Bestemmingen Sri Lanka
Anuradhapura

Anuradhapura is één van de oude, voormalige, hoofdsteden en door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. U vindt hier nog zeer goed bewaard gebleven ruïnes van de tempels en paleizen uit vervlogen tijden.

Colombo

Colombo telt ca. 650.000 inwoners en is al eeuwenlang een belangrijke havenplaats en knooppunt in de handel tussen oost en west. U vindt in Colombo nog talloze invloeden uit verleden.

Dalhousie

Dalhousie is een klein dorpje aan de voet van Adam’s Peak. De plaats wordt vooral bezocht door mensen die de Adam's Peak willen beklimmen.

Dambulla

Dambulla staat bekend om zijn fraaie grottempels. Dit boeddhistische heiligdom bestaat al sinds de 5e eeuw na Christus en vandaag de dag zijn er vijf grotten te bezichtigen die vol staan met schitterende beelden en schilderingen.

Ella

Ella is een klein dorpje in de bergen van Centraal Sri Lanka. Het is vooral bekend vanwege de Ella Gap of de kloof van Ella. Vanaf Ella heeft een u schitterend uitzicht op de kloof en het achterliggende laagland van Zuid Sri Lanka.

Gal Oya National Park

Gal Oya National Park wordt ook wel het 'vergeten nationale park van Sri Lanka' genoemd.

Galle

Galle is een historische stadje in het zuiden van Sri Lanka. Hier bevindt zich een V.O.C. fort uit de 17e en 18e eeuw dat nog grotendeels intact is. Het fort is dan ook uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed en is zeker een bezoekje waard.

Giritale

Giritale ligt tussen de historische stad Polonnaruwa en het Minneriya National Park en is een prima uitgangspunt voor het verkennen van deze boeiende omgeving.

Jaffna

Jaffna is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noorden van Sri Lanka. Een ongerept en onbekend gebied dat een prachtige aanvulling is op uw Sri Lanka rondreis!

Kalpitiya

Kalpitiya is een landtong aan de noordwestkust van Sri Lanka. U vindt hier prachtige verlaten stranden en het is een van de beste plaatsen om te kitesurfen.

Kandy

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. De stad ligt in de bergen van Centraal Sri Lanka en is vooral bekend vanwege de Temple of the Tooth en het jaarlijkse Perahera festival.

Kitulgala

Kitulgala is een klein plaatsje in een mooie streek in de bergen. De regio is voornamelijk bekend vanwege het White Water Rafting en haar prachtige natuur.

Mirissa

Mirissa is vooral bekend vanwege het walvisspotten. De zee ten zuiden van Sri Lanka is één van de beste plaatsen ter wereld om de blauwe vinvis te spotten.

Negombo

Negombo is de bekendste badplaats van Sri Lanka. Dit gezellige vissersdorpje beschikt over brede, goudgele stranden en een leuk centrum.

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya ligt in een hooggelegen gebied vol theeplantages. Door de vele Engelse invloeden, die ook vandaag de dag nog te zien zijn, wordt dit gebied ook wel ‘Little England’ genoemd.

Sinharaja

Het Sinharaja National Park is relatief klein; slechts 21 bij 7 kilometer, maar het is een ware schatkamer voor natuurliefhebbers.

Tangalle

Tangalle is een stadje in het zuiden van Sri Lanka. U vindt hier prachtige stranden en er zijn dan ook diverse hotels, van eenvoudig tot luxe. In het stadje Tangalle zelf ligt nog een fort uit de V.O.C.-tijd.

Tissamaharama

Tissamaharama, ook wel afgekort tot Tissa, is een klein plaatsje met een gunstige ligging nabij diverse nationale parken, waaronder het bekende Yala National Park.

Trincomalee

Trincomalee, ook wel afgekort tot Trinco, heeft een rijke geschiedenis als havenstad. De stranden van het oosten van Sri Lanka zijn misschien wel de mooiste van het land. Lange en brede stranden waar nauwelijks toeristen komen.

Unawatuna

Unawatuna was één van de eerste badplaatsen in Zuid-Sri Lanka. Het plaatsje ligt in een beschermde baai en heeft een fraai strand en gezellig, klein centrum.

Wasgamuwa

Het Wasgamuwa National Park ligt iets ten zuidoosten van Dambulla. Dit national park wordt niet veel door toeristen bezocht en is daarom een echte aanrader.

Yala

Het Yala National Park is het bekendste natuurreservaat van Sri Lanka en ook één van de beste plaatsen om luipaarden te spotten.

Zuidoostkust

De zuidoostkust is een ongerept gebied vol prachtige stranden, traditionele dorpjes, nationale parken, oude forten en enkele van de beste surflocaties van Sri Lanka.

Zuidwestkust

De zuidwestkust van Sri Lanka is een fraaie streek met mooie lange stranden. Deze regio loopt van Colombo in het noorden tot Galle in het zuiden en u vindt hier diverse badplaatsen als Bentota, Kosgoda, Kalutara, Wadduwa, Beruwela en Hikkaduwa.