van Sanur. Dit kleine eilandje behoort al jaren tot onze favoriete plekjes op Bali! U vindt er prachtige witte stranden, verlaten baaien, een vriendelijke bevolking en de mooiste duik- en snorkellocaties. Ook voor surfers is dit eiland een aanrader. Nusa Lembongan trekt altijd veel dagjesmensen, maar het is zeker de moeite waard hier een paar dagen te verblijven om het eiland te verkennen.

Dag
23
Day mood:
Strand

Terug naar Bali

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en naar het dorpje op Nusa Lembongan gebracht. Hiervandaan vaart u weer terug naar Bali. Bij aankomst op Bali staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. Hier checkt u weer in en nadat u zich heeft geïnstalleerd is de rest van de dag vrij te besteden.

Dag
24
Day mood:
Strand
Relaxdagje

Sanur

Deze dag is vrij te besteden in Sanur. Sanur is een rustige badplaats in het zuiden van Bali. Populair bij Europese toeristen omdat het minder toeristisch is dan de Kuta-regio. Sanur heeft geen nachtleven maar wel een gezellig centrum met vele goede restaurants. Het strand van Sanur wordt beschermd door een rif en de zee is hier dan ook veel rustiger dan aan zuidwestkust van Bali. Langs het strand van Sanur ligt een wandelpad met hotels en restaurantjes. Vanuit Sanur zijn er nog diverse leuke uitstapjes te maken door Zuid- en Midden-Bali.

Dag
25
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas laat in de middag/avond. De check-out is om 12.00 en u kunt de bagage zolang bij de receptie achterlaten zodat u nog optimaal kunt genieten van deze dag.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 2.295 € 1.895
Inclusief
 • Privé-vervoer met airco
 • Beschreven vervoer & excursies
 • Eigen chauffeur op Java
 • Engels- of Nederlandstalige gidsen
 • Beschreven accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Boottochten
 • Beschreven entreegelden
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Indonesië
 • Binnenlandse vluch
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis is gebaseerd op de betere middenklasse hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Original Indonesie Rondreis
Hidden
Uw ervaring telt.