Dag

1

Aankomst in Hanoi

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“De skyline van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam”

Dag

2

Verken Hanoi

De ochtend en middag kunt u vrij besteden. Ga de stad in en ontdek het 1000 jaar oude Hanoi. Deze stad ademt nog de Frans-koloniale ambiance uit de vorige eeuw en u ziet er nog talloze historische gebouwen en villa’s. Het is ook een groene stad, met boomrijke boulevards en diverse meren. In de avond wordt u opgehaald en naar het station gebracht. Hier stapt u op de nachttrein naar Lao Cai.

Dag

3

Naar de homestay

Heel vroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Lao Cai. Hiervandaan neemt u de bus naar Sapa, een rit van een uur langs de bergen en fraaie rijstterrassen. Bij aankomst in Sapa kunt u uw bagage achterlaten bij ons kantoor ter plaatse. Hierna staat het ontbijt klaar in het Chau Long Hotel. Om 09.00 uur wordt u opgehaald door de lokale gids. Samen maakt u een trekking langs de rijstterrassen aan de voet van de Fan Si Pan berg. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en voert u naar Y Linh Ho. Na het passeren van de hangbrug gaat de tocht verder langs kleine dorpjes, groentetuintjes en rijstvelden. In het dorpje Lao Cai San wordt de eenvoudige picknicklunch gebruikt.

Na de lunch wandelt u verder naar de Golden Stream Valley. Onderweg brengt u een bezoek aan het dorpje Lao Chai, waar u kennis maakt met de lokale H’mong stam. Aan het einde van de middag bereikt u de homestay in Ta Van. Het verblijf is eenvoudig en voorzien van matrassen en klamboes.

Highlight

“De schitterende rijstterrassen van Sapa.”

Dag

4

Giang Ta Chai

Na een authentiek Vietnamees ontbijt gaat u op pad. Op het programma staat een trekking van 3 uur naar het dorpje Giang Ta Chai. Het is een middelzware tocht die u bergopwaarts door de rijstterrassen voert. Dwars door de dichte begroeiing wandelt u naar de voet van de Hoang Lien Mountain. U bezoekt een lokale familie die u alles uitlegt over het leven in dit deel van Vietnam. Na dit bezoek voert de tocht u naar de hoofdweg waar de chauffeur klaar staat om u weer naar Sapa te brengen. In Sapa aangekomen gebruikt u de lunch in een restaurant en daarna is de middag vrij te besteden.

Dag

5

Ta Pinh

Om 08.00 uur start de fietstocht naar de Ma Tra Vallei. De route gaat grotendeels bergafwaarts in het begin en voert u langs bruggen en hier en daar moet u de fiets over kleine beekjes heen tillen. Hoe verder u van Sapa af komt hoe indrukwekkender de natuur om u heen wordt. De rit gaat in een gemoedelijk tempo, dus heeft alle tijd te stoppen om van het uitzicht te genieten. Ook maakt u een stop bij het verborgen dorpje Ma Tra, dat wordt bewoond door de Black H ‘mong.
Na de picknicklunch fietst u verder naar het dorpje Ta Pinh. Onderweg ziet u de lokale bergstammen van de Dao en H’Mong. Via Ta Pinh fietst u terug naar Sapa, waar u weer overnacht.

Original Tip: Bij goed weer is het een echte aanrader om de Ham Rong Peak te beklimmen. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht op Sapa. (alleen aan te raden bij goed weer, entreegeld betaalt u ter plaatse.

Highlight

“Uitzicht op Sapa in de vroege ochtend”

Dag

6

Bijzondere ontmoetingen

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald en brengt u een bezoek aan een bijzondere markt. U reist eerst naar Lao Cai, een belangrijk grensstadje en langs de rivier die de daadwerkelijke grens tussen Vietnam en China vormt. In tegenstelling tot markten in de meer toeristische gebieden, gaat het bij deze markt niet alleen om kopen en verkopen. Bovenal is de markt hier een ontmoetingsplaats tussen de diverse etnische bevolkingsgroepen en bergstammen die hier hun laatste nieuwtjes uitwisselen. Na dit bezoek maakt u een fraaie boottocht over de Chay rivier naar Bao Nhai. Hier wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant. In de middag reist u terug naar Lao Cai waar u zich nog even kunt opfrissen en kunt dineren voordat u op de nachttrein naar Hanoi stapt. Overnachting in de trein.

Dag

7

Hanoi

Vroeg in de ochtend komt u aan in Hanoi. Op het station staat er een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Even bijkomen van alle indrukken en ervaringen.

Dag

8

Naar Dau Dang

Om 07.00 uur vertrekt u uit Hanoi en reist u naar het Ba Be National Park. Onderweg krijgt u de lunch aangeboden en in de middag arriveert u bij het Ba Be Meer. U verkent het meer met een fraaie boottocht langs de grotten van de noordoostoever. Via de Gam rivier vaart u naar het dorpje Dau Dang. Dit pittoreske dorpje ligt verstopt tussen de krijtsteenrotsen en de ongerepte jungle. U wordt hartelijk verwelkomd door uw gastgezin en samen gebruikt u het authentieke diner met de bijbehorende maiswijn. Overnachting in de eenvoudige homestay.

Highlight

“Het indrukwekkende berglandschap van het Ba Be National Park”

Dag

9

Fietsend door de natuur

Na het ontbijt vaart u naar Pac Ngoi. Hier staan de fietsen klaar en vandaag maakt u een prachtige tocht door het National Park. De route voert u langs diverse Tay en Dao dorpjes met daartussen de overweldigende schoonheid van de natuur. Onderweg maakt u een stop voor de picknicklunch. Terug in Pac Ngoi kunt u douchen en de rest van de middag vrij besteden. Diner en overnachting in de homestay.

Dag

10

Terug naar Hanoi

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden. Relax of maak nog een wandeling door het dorp. Vervolgens reist u terug naar Hanoi. Een mooie rit door dit bergachtige gebied vol smalle weggetjes, bossen en fraaie dorpjes. Onderweg maakt u een stop bij een Tay familie waar u de lunch krijgt aangeboden. Rond 18.00 uur arriveert u in Hanoi, waar u de nacht doorbrengt.

Highlight

“Het prachtige berglandschap van Noord-Vietnam”

Dag

11

Halong Bay

Na een vroeg ontbijt vertrekt u rond 08.00 uur uit Hanoi en rijdt u in ongeveer 3,5 uur naar de stad Halong aan de rode rivier delta. Bij aankomst wordt u naar de haven gebracht en gaat u aan boord van de Treasure Jonk, een prachtige luxe boot in de klassieke jonk-stijl van deze streek. De jonk vaart uit en gaat naar de rand van Halong Bay, terwijl u geniet van een heerlijke seafood lunch. Na de lunch kunt relaxen aan dek. U vaart in 2 uur naar een prachtig plekje buiten de geijkte toeristische routes. Dit gebied is de grens tussen Halong Bay en Bai Tu Long. Hier legt de jonk aan en verkent u de baai per kajak. Geniet van de schitterende natuur en de fraaie krijtrotsformaties. Na ca. anderhalf uur kanoën gaat u weer aan boord en vaart de Treasure Jonk naar zijn ankerplaats voor die nacht. Diner en overnachting aan boord.

N.B. Of u nu kiest voor de reis op basis van standaard hotels of luxe hotels, in beide gevallen is de Halong Bay Cruise met de Treasure Jonk.

Dag

12

Bai Tu Long Bay

In de ochtend stapt u over op een kleinere boot. Deze vaart u naar de Bai Tu Long Baai, een van de meest afgelegen delen  van de Halong Archipel. Hier kunt u de hele dag genieten van de schitterende natuur. De kajaks gaan mee, dus u kunt er per kajak op uit, u kunt zwemmen, drijvende dorpjes bezoeken of heerlijk relaxen op verborgen stranden. De keuze is aan u. Aan het einde van de middag keert u terug naar de Treasure Jonk, waar het diner geserveerd wordt. Overnachting aan boord.

Highlight

“U vaart met de prachtige Treasure Jonk”

Dag

13

Halong & Hanoi

Om optimaal te genieten start de dag al vroeg. Om 06.30 uur serveert men de koffie, thee en cake. Optioneel kunt u meedoen met een 30 minuten durende Tai Chi sessie aan dek. Begint u de dag liever rustig, geniet dan in de zon van de prachtige vergezichten. Rond acht uur maakt u een tocht per bamboeboot naar een afgelegen drijvend dorpje, omringd door de bergen. Houd uw camera klaar om het fascinerende dagelijkse leven hier vast te leggen. Terug op de Treasure staat de brunch voor u klaar en terwijl u hier van geniet vaart de jonk terug naar Halong stad. Daar aangekomen staat het vervoer klaar om u terug naar Hanoi te brengen. U overnacht  in Hanoi.

Dag

14

In Hanoi

Deze dag kunt u vrij besteden. Een mooi gelegenheid om Hanoi in te duiken voor nog wat laatste souvenirs. De lunch en het diner gebruikt u op eigen gelegenheid.

Highlight

“De skyline van Hanoi in de avond”

Dag

15

Vertrek uit Hanoi

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld te gaan. Het is mogelijk uw verblijf in Hanoi te verlengen of uit te breiden met een bouwsteen. Vanaf het vliegveld van Hanoi kunt u terug naar huis vliegen of door vliegen naar een van de andere bestemmingen binnen Vietnam.

Highlight

“U kunt uw reis verlengen met het tropische Phu Quoc eiland...”