Rondreis Lombok

Hieronder vindt u een aantal voorbeeldreizen voor Lombok, de Gili Eilanden en de combinaties van Lombok met de omringende eilanden. Het zijn rondreizen met de bekende highlights, bijzondere rondreizen en rondreizen door Lombok met de nadruk op natuur, avontuur of juist cultuur. Deze zijn samengesteld op basis van onze jarenlange ervaringen met het schitterende Lombok. Uiteraard kan iedere reis naar wens worden aangepast, verlengd of ingekort. Laat u inspireren en bel of mail ons over uw wensen. Wij maken dan graag een vrijblijvend reisvoorstel voor uw perfecte Lombok-rondreis!


Over Lombok

 

Lombok is het kleinere zusje van Bali. Voor veel mensen is het dan ook een perfecte combinatie samen met Bali. Bij een korte rondreis worden vaak alleen de Gili Eilanden bezocht, maar Lombok heeft nog veel meer te bieden. Doordat Lombok wat minder dichtbevolkt is vindt u hier wat meer ongerepte natuur, jungle en lange verlaten stranden. De ruige zuidkust van Lombok is geschikt voor surfen en duiken. Het eiland wordt gedomineerd door de Rinjani vulkaan, een van de grootste vulkanen van Indonesië.  Een individuele rondreis Lombok betekent ook een kennismaking met de traditionele bevolking, de Sasaks die veelal nog in traditionele dorpje wonen.

Steeds bekender en populairder zijn de drie Gili Eilanden, Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Deze tropische paradijsjes liggen voor de kust van Noordwest-Lombok en bieden prachtige, witte stranden, een rijke onderwaterwereld en goede hotels. Gili Trawangan is de grootste van de drie en de meest drukke. Vooral in het hoogseizoen komen hier veel backpackers en toeristen op zoek naar vertier en gezelligheid in de barretjes aan het strand. Zoekt u wat meer rust dan zijn Gili Air en vooral Gili Meno aan te raden. Met name het kleinere Gili Meno biedt nog relatief weinig hotels en veel rust. Naast de bekende Gili Eilanden zijn er tegenwoordig ook diverse eilandjes in het zuidwesten van Lombok te bezoeken als dagtocht of om er een aantal dagen te verblijven, zoals Gili Nanggu en Gili Gede.

Waarom een rondreis Lombok?

 

Een individuele rondreis Lombok of een rondreis Lombok met kinderen, een avontuurlijke rondreis Lombok of juist heerlijk relaxen op verlaten stranden? Het kan allemaal op dit eiland. Bezoek tijdens uw privérondreis Lombok de watervallen van Senaru, de rijstterrassen en berglandschappen van het binnenland en relax in Senggigi. Wilt u sportievers dan is een beklimming van de Rinjani vulkaan een aanrader. Dit kan in een pittige trekking van twee tot vijf dagen. Overnachten gebeurt in tenten die de dragers meenemen en het letterlijke hoogtepunt van de trekking is de zonsopkomst zien vanaf de top van de Rinjani. Doet u een rondreis Lombok met kinderen, dan is een bezoek aan Gili Air of snorkelen bij Gili Nanggu een must. Ook de belangrijkste badplaats Senggigi is dan een prima bestemming en goede uitvalsbasis om de rest van Lombok te verkennen. Senggigi is niet zo toeristisch als de bekende badplaatsen in Zuid-Bali en biedt diverse goede hotels en resorts, van middenklasse tot zeer luxe. Op zoek naar het authentieke Lombok raden we de oostkant aan. Dit is een gebied met nauwelijks tot geen toerisme en hotels. U vindt er wel schitterende stranden, diverse homestays en een vriendelijke bevolking.