Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Welkom in Sri Lanka

Bij aankomst op het Bandaranaike International Airport staat de chauffeur voor u klaar. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. U rijdt in ongeveer 20-30 minuten naar de badplaats Negombo, een gezellig vissersdorpje met fraaie stranden. Hier kunt u de rest van de dag vrij besteden. U overnacht in een familiesuite in het fraai gelegen Villa Hundira, uitkijkend over de lagoon van Negombo!

Highlight

“Aan het strand van Negombo”

Dag

2

De olifanten

Na het ontbijt wordt u door de gids opgehaald bij het hotel. U verlaat Negombo en u reist richting Habarana, gelegen in de zogenaamde Culturele Driehoek van Sri Lanka. Deze regio ligt in Noord-Centraal Sri Lanka en hier is ontzettend veel te doen en te zien! Onderweg naar Habarana brengt u een bezoek aan de Millenium Foundation. Dit is een door vrijwiligers gerunde olifantenopvang. Hier worden de dieren uitstekend verzorgd en de vrijwilligers laten u graag kennismaken met de schitterende olifanten. Het leuke hier is dat het een stuk minder toeristisch is dan het bekende Pinnawela en als gast mag u hier de dieren voeren en u mag helpen om ze te wassen. Hierna gaat de reis verder naar Habarana. U overnacht  in een 4-pers. treecottage of de familielodge van Resort The Other Corner.

Highlight

“Olifantenfamilie aan het baden”

Dag

3

Beklim Pidurangala

In de ochtend reist u naar Sigiriya voor de beklimming van de Pidurangala Rock. Deze rots ligt vlakbij de beroemde Lions Rock en ondanks dat Pidurangala veel minder bekend is, is dit eigenlijk veel leuker. Vanaf Pidurangala heeft u namelijk een waanzinnig mooi uitzicht op de Lions Rock en de klim naar boven is ook een stuk avontuurlijker. Omdat het merendeel van de toeristen naar de Lions Rock gaat is de kans bovendien groot dat u de Pidurangala rots helemaal voor uzelf hebt!

Na deze beklimming is de middag verder vrij te besteden. Lekker even luieren bij het zwembad of maak in overleg met uw gids nog een extra excursie. U overnacht weer in uw treecottage of de lodge van Resort The Other Corner.

Highlight

“Vanaf Piduragala Rock heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving en Sigiriya Lions Rock”

Dag

4

Grottempels & Specerijen

Vandaag verlaat u Habarana en brengt u een bezoek aan Dambulla. Dambulla is beroemd om zijn vijf grottempels, hooggelegen op een rots. Het zijn vijf grotten waarvan de eerste drie grotten groter, beter bewaard gebleven  en mooier zijn dan de overige twee. De grotten dateren uit de 1e eeuw voor Christus. De wanden van alle vijf de grotten zijn bedekt met Boeddhistische wandschilderingen en er zijn meer dan 130 boeddha-beelden en beelden van goden en koningen. Hierna reist u verder zuidwaarts. U verlaat de droge vlaktes van het noorden en u ziet de omgeving onderweg veranderen van graslanden en struikgewas naar een dichtere begroeiing. In Matale bezoekt u een specerijentuin. Hier maakt u kennis met de vele soorten kruiden en specerijen waarvoor Sri Lanka door de eeuwen heen door handelaren uit alle windstreken is bezocht. Vervolgens rijdt u in ongeveer een uur door naar Kandy. U maakt een stadstour door deze culturele hoofdstad van Sri Lanka. U ziet het meer van Kandy, het marktplein, het edelstenenmuseum en de Temple of the Tooth. In deze tempel wordt het belangrijkste relikwie van het land bewaard: de hoektand van Boeddha, die inde  4e eeuw na Christus door een prinses in het haar werd meegesmokkeld vanuit India. Kandy is tevens de stad van het bekende Perahera festival, een religieus feest dat in de zomer wordt gehouden. U overnacht in een familiekamer in het Oak Ray Serene Garden Hotel.

Highlight

“De ingang tot de grottempels van Dambulla”

Dag

5

Ontdek Kandy

Deze dag is vrij te besteden in Kandy. Even lekker bijkomen van alle indrukken en ervaringen tot nu toe. Liever actief op pad? Ter plaatse zijn er nog diverse excursiemogelijkheden bij te boeken, zoals een kookworkshop, een trekking door de Knuckles Range of een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya. U overnacht in een familiekamer in het Oak Ray Serene Garden Hotel.

Dag

6

De theevelden

In de ochtend reist u door naar Nuwara Eliya. Dit ligt in een hooggelegen gebied vol theeplantages wat door de koelere temperaturen erg geliefd was bij de Engelsen in de koloniale tijd. Door de vele Engelse invloeden die ook vandaag de dag nog te zien zijn, wordt dit gebied ook wel ‘Little England’ genoemd. Onderweg brengt u een bezoek aan een van de theeplantages en men laat u hier graag het proces van het plukken tot en met het branden zien. In de namiddag maakt u een korte tour door Nuwara Eliya en ziet u onder andere de typisch Engels-koloniale villa’s met hun mooie tuinen, het meer en de golfbaan met countryclub. U overnacht in een familiekamer in het gezellige Season Villa.

Dag

7

Per trein

In de loop van de dag brengt de gids u naar het treinstation en reist u in ongeveer 3-4 uur per trein naar Ella. Deze route voert u dwars door de bergen, langs theevelden, valleien en watervallen. Niet voor niets wordt dit gezien als de mooiste treinreis van Sri Lanka! De gids reist vooruit en haalt u in Ella weer van het station. Vanuit Ella rijdt u verder naar Tissamaharama. U verlaat het berglandschap en u komt terecht in de droge vlaktes met prachtige stranden in het zuiden van Sri Lanka. U overnacht in Tissamaharama in een familiekamer in het Oak Ray Lake Resort.

Highlight

“Per trein door de bergen!”

Dag

8

Op jeepsafari

De ochtend en vroege middag kunt u vrij besteden. Neem een frisse duik in het zwembad of breng een bezoek aan het pelgrimsoord Kataragama dat in de buurt ligt. Bijzonder aan dit plaatsje is dat het heilig is voor zowel Boeddhisten als Hindoes, Moslims en de oorspronkelijke Vedda-inwoners. In de namiddag maakt u een jeepsafari door het nabijgelegen Yala National Park. De namiddag is de beste tijd omdat het dan wat afkoelt en de dieren actief worden. Het Yala National Park is het op een-na-grootste park en het beslaat een vrij droog kustgebied met graslanden, struikgewas, moerasgebied en rotsen. Naast olifanten, herten en buffels is het Yala National Park ook een van de beste plaatsen om een luipaard te spotten. Andere zoogdieren die hier leven zijn de toque makaak, de rode loris, de civet en wilde kat. Ook huisvest  het park bijzondere reptielen waaronder de zoutwaterkrokodil, de Indische cobra, de russell’s adder en de vijf bedreigde zeeschildpadsoorten komen hier aan land om hun eieren te leggen. U overnacht wederom in Tissamaharama in een familiekamer in het Oak Ray Lake Resort.

Highlight

“Op zoek naar het srilankaanse luipaard!”

Dag

9

Naar het strand

Na het ontbijt verlaat u het hotel en reist u naar de fraaie zuidkust, een mooie rit van ongeveer twee tot drie uur. Uw einddoel is Tangalle, een rustige badplaats met prachtige stranden. Een deel van het strand hier is beschermd omdat hier ‘s nachts schildpadden aan land komen om eieren te leggen. U overnacht in het Palm Paradise Cabana’s, een traditioneel hotelletjes met losse bungalows, waaronder ook een familiecabana.

Highlight

“Langs de prachtige zuidkust van Sri Lanka”

Dag

10

Tropisch genieten

Deze dag is vrij te besteden aan het strand. Lekker luieren en bijkomen van alle indrukken van de reis tot nu toe. Hiervoor bent u aan de prachtige stranden van Zuid-Sri Lanka precies op de juiste plek! Uiteraard kan dit verblijf worden uitgebreid met extra dagen aan het strand. U overnacht in het Palm Paradise Cabana’s.

Highlight

“Tropisch genieten in Tangalle”

Dag

11

Het Fort van Galle

In de ochtend vertrekt u uit Tangalle en reist u westwaarts. Als eerste brengt u een bezoek aan het historische stadje Galle. Hier bevindt zich een V.O.C. fort dat nog grotendeels intact is. Het fort is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed en is zeker een bezoekje waard. De imposante bastions en torens maken ook nu nog indruk en in het stadje zelf ziet u nog Hollandse huizen en de Nederlandse kerk uit 1752. In de kerk zijn nog talloze grafstenen met Nederlandse inscripties uit die tijd te zien.

Vanuit Galle reist u door naar Colombo, de grootste stad van Sri Lanka. Hier maakt u een korte stadstour, waarbij u onder andere de koloniale wijken Fort en Cinnamon Gardens ziet. In de wijk Pettah ziet u de Arabische invloeden terug ; deze wijk staat bekend om de bazaars, marktjes en haar goudsmeden. Er is ook een Hindoetempel en een oudhollandse kerk uit 1749. De gids brengt u daarna naar Negombo, waar u weer overnacht in het Villa Hundira.

Dag

12

Vertrek

Deze laatste dag is nog vrij te besteden. Afhankelijk van de geboekte vlucht vertrekt u waarschijnlijk in de vroege ochtend of juist laat op de avond. Voor de transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Indien gewenst kunt u de reis uitbreiden met extra dagen in Negombo of een bezoek aan de paradijselijke Malediven!

Highlight

“Original Tip: verleng uw vakantie met een verblijf op de schitterende Malediven!”