Ontdek de orang-oetans en het regenwoud in Borneo!

Borneo

Borneo is het op twee na grootste eiland ter wereld. Het grootste deel van het eiland hoort bij Indonesië en heet Kalimantan. Het Maleisische deel wordt Borneo genoemd. Op dit deel ligt tevens het kleine stadstaatje Brunei. Maleisisch Borneo is het meest ontwikkeld en bestaat uit de provincies Sabah in het noordoosten en Sarawak in het zuidwesten. In Sabah vindt u de stad Kota Kinabalu, een aantal prachtige tropische eilandjes, ongerept regenwoud en de orang-oetans van Sepilok en Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië.
Kuching is de hoofdstad van Sarawak. Hiervandaan kunt u het regenwoud in voor een bezoek aan traditionele stammen en overnachtingen in authentieke longhouses. Ook het bijzondere Bako National Park, thuis van onder andere de neusaap, is zeker een bezoekje waard. Één van de mooiste natuurreservaten is het Gunung Mulu National Park. In het primaire regenwoud kunt u hier talloze grotten verkennen.

Rondreizen door Borneo

Hieronder vindt u onze mooiste voorbeeldreizen op Borneo. Zoekt u net wat anders of wilt u iets wijzigen? Laat het ons weten en we stellen graag en geheel vrijblijvend uw droomreis samen!

Borneo overzicht

Inspiratie

Regenwoud, avontuur, traditionele stammen, orang-oetans en onvergetelijke ervaringen: dat zijn de steekwoorden voor onze reizen naar Borneo. Hieronder vindt u enkele inspirerende reizen en hotelaanraders!

Geïnspireerd geraakt?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl