Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Malaysia Boutique

Home 1900x900 Maleisie West Istock Kuala Lumpur skyline sunset sunrise zonsondergang zonsopkomst panorama

Malaysia Boutique

 • Malaysia Boutique is een prachtige en luxe 15-daagse reis die zeer geschikt is als huwelijksreis door Maleisië. U bezoekt de mooiste plekjes van het West-Maleisisch schiereiland, waaronder het bruisende Kuala Lumpur, historisch Melaka, de koloniale sferen van de Cameron Highlands en de stranden van Penang en Pulau Tioman. Daarnaast verblijft u tijdens de reis in de mooiste boutique hotels en villa’s.

  Puur genieten tijdens uw huwelijksreis in Maleisië

  Wanneer u kiest voor een huwelijksreis naar Maleisië start u met een bezoek aan de historische stad Melaka. Ontdek hier het oude centrum en de beste chicken riceballs van Maleisië! Vervolgens reist u naar de theevelden van de Cameron Highlands, waar u enkele dagen heerlijk geniet in koloniale ambiance. Kies voor een hightea, ga lekker picknicken in de natuur of neem een whiskey bij de open haard na een rondje golf. De route voert u vervolgens verder naar Penang, de parel van de Oriënt. Hier verblijft u twee dagen voordat u doorgaat naar een verrassend hotel in het bruisende Kuala Lumpur. De reis eindigt met de perfecte strandvakantie op het tropische eilandje Pulau Tioman.

  Informeer naar de mogelijkheden

  Heeft u interesse in deze huwelijksreis naar Maleisië en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wilt u deze reis bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan Borneo? Neem dan gerust contact met ons op. Aan de hand van uw wensen stellen we een offerte op maat op, zodat we uw droomreis waar kunnen maken. U bereikt ons door te bellen naar op +31(0)85 760 47 00 of een e-mail te sturen naar reizen@originalasia.nl.

De Highlights
 • Tropisch genieten op Pulau Tioman
 • De mooiste boutique hotels
 • Koloniale sferen in de Cameron Highlands
 • Het historische Melaka en Georgetown
 • Ontdek het bruisende Kuala Lumpur
Dag
1
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar. U reist meteen door naar Melaka, een historische stad ten zuidoosten van Kuala Lumpur. U rijdt er in ongeveer twee uur heen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Melaka

Deze dag kunt u vrij besteden. Melaka is een prachtige, historische havenstad. Door haar strategische ligging is de stad al sinds de 15e eeuw een belangrijke handelsstad. U ziet er historische en koloniale gebouwen uit de tijden van het Maleise sultanaat, de Portugese en Hollandse koloniale periodes. Maak een mooie wandeling door het oude centrum en wanneer u de bekende Jonker brug oversteekt belandt u in Chinatown. Hier vindt u de lekkerste lokale Nyonya gerechten en de beste Chicken rice balls van Maleisië. Vaak staan er hele rijen, maar het is wachten zeker waard!

Dag
3
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

Naar de theevelden

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel in Melaka. Er staat vervoer klaar om u naar de befaamde Cameron Highlands te brengen. Deze hoogvlakte ligt ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en is vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ‘ontdekte’ de hooglanden en vanaf dat moment werd het een geliefde bestemming onder de Britse kolonisten. Het is op deze hoogte wat koeler, ca. 20-25 graden, dan in de rest van Maleisië en mede hierdoor is het een ideale plek voor het verbouwen van thee. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook nog uitgestrekte theevelden te vinden.

Dag
4
Day mood:
Cultuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Wandeltocht

De Cameron Highlands

Deze dag kunt u vrij besteden. Lekker luieren rond het hotel in Engels-koloniale stijl of trek er juist op uit. Er is meer dan genoeg te doen: bezoek een van de theeplantages, de vlindertuin, aardbeienplantage of de Chinese tempel. Ook zijn er diverse wandelroutes en is er een golfcourse nabij het hotel.

Dag
5
Day mood:
Cultuur
Natuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Naar Penang

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en verlaat u de Cameron Highlands. In ongeveer 3,5 uur rijdt u naar het eiland Penang, dat u bereikt via een enorme brug die het eiland met het vasteland verbindt. Penang wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Voor lokale begrippen is Penang een toeristische strandbestemming, maar voor Europese reizigers is vooral het historische Georgetown een bezoekje waard. Bij aankomst in Penang checkt u in en kunt u de middag vrij besteden. U overnacht in een prachtig hotel, gelegen in een eeuwenoude klassieke Chinese villa.

Dag
6 7
Day mood:
Cultuur
Natuur
Strand
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Georgetown

Deze dagen kunt u vrij besteden. Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melaka. Door de strategische ligging al 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar Penang om bekend staat. Ook kunt u een van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals  de indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek een van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten.

Dag
8
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar bruisend KL

Vandaag checkt u uit en wordt u naar het vliegveld van Penang gebracht. Hier neemt u de vlucht naar KL, zoals Kuala Lumpur door de lokale  bevolking wordt afgekort. Het is een korte vlucht van ongeveer een uur. Bij aankomst in Kuala Lumpur staat er weer vervoer klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen. Ook weer een rit van ongeveer een uur, afhankelijk van het verkeer.

Dag
9
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Kuala Lumpur

Deze dag kunt u vrij besteden in de bruisende hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur is een zeer diverse stad met een mengelmoes van Maleise, Indische, Chinese en Westerse invloeden. De  bekendste gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee indrukwekkende torens van 452 meter die  tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld vormden. De torens  worden verbonden door een loopbrug op 175 meter hoogte en deze is voor bezoekers toegankelijk. Koop ’s ochtends een kaartje en dan krijgt u te horen op welke tijd u naar boven kunt om te genieten van het spectaculaire uitzicht!

Dag
10
Day mood:
Strand
Onderwater
Vliegen/Reisdag

Naar het oosten

Na een vroeg ontbijt staat de chauffeur weer voor u klaar. U reist vandaag in ongeveer 4-5 uur van KL naar de oostkust. Bij de Mersing Jetty (pier)  stapt u op de boot naar het eiland Tioman.  De veerboot vertrekt rond 13.00 uur. Bij aankomst op het eiland wordt u naar uw luxe hotel gebracht waar u verblijft in een tree top chalet. Tioman is een tropisch paradijsje dat bekend staat om haar prachtige witte stranden en rijke onderwaterwereld.

Dag
11 13
Day mood:
Strand
Relaxdagje
Onderwater
Wandeltocht

Pulau Tioman

Deze dagen kunt u vrij besteden op Pulau (eiland) Tioman. Geniet van de mooie stranden, ga snorkelen of duiken of maak een van de wandeltochten over het eiland. U verblijft hier in het luxe Japamala Boutique Resort.

Dag
14
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Terug naar KL

De ochtend is vrij te besteden tot het tijd is om  naar de boot te gaan voor de oversteek naar Mersing. Daar aangekomen staat de chauffeur klaar om u weer naar Kuala Lumpur te brengen. Overnachting in Kuala Lumpur.

Dag
15
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek uit Maleisië

Na het ontbijt is deze dag vrij te besteden tot het tijd is om naar het vliegveld te gaan. Voor uw transfer wordt uiteraard weer gezorgd. U kunt het verblijf in Kuala Lumpur of op Tioman natuurlijk ook verlengen.

Original Tip: De check-out tijd op de laatste dag is 12.00uur. De meeste vluchten naar Europa vertrekken echter pas rond middernacht. Boek een extra nacht bij, zodat u de hele laatste dag gebruik kunt maken van uw kamer en zo optimaal van uw tijd in Kuala Lumpur kunt genieten!

Prijsindicatie

Reis details

De genoemde prijs is per persoon, incl. dagelijks ontbijt en nog excl. vlucht.
Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 2.295 € 2.175
Inclusief

* Beschreven transfers & vervoer
* Beschreven excursies/entreegelden
* Beschreven accommodatie
* Dagelijks ontbijt

Exclusief

* Vlucht naar Maleisië
* Binnenlandse vluchten
* Lunch/diner
* Optionele excursies
* Early check-in / late check-out
* Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen

Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:

* De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
* In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
* De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.

Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Malaysia Boutique
Hidden
Uw ervaring telt.