Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Aankomst op Bali

Met de meeste vluchten komt u in de vroege middag aan op Bali. Er staat een chauffeur klaar om u naar uw hotel in Sanur te brengen. Hier kunt u de rest van de dag lekker bijkomen van de vlucht.

Highlight

“Welkom op Bali!”

Dag

2

het strand van Sanur

Deze dag kunt u vrij besteden. Sanur is een rustige en gezellige badplaats met een mooi strand. Hier kunt u even  acclimatiseren en bijkomen van de vlucht.

Highlight

“Aan het strand van Sanur”

Dag

3

Tanah Lot

Vandaag verlaat u Sanur en reist u naar Ubud. Van deze dag maken we een mooie excursie. Er gaat een lokale Nederlands- of Engelstalige gids mee en als eerste bezoekt u een barongdansvoorstelling. Hier wordt op traditionele wijze met de bekende maskers de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad uitgebeeld. Vervolgens gaat de reis verder naar de markt van Ubud. Hier ziet u de ambachten zoals het zilverwerk, schilderijen en houtsnijwerk, waar Bali zo bekend om staat. U eindigt de rit met een bezoek aan de beroemdste tempel van Bali: De Tanah Lot tempel. Deze ‘zee-tempel’ staat in zee en is voor de gelovigen alleen te bereiken bij eb. Als een van de zeven belangrijkste tempels van Bali is het er vrijwel altijd een drukte van belang en heeft u goede kans een processie in traditionele klederdracht te zien. Aan het eind van de dag bereikt u uw hotel in Ubud.

Highlight

“De beroemde Tanah Lot tempel”

Dag

4

Ubud

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het olifantenpark, de vlindertuin of een white water rafting-excursie.

Dag

5

Fietsend naar de olifanten

Na een vroeg ontbijt wordt u bij de lobby van uw hotel opgehaald. U wordt naar Kintamani gebracht waar het startpunt van deze fietstocht is. Op moderne mountainbikes en onder begeleiding van een gids fietst u een mooie route die voornamelijk heuvelafwaarts gaat en u langs rijstvelden, dorpjes en bamboebossen voert. Het is een prachtige tocht door een omgeving waar niet veel toeristen komen. Deze route is 26 km lang en eindigt in het Taro Olifantenpark. De entree tot het park is inbegrepen en in het park krijgt u de lunch aangeboden. U ziet de olifanten en optioneel kunt u er nog een ritje op maken.

Highlight

“Fietsend door de rijstvelden”

Dag

6

Tempels & Bronnen

Na het ontbijt checkt u uit en reist u van Ubud naar Sidemen. Ook van deze dag maken we een mooie dagexcursie. U start met een bezoek aan de Goa Gajah Olifantsgrot. Uw gids vertelt u alles over het ontstaan van deze eeuwenoude Hindoetempel. Hierna gaat de reis door naar Tirta Empul en het nabijgelegen Gunung Kawi. Tirta Empul is een belangrijke tempel, gebouwd rond een heilige bron. Dagelijks komen er vele mensen op af om ritueel te baden. Gunung Kawi is de locatie van de koningsgraven uit de 9e eeuw. Na dit bezoek voert de route u verder naar Klungkung. In deze stad vindt u nog de overblijfselen van het Kerta Gosa paleis en gerechtshof, een mooi voorbeeld van de rijkdom van Bali uit de 17e eeuw. Aan het einde van de middag bereikt u Sidemen.

Dag

7

De rijstvelden

Deze dag is vrij te besteden in Sidemen. Ontdek het echte Bali! Sidemen is een klein dorpje gelegen tussen de rijstterrassen en boomgaarden. U kunt hier prachtige wandelingen maken, fietsen of gewoon genieten van het uitzicht.

Highlight

“De rijstvelden van Sidemen”

Dag

8

Naar de Gili's!

Na een vroeg ontbijt is het weer tijd om Sidemen te verlaten. De chauffeur staat klaar om u naar Padangbai te brengen. Hier stapt u op de snelle boot naar de Gili Eilanden, een mooie boottocht van ongeveer anderhalf uur. Bij aankomst kunt u de rest van de middag vrij besteden. Verken deze schitterende paradijselijke eilandjes en geniet ’s avonds bij de gezellige restaurantjes aan het strand.

Highlight

“De Gili Eilanden: Trawangan, Meno en Air”

Dag

9

12

Tropisch genieten

Deze dagen bent u vrij om te genieten van al het moois van de Gili Eilanden. Een kristalheldere zee die uitnodigt om eindeloos te snorkelen en of duiken, hagelwitte stranden en een prachtig uitzicht op Bali en Lombok. Kiest u voor de standaard hotels, dan verblijft u op Gili Air. Bij de luxe variant verblijft u op Gili Meno. Beide eilanden zijn een stuk rustiger dan het drukke Gili Trawangan.

Dag

13

Naar Lombok

Na het ontbijt checkt u uit en vaart u naar het vasteland van Lombok. Hier staat vervoer klaar om u naar Senggigi te brengen. De rit duurt ongeveer 1 uur. Senggigi is de bekendste badplaats van Lombok, maar nog altijd veel rustiger dan de badplaatsen op Bali.

Highlight

“Genieten van de mooiste stranden!”

Dag

14

Senggigi

Deze dag is vrij te besteden in Senggigi. Nog even lekker genieten van het strand of juist actief er op pad. Vanuit Senggigi kunt nog allerlei uitstapjes maken over Lombok, zoals een bezoek aan het binnenland in Senaru, het ongerepte eilandje Gili Nanggu of de Sasakdorpjes van het zuiden.

Dag

15

Vertrek van Lombok

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot dat het tijd is naar het vliegveld van Lombok te gaan. Het vervoer naar het vliegveld is inbegrepen. Uiteraard is het mogelijk de reis te verlengen of uit te breiden.

 

N.B. Soms kan het voor de vlucht voordeliger zijn om vanaf Bali weer naar huis te vliegen. In dat geval kunnen we de reis daar op aanpassen. U kunt dan in plaats van naar Senggigi, na de Gili Eilanden terug naar Bali gaan voor een verblijf in Zuid-Bali.