Dag

1

Aankomst in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“De skyline van Hanoi”

Dag

2

Verken Hanoi

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U wordt opgehaald bij het hotel en u bezoekt  eerst het Ho Chi Minh complex, met het museum en het oorspronkelijke huis op palen van deze belangrijke Vietnamese leider uit de 20e eeuw. Na dit bezoek wandelt u naar de boulevard en brengt u een bezoek aan de fraaie Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam die in 1970 werd geopend. De lunch gebruikt u  in een lokaal restaurant en in de middag bezoekt u het Vietnam Women Museum, waar men een overzicht geeft van de 54 etnische bevolkingsgroepen die in Vietnam leven. Vervolgens wandelt u door de oude wijk van Hanoi, een doolhof vol winkels, marktjes en restaurantjes en bovendien een interessante mix van bouwstijlen. U ziet traditionele huizen en cottages, koloniale villa’s en moderne gebouwen. In de avond kunt u een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, een kunstvorm die typerend is voor het noorden van Vietnam. De gids zorgt voor de entreekaartjes.

Dag

3

Mai Chau

Om 08.00u wordt u opgehaald bij uw hotel in Hanoi. In de ochtend reist u naar de Mai Chau Vallei. Deze fraaie rit voert u in ca. 3 uur naar het dorpje Mai Hich. Hier maakt u kennis met het gastgezin van de homestay waar u overnacht. Het is een homestay in traditionele stijl: een houten woning op palen. In de middag heeft u de keuze uit een trekking of fietstocht door de groene heuvels van Mai Chau. Geniet van de schitterende natuur en uitgestrekte rijstvelden. Als het weer goed is, kunt u een bezoek brengen aan de stroomversnellingen, enkele kilometers achter het dorp gelegen. In de namiddag keert u weer terug naar Mai Hich. Diner en overnachting in de homestay.

 

N.B. Kiest u voor de luxe variant, dan verblijft u niet in de homestay maar in de Mai Chau Villa’s.

Highlight

“Maak een trekking door de natuur van Mai Chau!”

Dag

4

Pu Luong National Park

Na het ontbijt verlaat u Mai Chau en reist u naar het nabijgelegen Pu Luong National Park. Het is een korte rit van ca. 20-25 minuten. U verkent per auto het eerste deel van het natuurreservaat. Onderweg zijn er talloze momenten om even te stoppen en te genieten van de omgeving en de steile valleien met rijstterrassen. Pu Luong bestaat voor een groot deel uit beboste krijtrotsen. Halverwege het Pu Luong National Park verlaat u de auto en gaat de tocht te voet verder naar een klein dorpje. Het is prachtige route van ongeveer een uur. Na de lunch maakt u een medium trekking van 3-4 uur door het westelijke deel van het natuurreservaat. Na deze wandeling wordt u beloond door moeder natuur zelf: lekker zwemmen in de stroomversnelling nabij het dorpje waar u zult overnachten. Diner en overnachting in een homestay op palen.

 

N.B. kiest u voor de luxe variant, dan verblijft u in de Les Ban De Hieu Ecolodge.

Highlight

“PU LUONG NATIONAL PARK”

Dag

5

Ontdek Ninh Binh

Na het ontbijt neemt u afscheid van het gastgezin. In de ochtend maakt u een trekking door de vallei van ongeveer 2 uur totdat u bij de weg komt, waar de auto al staat te wachten. U reist door de Ninh Binh Regio. Onderweg krijgt u de lunch aangeboden. In de loop van de middag arriveert u in Ninh Binh. Na te zijn ingecheckt bij het guesthouse heeft u de keuze: u maakt een fietstocht door de omgeving of een ritje per ossenkar. De omgeving van Ninh Binh wordt ook wel het ‘binnenlands Halong Bay’ genoemd. Vanwege de steile krijtrotsen lijkt het hier erg op Halong Bay. De rotsen zijn alleen niet omring door water, maar door groene rijstvelden! Later in de middag, als de meeste toeristen naar huis zijn gegaan, stapt u in een sampan en maakt u een boottocht bij zonsondergang. Diner en overnachting in het guesthouse.

Dag

6

Halong Bay

Vandaag vertrekt u al vroeg uit Ninh Binh. In ongeveer vier uur rijdt u naar Halong Bay, een mooie rit dwars door de Red River Delta. Bij aankomst neemt u afscheid van de chauffeur en gids en gaat u aan boord van de traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de toeristische en de meer afgelegen delen van de baai en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u kajakken, zwemmen of een bezoek brengen aan een van de grotten of aan de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Highlight

“Cruisen langs afgelegen baaien en verlaten stranden”

Dag

7

Per boot & trein

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Halong Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon in kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. In Hanoi stapt u op de nachttrein naar Lao Cai.

Dag

8

Fietsen in Sapa

Vroeg in de ochtend, rond 05.00 uur, komt u aan in Lao Cai. Hier stapt u op de bus naar het bekende bergstadje Sapa. De rit duurt ongeveer een uur en geeft u vast een voorproefje van de schitterende omgeving vol prachtige vergezichten, indrukwekkende bergen en steile rijstterrassen. Bij aankomst in Sapa checkt u in bij uw hotel en vervolgens wordt u opgehaald. Vandaag staat er een fraaie fietstocht naar de Ta Pinh Vallei op het programma. De route start grotendeels bergafwaarts en u komt langs kleine bruggetjes en beekjes waar u af en toe de fiets overheen moet tillen. Naarmate u verder de natuur in rijdt wordt het uitzicht steeds mooier. U maakt een stop bij Ma Tra, een dorpje van de Black H’mong stam. Het is een adembenemend mooie omgeving vol rijstterrassen, tuintjes tegen de indrukwekkende achtergrond van de groene bergen. In Ma Tra heeft u de gelegenheid kennis te maken met deze bergstam voordat de fietstocht verder gaat naar het dorpje Ta Pinh. Dit dorpje van de Dzao stam ligt verborgen in een van de mooiste valleien rond Sapa. U gebruikt hier de eenvoudige picknicklunch en daarna verkent u samen met de gids dit charmante dorpje. Vervolgens rijdt u terug naar Sapa waar u de rest van de middag vrij kunt u besteden.

Dag

9

Trekking naar Cat Cat

Na het ontbijt gaat u weer op pad. In de ochtend maakt u een lichte trekking naar het dorpje Cat Cat. Onderweg geniet u van het prachtige uitzicht op de rijstterrassen en groentetuintjes. Via een waterval en hangbrug bereikt u het dorp. Hier kunt u kennismaken met de lokale bevolking en hun manier van leven. Bij terugkomst in Sapa gebruikt u de lunch. De middag is vrij te besteden.

Highlight

“Onvergetelijk Sapa”

Dag

10

Terug naar Hanoi

De ochtend is nog vrij te besteden in Sapa. In de middag reist u per bus terug naar Hanoi. De rit duurt ca. 5 uur. Overnachting in Hanoi.

Highlight

“De rijstterrassen in Sapa”

Dag

11

Naar Hue

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Hanoi gebracht. U vliegt per binnenlandse vlucht naar Hue, een vlucht van ongeveer een uur. Bij aankomst in Hue staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. Overnachting in Hue.

Highlight

“De Thien Mu Pagode aan de Perfume River”

Dag

12

Op pad in Hue

In de ochtend maakt u een boottocht over de Perfume River naar de indrukwekkende Thien Mu pagode, een van de bekendste pagodes van het land. Hierna voert een kort ritje u naar de groene vallei waar zich de 7 graftombes van de Nguyen dynasty bevinden. Iedere tombe is een gebeeldhouwd als een afspiegeling van de persoonlijkheid van de betreffende keizer. U bezoekt hier de twee mooiste: de tomes van Minh Mang en Tu Duc. Vervolgens wordt u naar een restaurant gebracht voor een klassieke en typisch lunch in Hue-stijl.

In de middag keert u weer terug in Hue en hier gaat u naar de beroemde Kinh Thanh Citadel. Deze citadel stamt uit 1805 en werd gebouwd door keizer Gia Long. Het complex bestaat uit de keizerlijke stad, diverse musea, meren en tuinen. Ook brengt u hier een bezoek aan de Purple Forbidden City. Dit prachtige paleis is een kopie van de Verboden Stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst.

 

Dag

13

Bach Ma National Park

Vandaag reist u van Hue naar Hoi An. Deze mooie route biedt meteen een uitstekende gelegenheid voor een dagexcursie. Het eerste deel van de route voert over platteland, van Hue tot Bach Ma. Bij de ingang van het Bach Ma National Park stapt u over op het vervoer van de parkrangers en zij brengen u richting de top van Bach Ma. Een fraaie rit door een prachtig landschap. Nabij de top gebruikt u de lunch in een van de Frans-koloniale villa’s. Na de lunch kunt u genieten van het uitzicht, de top verder beklimmen of een trekking maken door het bos, naar de rivier en vijf mini-meren. De trekking duurt ongeveer 2,5 uur.

Hierna verlaat u Bach Ma en reist u via de Hai Van Pass naar Hoi An. Vanaf de Hai Van Pass heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. In de namiddag of vroege avond komt u aan bij uw hotel in Hoi An. U overnacht in het oude centrum van Hoi An.

Highlight

“ONDERWEG NAAR HOI AN GENIET U VAN HET UITZICHT VANAF DE HAI VAN PASS.”

Dag

14

Fietsen door Hoi An

Na het ontbijt maakt u een korte wandeling door het eeuwenoude Hoi An. U wandelt van uw hotel naar de Bach Dang pier. Hier ligt de boot klaar die u naar Kim Bong brengt, een dorpje dat al sinds de 15e eeuw bekend staat om haar ambachten. In Kim Bong maakt u een fietstocht langs de tempels, werkplaatsen en de werf. Ook fietst u langs de rijstvelden en over een bamboebrug.
Na de fietstocht wordt u naar de kust van Hoi An gebracht, waar u de komende dagen lekker geniet van een paar dagen zon, zee en strand.

Dag

15

16

Aan het strand

Deze dagen kunt u vrij besteden. U bevindt zich hier aan of nabij Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Tegenwoordig vindt u er mooie hotels en tal van restaurantjes. Optioneel kunt u hiervandaan nog een dagtocht maken naar de Cham Islands.

Highlight

“Aan het strand van Hoi An”

Dag

17

Naar Saigon

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Da Nang te gaan. Hier stapt u op de vlucht naar Ho Chi Minh City, dat in het verleden Saigon heette. Bij aankomst in Ho Chi Minh City staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving van het hotel te verkennen.

Highlight

“Onderweg komt u langs Da Nang”

Dag

18

Cu Chi Tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. In de middag keert u weer terug naar Ho Chi Minh City. Hier bezoekt u het Reunification Palace en het Oorlogsmuseum, waar u een goed beeld krijgt van het Vietnam ten tijde van de beruchte Vietnamoorlog. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel.

Highlight

“Verkeersdrukte in Ho Chi Minh City”

Dag

19

Cruisen over de Mekong

U wordt rond 08.00 opgehaald bij uw hotel in Ho Chi Minh City. Met de shuttlebus van de cruise reist u vervolgens naar de pier. Rond 11.30 uur gaat u aan boord en rond 12.00 uur vertrekt de ‘Mekong Eyes’, een schitterende traditionele teakhouten rijstboot. Maak het u makkelijk op het panoramadek en geniet van het prachtige uitzicht op de Mekong delta, terwijl de lunch wordt geserveerd. In de namiddag legt de boot aan en maakt u samen met een gids een wandeling door de dorpjes en boomgaarden. Terug op de Mekong Eyes kunt u vanaf het zonnedek de zonsondergang boven de Mekong bewonderen. Diner en overnachting aan boord. De Mekong Eyes is beschikt over 15 kajuiten, die zijn voorzien van airco, fan en een eigen badkamer met douche.

Dag

20

Drijvende markten

Vroeg in de ochtend vaart de boot verder de Mekong Delta in. Men serveert onderwijl de thee. Na het ontbijt stapt u over op een sampan-boot. Hiermee bezoekt u de drijvende markt van Cai Be of Can Tho. Langzaam vaart u tussen de drukte van marktkooplui door. Alles gaat per boot en het is een kleurrijk spektakel. Vervolgens gaat u aan land en krijgt u de lunch geserveerd in een lokaal restaurant. Na de lunch reist u door naar het havenplaatsje Rach Gia. Hier stapt u op de veerboot naar het tropische eilandje Phu Quoc. Aangekomen op Phu Quoc staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen.

Dag

21

22

Phu Quoc

Deze dagen kunt u vrij besteden aan de stranden van Phu Quoc. Lekker zwemmen, snorkelen, genieten van een ontspannende massage, nog een extra excursie of juist gewoon helemaal niets doen: de keuze is aan u.

Dag

23

Weer naar huis

Deze dag is vrij te besteden totdat het tijd is naar het vliegveld van Phu Quoc te gaan. De transfer is uiteraard inbegrepen. Vanaf Phu Quoc vliegt u terug naar Ho Chi Minh City en hiervandaan kunt u terug naar huis vliegen.

 

Het is tevens mogelijk de reis te verlengen op Phu Quoc of uit te breiden met extra bestemmingen.