Jungle & Beach

Lombok

Lombok ligt ten oosten van Bali en is iets kleiner. Het eiland wordt echter steeds populairder vanwege de prachtige stranden, relaxte sfeer en natuurlijk de bekende Gili Eilanden, drie tropische paradijsjes die vlak voor de kust van Lombok liggen. Daarnaast biedt Lombok de reiziger een schitterende natuur, vooral rond de Rinjani vulkaan die met 3.726 meter een van de grootst vulkanen van Indonesië is. Een aanrader, waar maar nog steeds maar weinig toeristen komen, is het ongerepte zuiden. U vindt hier rivieren en watervallen en mooie plantages, maar vooral prachtige baaien en verlaten stranden die tot de mooiste van Indonesië behoren. Ideaal voor strandliefhebbers, maar ook surfers en duikers komen hier zeker aan hun trekken. Ontdek nu de mooiste plekjes met Original Asia!

Rondreizen door Lombok

Hieronder vindt u de mooiste reizen op Lombok en de combinaties met andere eilanden. Alle reizen zijn op privébasis en kunnen geheel naar wens worden aangepast. Uw droomreis naar Lombok en de Gili Eilanden is vlakbij!

Lombok overzicht

Gili Eilanden

De Gili Eilanden zijn drie tropische paradijsjes met schitterende stranden, een rijke onderwaterwereld, een relaxte sfeer en geen gemotoriseerd verkeer. Ideaal voor een heerlijke strandvakantie!

Kuta - Zuid-Lombok

Anders dan het bekende Kuta op Bali is het Kuta in Zuid-Lombok een heel rustig plaatsje met maar weinig hotels en toerisme. Wel vindt u er de mooiste stranden en baaien van Lombok.

Noordwest-Lombok

Noordwest-Lombok is een dunbevolkt gebied dat wordt gedomineerd door de machtige Rinjani vulkaan. In deze streek vindt u nog eindeloze, verlaten stranden en enkele van de mooiste hotels van het eiland.

Oost-Lombok

Oost-Lombok is een dunbevolkt gebied waar nog maar heel weinig toeristen komen. De accommodatie is dan ook eenvoudig, maar door de prachtige omgeving, fraaie stranden en rijke onderwaterwereld is Oost-Lombok toch zeker een bezoekje waard.

Senaru

Senaru is een klein dorpje in de bergen, vooral belangrijk als startpunt voor de prachtige Rinjani trekking, een pittige tocht van drie of vier dagen. In de omgeving zijn ook mooie, minder zware wandelingen te maken door een fraaie natuur van berglandschap en watervallen.

Senggigi

Senggigi is de bekendste badplaats van Lombok, maar altijd nog een veel rustiger dan de badplaatsen van het nabijgelegen Bali.

Tetebatu

Tetebatu is fraai gelegen aan de voet van de Rinjani vulkaan. Deze omgeving wordt niet veel door toeristen bezocht en ademt dan ook nog de sferen van het authentieke Lombok.

Zuidwest-Lombok

Het zuidwesten van Lombok is een schiereiland met maar enkele hotels en nauwelijks toerisme. Het is een ongerepte streek met de beste duik- en snorkellocaties van Lombok.

Inspiratie

Lombok is het eiland van schitterende stranden, tropische eilanden en machtige Rinjani vulkaan. Hieronder vindt vast de mooiste hotels en reizen.

Geïnspireerd geraakt?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl