Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Original Malaysia

Original Malaysia

 • De 22-daagse reis Original Malaysia is een rondreis naar het veelzijdige Maleisië en Borneo. Tijdens deze zeer complete en gevarieerde rondreis ontdekt u de prachtige natuur, het koloniale verleden, de mooiste eilanden, bruisend Kuala Lumpur en diverse andere historische steden in Maleisië en Borneo.

  Een rondreis door Maleisië en Borneo om de mooiste plaatsen te ontdekken

  U begint de rondreis door Maleisië en Borneo in het historische Melaka, om vervolgens een bezoek te brengen aan Kuala Lumpur. U ziet de theevelden van de Cameron Highlands en het ongerepte regenwoud van het Royal Belum National Park. Via het eiland Penang voert de route u naar Borneo waar uw reis begint in Kuching, de hoofdstad van Sarawak. Ga op zoek naar neusapen in het Bako National Park en trek daarna de jungle in voor een overnachting in een traditioneel longhouse. Het laatste deel van de reis gaat naar Sabah waar u tropische eilanden en de orang-oetans van Sepilok ziet en overnacht in een jungle lodge. Kortom, met de rondreis Original Malaysia mist u niets van het prachtige Maleisië en Borneo!

  Neem contact met ons op voor meer informatie

  Wilt u een rondreis door Maleisië en Borneo maken en steden zoals Kuala Lumpur ontdekken? Neem dan gerust contact met ons op om een reis op maat samen te stellen. Wij passen onze reizen namelijk aan op uw wensen, zodat u geniet van uw droomreis. Wilt u bijvoorbeeld een huwelijksreis maken of gaat u juist op vakantie met uw gezin? Bij ons is het allemaal mogelijk! Heeft u vragen over de bezienswaardigheden in Borneo, Kuala Lumpur en de rest van Maleisië tijdens de rondreis? Neem ook dan contact met ons op. U bereikt ons via +31(0)85 760 47 00 en via reizen@originalasia.nl.

De Highlights
 • Het bruisende Kuala Lumpur
 • De orang-oetans van Sepilok
 • Overnachten in een traditioneel longhouse
 • De prachtige natuur van de Kinabatangan
 • De authentieke dorpjes van de Iban en Orang Asli
Dag
1
Day mood:
Cultuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar. U reist meteen door naar Melaka, een historische stad ten zuidoosten van Kuala Lumpur. U rijdt er in ongeveer twee uur heen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Lekker bij komen van de vlucht of juist meteen op pad om het prachtige historische centrum van Melaka te bewonderen.

Dag
2
Day mood:
Cultuur
Zelf op pad
Culinair genieten
Wandeltocht

Melaka

Deze dag kunt u vrij besteden. Melaka is een prachtige, historische havenstad. Door haar strategische ligging is de stad al sinds de 15e eeuw een belangrijke handelsstad. U ziet er historische en koloniale gebouwen uit de tijden van het Maleise sultanaat, de Portugese en Hollandse koloniale periodes. Maak een mooie wandeling door het oude centrum en wanneer u de bekende Jonker brug oversteekt belandt u in Chinatown. Hier vindt u de lekkerste lokale Nyonya gerechten en de beste Chicken rice balls van Maleisië. Vaak staan er hele rijen, maar het is wachten zeker waard!  In het weekend kunt u er de avondmarkt bezoeken.

Original Tip: U kunt deze dag gebruiken voor een fietstocht met gids. Informeer naar de mogelijkheden!

Dag
3
Day mood:
Cultuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten
Vliegen/Reisdag

Naar Kuala Lumpur

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en verlaat u Melaka weer. U rijdt terug naar Kuala Lumpur, waar u de rest van de dag vrij kunt besteden. In Kuala Lumpur, door de lokale bevolking ook wel KL genoemd, vindt u leuke marktjes, talloze restaurantjes en grote shoppingmalls. Breng ook zeker een bezoek aan Petaling Street in Chinatown.

Dag
4
Day mood:
Cultuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten

Bruisend KL

Deze dag kunt u vrij besteden in de bruisende hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur is een zeer diverse stad met een mengelmoes van Maleise, Indische, Chinese en Westerse invloeden. De  bekendste gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee indrukwekkende torens van 452 meter die  tot voor kort de hoogste gebouwen ter wereld vormden. De torens worden verbonden door een loopbrug op 175 meter hoogte en deze is voor bezoekers toegankelijk. Koop ’s ochtends een kaartje en dan krijgt u te horen op welke tijd u naar boven kunt om te genieten van het spectaculaire uitzicht!

Dag
5
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

Naar de theevelden

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel. Er staat vervoer voor u klaar en u reist  vandaag naar de bekende Cameron Highlands, een mooie rit van ongeveer 5 uur. U ziet het landschap veranderen, u stijgt langzaam en als de weg omhoog kronkelt kunt u genieten van het schitterende uitzicht op het regenwoud dat u net heeft verlaten.  Deze Cameron Highlands liggen ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en zijn vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ‘ontdekte’ de hooglanden en vanaf dat moment werd het een geliefde bestemming onder de Britse kolonisten. Het is op deze hoogte wat koeler, ca. 20-25 graden, dan in de rest van Maleisië en mede hierdoor is het een ideale plek voor het verbouwen van thee. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook nog uitgestrekte theevelden te vinden.

Dag
6
Day mood:
Cultuur
Natuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Wandeltocht

De Cameron Highlands

Deze dag kunt u vrij besteden in de Cameron Highlands. Lekker luieren rond het hotel in Engels-koloniale stijl of trek er juist op uit. Er is meer dan genoeg te doen: bezoek een van de theeplantages, de vlindertuin, aardbeienplantage of de Chinese tempel. Ook zijn er diverse wandelroutes en is er een golfcourse in de omgeving.

Dag
7
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

Een bijzonder regenwoud

U ontbijt in het hotel in de Cameron Highlands en na te zijn uitgecheckt, gaat u weer op pad. Er wordt voor een privétransfer naar het Royal Belum Rainforest gezorgd. De rit duurt ongeveer 4 uur. Het Belum National Park is een stuk regenwoud gelegen in de gelijknamige Belum vallei. Dit bijzondere natuurgebied is een van de laatste ongerepte én onontdekte bossen van West-Maleisië. U maakt hier een fraaie boottocht en u bezoekt een dorpje van de Orang Asli, van de Jahai-stam, de oorspronkelijke bevolking van dit deel van het land.

Dag
8
Day mood:
Natuur
Sportief
Op avontuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Wandeltocht

Het regenwoud van Belum

Deze dag kunt u weer vrij besteden. Lekker luieren of een frisse duik in de rivier. Wilt u wat meer actie dan zijn er via het hotel allerlei excursies en activiteiten te boeken zoals kajakken, jungletrekkings, cruises, rafting, vissen en vogelspotten.

Dag
9
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

Parel van de Oriënt

In de ochtend checkt u uit bij het hotel. Uw reisdoel van vandaag is het eiland Penang. Per privétransfer rijdt u er in ongeveer drie uur heen en de route voert u over de 13 kilometer lange brug die het eiland met het vasteland verbindt. Penang wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd.  Bij aankomst in Penang checkt u in en kunt u de middag vrij besteden.

Dag
10
Day mood:
Cultuur
Natuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Culinair genieten

Penang

Deze dag kunt u vrij besteden. Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melaka. Door de strategische ligging vormt Penang al meer dan 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar Penang om bekend staat. Ook kunt u een van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals de  indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek een van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten.

Dag
11
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

De katten-stad

Na het ontbijt is de ochtend ter vrije besteding tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. U vliegt vandaag van Penang naar Kuching, een stad gelegen op het eiland Borneo. Bij aankomst staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden. Kuching betekent letterlijk ‘kat’ en is de grootste stad van de provincie Sarawak.

Dag
12
Day mood:
Natuur
Op avontuur
Wandeltocht

Bako National Park

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het Bako National Park, een prachtig en divers natuurreservaat met mangrovebossen, steile rotsen, prachtige stranden en bossen. Ook is dit het thuis van de bekende neusaap, wilde zwijnen, gibbons en verschillende hertensoorten. U rijdt in ongeveer 45 minuten naar het gelijknamige vissersdorpje Bako. Hiervandaan vaart u in een halfuurtje naar het National Park en vanuit het bezoekerscentrum maakt u een trekking door het mangrovegebied en het Paku pad waar vaak neusapen gezien worden. Onderweg ziet u de omgeving veranderen van mangroves naar diverse soorten regenwoud. Na de lunch maakt u een tweede trekking, dwars door het regenwoud op zoek naar meer wildleven. Vervolgens keert u terug naar Kuching waar u weer overnacht.

Dag
13
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

De jungle in

Na een vroeg ontbijt verlaat u Kuching. U maakt een mooie rit van vierenhalf uur naar het binnenland en de route voert u langs een fraai landschap vol rijstvelden, rubber-, cacao-, peper- en palmplantages, afgewisseld met ongerept tropisch regenwoud, rivieren en bergen. Aan het einde van de rit arriveert u bij een pier aan de rivier. Hier stapt u op een traditionele longboat, die u stroomopwaarts voert, langs het Batang Ai meer, stroomversnellingen en regenwoud. Bij droogte kan het voorkomen dat de boot hier en daar voorbij een stroomversnelling getild moet worden. Deze boottocht brengt u diep de jungle in, naar een historisch longhouse. Hier maakt kennis met de lokale bewoners en zij verzorgen het diner. Overnachting in het longhouse.

Dag
14
Day mood:
Natuur
Op avontuur
Wandeltocht

Het tropisch regenwoud

Vandaag maakt u een trekking door het regenwoud. Samen met een ervaren gids trekt u nog dieper de jungle in. Bij een waterval gebruikt u de eenvoudige picknicklunch. De middag kunt u vrij besteden. Diner & overnachting in het longhouse.

Dag
15
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

Terug naar Kuching

Na het ontbijt neemt u afscheid van de vriendelijke longhouse-bewoners. De dag begint met een fraaie trekking door het regenwoud, gevolgd door een tocht verder per longboat. Weer aangekomen bij de pier reist u per bus terug naar Kuching. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch (incl.). Eenmaal in Kuching checkt u in bij het hotel en kunt u de avond vrij besteden in de stad.

Dag
16
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar KK

De ochtend kunt u vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Hier neemt u de vlucht naar Kota Kinabalu, dat door de Maleisiers ook wel wordt afgekort tot KK. Aangekomen in Kota Kinabalu staat er weer vervoer klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen.

Dag
17
Day mood:
Sportief
Strand
Relaxdagje
Onderwater

Een tropisch paradijs

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het eiland Manukan, het tweede grootste eiland van het Tunku Abdul Rahman Marine Park. Het is een schitterend tropisch eiland met witte stranden en een koraalrif met een rijke onderwaterwereld. U kunt hier dan ook uitstekend duiken en snorkelen. Vanaf de pier van KK vaart u er in ca. 20 minuten heen. Voor de actieliefhebber zijn er ook diverse watersportmogelijkheden. Kortom heerlijk relaxen aan de mooiste stranden van Borneo. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw hotel.

Dag
18
Day mood:
Cultuur
Natuur
Sportief
Op avontuur
Wandeltocht

De Poring Hotsprings

Vandaag gaat u naar de warmwaterbronnen van Poring, een mooie rit van ongeveer 3 uur. Hier maakt u een tocht door het tropische regenwoud. Het pad voert u naar de zogenaamde ‘canopy walk’, een route van hangbruggen in de boomtoppen op maar liefst 40 meter hoogte. Een unieke manier om het regenwoud eens vanuit een ander perspectief te zien! N.B. u betaalt hier ter plaatse een camerafee. Vervolgens kunt u een bad nemen in de warmwaterbronnen die volgens de lokale bevolking een helende werking hebben. Na de lunch keert u terug naar Kota Kinabalu. U overnacht in Kota Kinabalu.

Dag
19
Day mood:
Natuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

De jungle weer in

In de ochtend checkt u uit bij het hotel en wordt u naar het vliegveld gebracht. Hier neemt u de binnenlandse vlucht naar Sandakan. Bij aankomst in Sandakan staat er vervoer klaar om u naar de jungle lodge te brengen. Hier kunt u de rest van de dag vrij besteden. Overnachting in de jungle lodge.

Dag
20
Day mood:
Natuur
Sportief
Op avontuur

De Orang-oetans

Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan het nabijgelegen Sepilok Orang-oetan Rehabilitation Center. Hier maakt u een korte trekking door de jungle om deze indrukwekkende primaten te bezoeken. Het centrum verzorgt gewonde en verweesde dieren en zet ze weer uit in de vrije natuur. Om de orang-oetans bij de overgang te helpen worden ze dagelijks, rond 10.00 uur gevoed. Rond 13.00 uur  wordt de lunch geserveerd in Sandakan Yacht Club.  Na de lunch vaart u stroomopwaarts richting het dorpje Sukau, waar de Bilit Rainforest Lodge ligt. In de namiddag start hier de riviersafari. Onderweg probeert u allerlei dieren te spotten en dan met name de bekende probiscus monkey ofwel de neusaap. Diner en overnachting in de Bilit Rainforest Lodge.

Original Tip: U kunt ter plaatse een nachtelijke riviersafari boeken (optioneel), een spannende boottocht waarbij u op zoek gaat naar de diverse nachtdieren in deze fascinerende omgeving.

Dag
21
Day mood:
Natuur
Op avontuur
Relaxdagje
Zelf op pad
Wandeltocht

Het Oxbow meer

De kans is groot dat u ’s ochtends wordt gewekt door de geluiden van een ontwakende jungle. U hoort gibbons en neushoornvogels en u staat zelf ook vroeg op om naar keuze een jungletrekking of  een riviersafari te maken naar een Oxbow-meer. In de vroege ochtend heeft u de meeste kans om dieren te spotten; een bijzondere ervaring op de langste rivier van Sabah! Terug in de lodge staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt kunt u de rest van de ochtend en vroege middag vrij besteden. In de namiddag staat er een tweede  boottocht op het programma. Net als in de ochtend is de namiddag een goede tijd om dieren te spotten. Diner en overnachting in de Bilit Rainforest Lodge.

Dag
22
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Vliegen/Reisdag

Vertrek uit Maleisië

Na een vroeg ontbijt checkt u uit bij de lodge. Om 07.00 uur vertrekt de boot naar Sandakan. Daar aangekomen maakt u een stadstour als de vertrektijd van uw vlucht het nog toelaat. Deze excursie voert u dan naar de Puh Jih Tempel, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de baai van Sandakan. Ook ziet u de centrale markt waar een ongekende variëteit aan vissoorten wordt verkocht. Tot slot bezoekt u het Sim Sim Water Village. Na de lunch (incl.) wordt u naar het vliegveld gebracht waar de reis eindigt. Vanuit Sandakan kunt u via Kuala Lumpur weer naar huis vliegen. Ook is het mogelijk de reis te verlengen met een strandvakantie.

Prijsindicatie

Reis details

De genoemde prijs is per persoon, incl. dagelijks ontbijt en nog excl. vlucht.
Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 2.475 € 2.195
Inclusief

* Beschreven transfers & vervoer
* Beschreven excursies/entreegelden
* Beschreven accommodatie
* Beschreven maaltijden
* Engelstalige gidsen

Exclusief

* Vlucht naar Maleisië
* Binnenlandse vluchten
* Niet-beschreven maaltijden
* Optionele excursies
* Early check-in / late check-out
* Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen

Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:

* De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
* In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
* De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.

Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Original Malaysia
Hidden
Uw ervaring telt.