Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Eilandentrip Maleisië

Eilandentrip Malesië

  • De 14-dgs Eilandentrip is een prachtige rondreis langs de mooiste plekjes van het West-Maleisische schiereiland. Een kort bezoek aan Maleisië, ideaal voor strandliefhebbers en reizigers met wat minder tijd.

    Uw reis start met een bezoek aan het historische Melaka. Ontdek het oude centrum en de gezellige Jonker Street. Vervolgens gaat de route door naar de bruisende wereldstad Kuala Lumpur. Een van de meest veelzijdige steden van Azië waar hoge wolkenkrabbers naast eeuwenoude pakhuizen staan. Beklim de Petronas Twin Towers en ga shoppen in de Bukit Bintang winkelstraat of Petaling Street in Chinatown. Vanuit Kuala Lumpur vliegt u naar Penang om de eilanden te verkennen. U bezoekt Penang met de prachtige oude stad Georgetown. De Eilandentrip eindigt op de stranden van Langkawi, een archipel van bijna 100 tropische eilandjes.

De Highlights
  • Overnachten in een historisch pand in Melaka
  • Ontdek het bruisende Kuala Lumpur
  • De vele eettentjes van Georgetown
  • De stranden en eilanden van Langkawi
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar. U reist meteen door naar Melaka, een historische stad ten zuidoosten van Kuala Lumpur. U rijdt er in ongeveer twee uur heen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Melaka

Deze dag kunt u vrij besteden. Melaka is een prachtige, historische havenstad. Door haar strategische ligging is de stad al sinds de 15e eeuw een belangrijke handelsstad. U ziet er historische en koloniale gebouwen uit de tijden van het Maleise sultanaat, de Portugese en Hollandse koloniale periodes. Maak een mooie wandeling door het oude centrum en wanneer u de bekende Jonker brug oversteekt belandt u in Chinatown. Hier vindt u de lekkerste lokale Nyonya gerechten en de beste Chicken rice balls van Maleisië. Vaak staan er hele rijen, maar het is wachten zeker waard!

Dag
3
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Naar KL

Vandaag checkt u uit en gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Malacca. Hier stapt u op de expressbus naar Kuala Lumpur. Aangekomen in Kuala Lumpur gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. U kunt de rest van de middag vrij besteden in Kuala Lumpur.

Dag
4 5
Day mood:
Cultuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten

Kuala Lumpur

Deze dagen kunt u vrij besteden in de bruisende hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur is een zeer diverse stad met een mengelmoes van Maleise, Indische, Chinese en Westerse invloeden. De  bekendste gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee indrukwekkende torens van 452 meter die  tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld vormden. De torens worden verbonden door een loopbrug op 175 meter hoogte en deze is voor bezoekers toegankelijk. Koop ’s ochtends een kaartje en dan krijgt u te horen op welke tijd u naar boven kunt om te genieten van het spectaculaire uitzicht!

Dag
6
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Penang

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en krijgt u een privétransfer naar het vliegveld. Hier neemt u de vlucht naar Penang, die u in ongeveer een uur naar het bekende eiland aan de westkust zal brengen. Bij aankomst op het vliegveld staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen.

Dag
7 8
Day mood:
Cultuur
Natuur
Strand
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Ontdek Penang

Deze dagen kunt u vrij besteden. Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melaka. Door de strategische ligging al 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar Penang om bekend staat. Ook kunt u een van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals  de indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek een van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten.

Dag
9
Day mood:
Strand
Relaxdagje
Vliegen/Reisdag

Naar Langkawi

Vandaag reist u naar het eiland Langkawi. De boot vertrekt om 08.30 uur dus na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald en naar de veerboot gebracht. Bij de balie wisselt u uw voucher om voor een instapkaart voor de superfast-ferry. De boot vaart u, afhankelijk van de weersomstandigheden, in zo’n 2 tot 3 uur naar Langkawi. U komt aan bij de pier van Kuah (Kuah Jetty) en hier staat vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. Na te zijn ingecheckt kunt u in de middag lekker luieren aan het strand of bij het zwembad.

Dag
10 13
Day mood:
Natuur
Strand
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten
Sunrise/Sunset

Langkawi

Deze dagen geniet u van alles wat Langkawi te bieden heeft. Langkawi behoort tot een eilandengroep van 99 kleine eilandjes aan de westkust van Maleisië. Langkawi is als enige van deze eilanden bewoond en u vindt hier fraaie resorts aan de witte stranden, een kristalheldere zee en in het binnenland een rijk regenwoud. Langkawi is een rustig eiland met een prachtige natuur. U vindt hier geen drukke toeristische marktjes of nachtelijk vertier, kortom, een heerlijk tropisch paradijs waar u uw vakantie in stijl kan afsluiten!

Dag
14
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrekken of verlengen?

Na het ontbijt kunt u de tijd vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. De transfer naar het vliegveld is inbegrepen. Vanuit Langkawi vliegt u naar huis of naar uw volgende bestemming. Uiteraard is het ook mogelijk uw verblijf op Langkawi te verlengen.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 775 € 695
Inclusief

* Beschreven transfers & vervoer
* Beschreven accommodatie
* Dagelijks ontbijt

 

Exclusief

* Vlucht naar Maleisië
* Binnenlandse vluchten
* Lunch/diner
* Optionele excursies
* Early check-in / late check-out
* Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen

Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:

* De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
* In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
* De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.

Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Eilandentrip Maleisië
Hidden
Uw ervaring telt.