Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

8-dgs Avontuurlijk Sarawak en Mulu

Avontuurlijk Sarawak en Mulu

Ontdek de schitterende natuur van Borneo met de 8-dgs bouwsteen Avontuurlijk Sarawak en Mulu. Speciaal voor de echte ontdekkingsreizigers heeft Original Asia deze reis bedacht met een tocht naar het Bako National Park, een overnachting in een traditioneel longhouse en een verkenning van de wereldberoemde grotten van Mulu.

Een spannende tocht door de ongerepte jungle van Borneo wacht u bij de bouwsteen Avontuurlijk Sarawak en Mulu. Overnacht in een traditioneel longhouse in de jungle, op zoek naar de befaamde neusaap, verken de grotten van Mulu, per longboat langs stroomversnellingen, maak een trekking door het regenwoud en zie ’s avonds miljoenen vleermuizen de grotten uitkomen. De ene highlight na de andere; Avontuurlijk Sarawak en Mulu is een reis om nooit meer te vergeten!

De Highlights
  • Op zoek naar de befaamde neusaap
  • Verken de grotten van Mulu
  • Per longboat door de jungle en langs stroomversnellingen
  • Een trekking door het regenwoud van Borneo
  • De uittocht van miljoenen vleermuizen in Mulu
Dag:
1
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Kuching

Bij aankomst in Kuching staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Kom rustig bij van de vlucht of verken de stad. Kuching betekent letterlijk ‘kat’ en is de grootste stad van de provincie Sarawak.

Dag:
2
Day mood:
Natuur
Op avontuur

Bako National Park

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het Bako National Park, een prachtig en divers natuurreservaat met mangrovebossen, steile rotsen, prachtige stranden en bossen. Ook is dit het thuis van de bekende neusaap, wilde zwijnen, gibbons en verschillende hertensoorten. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel in Kuching.

Dag:
3
Day mood:
Cultuur
Natuur
Op avontuur

De jungle in

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en verlaat u de stad. Via een mooie route langs cacaoplantages, waar u natuurlijk een stop maakt. Ook wordt er een stop gemaakt bij een van de lokale marktjes die u onderweg tegenkomt. Na de lunch (incl.) gaat u dieper het oerwoud in en  tijdens het laatste stukje van de reis vaart u per longtail boot de Lemanak rivier op. Uw einddoel is een klein dorpje in de jungle waar vroeger de gevreesde koppensnellers woonden. Tegenwoordig zijn de bewoners vreedzame en vriendelijke boeren die u hartelijk welkom heten. U overnacht in een van de traditionele longhouses. Het is een eenvoudige accommodatie zonder airco, maar wel met klamboe. Een onvergetelijke ervaring!

Dag:
4
Day mood:
Cultuur
Natuur
Sportief
Op avontuur
Wandeltocht

Leven als een local

Na het ontbijt maakt u in de ochtend een tocht door het dorp. U ziet het hanen vechten, men houdt een blaaspijpdemonstratie en hierna trekt u de jungle in. Uw gids laat u zien hoe de lokale bevolking ingenieuze vallen in het oerwoud zet. Na deze wandeling gaat u per longboat verder de rivier op. Het is een mooie boottocht via diverse stroomversnellingen. De eenvoudige, lokale lunch gebruikt op de oever en u brengt een bezoek aan een nabijgelegen longhouse. Hierna vaart u weer stroomafwaarts en kunt u al peddelend het longhouse weer bereiken. Diner en overnachting in het longhouse.

Dag:
5
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Terug naar Kuching

Na het ontbijt vaart u terug naar de pier en hier staat het vervoer klaar om u terug naar Kuching te brengen. De lunch krijgt u onderweg in een lokaal restaurant aangeboden. In Kuching is het diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Kuching.

Dag:
6
Day mood:
Natuur
Wandeltocht
Vliegen/Reisdag

De grotten van Mulu

Vroeg in de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht. Hier neemt u de vlucht naar Mulu (via Miri). Aangekomen in Mulu staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. In de middag ontmoet u uw gids en maakt u een korte trekking van ca. 1,5 uur over een vlonderpad door het regenwoud. Het is een moerasachtig gebied waar u eerst naar Lang’s Cave gaat. Deze grot is vernoemd naar de gids die de grot 25 jaar geleden ontdekte. Het is een indrukwekkend complex met talloze stalactieten en stalagmieten. Ook ziet u de Sarawak Chamber, ’s werelds grootste grot waar maar liefst 16 voetbalvelden in zouden passen. De volgende stop is de Deer Cave, die vernoemd is naar de herten die graag het mineraalrijke water uit de grot drinken. De Deer Cave is meer dan 2 kilometer diep en er wonen miljoenen vleermuizen. Buiten de grot is het uitkijkpunt waar u aan het einde van de middag de vleermuizen met duizenden tegelijk kunt zien uitvliegen. Soms zijn het er zoveel dat het wel een zwarte wolk lijkt die uit de berg ontsnapt. Een ongelooflijk schouwspel!

N.B. bij slecht weer vliegen de vleermuizen vaak niet uit.

Dag:
7
Day mood:
Natuur
Sportief
Wandeltocht

Meer grotten

Na het ontbijt gaat u weer op pad. U maakt boottocht stroomopwaarts over Melinau rivier. U bezoekt daar de Wind Caves. U maakt een wandeling door de grotten, die voorzien zijn van trappen en paden, zodat de tocht voor iedereen geschikt is. Na de Wind Caves gaat u door naar de bekende Clearwater Cave. Met een lengte van maar liefst 51 kilometer is dit een van de langste grotten op aarde. De grot is tot 355 meter diep en u kunt hier prachtige krijtsteenformaties bewonderen en ook ziet u hier kleine schorpioenen, kikkers en duizendpoten. Bij de uitgang van de Clearwater Cave is een natuurlijke vijver waar u een frisse duik kunt nemen. Vervolgens keert u terug naar het hotel.

Dag:
8
Day mood:
Natuur
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Hier neemt u de vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

Uw ervaring telt.