Dag

1

Aankomst op Bali

Met de meeste vluchten komt u in de vroege middag aan op Bali. Er staat een chauffeur klaar om u naar uw hotel in Sanur te brengen. Hier kunt u de rest van de dag lekker bijkomen bij het zwembad of op het mooie strand van Sanur.

Highlight

“De baai van Sanur”

Dag

2

3

Aan het strand

Deze dagen kunt u vrij besteden. Sanur is een rustige en gezellige badplaats met allerlei winkeltjes en goede restaurants. De ideale plek om even lekker bij te komen na een lange vlucht of om met zijn allen mooie wandelingen of fietstochten te maken.

Highlight

“In Sanur kunt even lekker bijkomen van de vlucht.”

Dag

4

Tempels & Dansen

Na het ontbijt checkt u uit het hotel en neemt u afscheid van Sanur. Via een mooie route rijdt u naar Ubud, het culturele hart van Bali. Onderweg brengt u een bezoek aan een barong-dansvoorstelling waarin de gemaskerde dansers en danseressen de eeuwige strijd tussen goed en kwaad uitbeelden. Een prachtige voorstelling voor jong en oud! De volgende stop is de beroemde Tanah Lot tempel. Deze ‘zee-tempel’ staat in zee en is voor de gelovigen alleen te bereiken bij eb. Als een van de zeven belangrijkste tempels van Bali is het er vrijwel altijd een drukte van belang en heeft u goede kans een processie in traditionele klederdracht te zien. Vervolgens reist u door naar Ubud. Dit schilderachtige dorpje tussen de rijstvelden heeft een kleurrijke markt waar u een bezoekje brengt voordat u verder gaat naar uw hotel.

Dag

5

7

Genieten in Ubud

Deze dagen kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het olifantenpark of een white water rafting-excursie. Original Tip: Voor de liefhebber kunnen we de reis hier aanpassen of verlengen met een overnachting op een traditioneel Balinees erf of in het olifantenkamp. Bij het Balinees erf overnacht u bij een lokale familie thuis . Wilt u een aanpassing naar het olifantenpark dan verblijft u in een luxe hut waar u per olifant naar toegebracht wordt!

Highlight

“Ubud is het culturele hart van Bali”

Dag

8

Apen & Rijstvelden

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel in Ubud. U wordt opgehaald door de gids en u trekt verder de bergen in. Deze route voert u naar Munduk en dit is een van de mooiste tochten die u op Bali kunt maken. U reist door de bergen, landelijk Bali en langs plaatsen waar maar weinig toeristen komen. De privé-excursie voert  u eerst naar de Alas Kedaton Tempel in een van de drie apenbossen die Ubud rijk is. Hierna gaat u noordwaarts waarbij u een stop maakt bij de Ulun Danu Tempel. Uw gids zal u hier uitgebreid vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van deze indrukwekkende Tempel aan de oevers van het Bratan-meer. Tevens kunt u hier een bezoek brengen aan de lokale markt van Bedugul. De rit gaat dan verder langs het Tamblingan- en Buyan-meer, waar u geniet van de prachtige vergezichten. Bij Munduk maakt u de laatste stop. Hier vindt u enkele van de mooiste rijstvelden van Bali en u maakt een wandeling naar de waterval van Munduk.

Dag

9

Relaxen in Munduk

Deze dag kunt u vrij besteden in de prachtige omgeving van Munduk. Hier vindt u de mooiste rijstterrassen en plantages uit de koloniale tijden. De perfecte locatie voor een actieve dag vol wandelen, fietsen of juist lekker niets doen en genieten van het uitzicht. Kiest u voor de reis op basis van standaard hotels dan verblijft u in een mooi resort dat bestaat uit omgebouwde Lumbungs (rijstschuren). Bij de luxe hotels verblijft u in een fraai boutique hotel dat op een oude koffieplantage staat.

Highlight

“In de bergen van Munduk...”

Dag

10

De warmwaterbronnen

Vandaag verlaat u Munduk en reist u via de noordkust naar Lovina. Onderweg maakt u een stop in Banjar, bekend vanwege de warmwaterbronnen en de boeddhistische tempel. Uw gids legt u alles uit over de rijke historie van deze bijzondere plaats. In de middag komt u vervolgens aan in Lovina. Original Tip: U kunt bij de warmwaterbronnen van Banjar genieten van een natuurlijk warm bad van 37 graden, dus houd uw zwemkleding bij de hand!

Dag

11

Dolfijnen spotten

’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht bij zonsopkomst in een traditionele vissersboot, een zogenaamde outrigger. Voor de kust van Lovina komen grote scholen dolfijnen voor en ’s ochtends vroeg heeft u de grootste kans om deze schitterende dieren te zien. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. De rest van de dag kunt u vrij besteden bij het zwembad.

Highlight

“Voor de kust van Lovina leven grote scholen dolfijnen.”

Dag

12

De vulkaan en het paleis

Na het ontbijt staat de gids klaar voor de excursie van vandaag. U verlaat de kust van Lovina en u trekt de bergen in. Hier bezoekt u als eerste de Pura Beji Tempel en daarna gaat de rit verder naar Kintamani. Vanaf deze plaats  heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de Baturvulkaan en het bijbehorende kratermeer. Er zijn hier diverse restaurantjes waar u kunt genieten van koffie of de lunch met een onvergetelijk uitzicht. U vervolgt de route door het Balinees berglandschap waarin de Gunung Agung de hoogste vulkaan van het eiland is. Op de hellingen van deze vulkaan vindt u de Besakih Tempel. Deze tempel wordt ook wel de moedertempel genoemd en ze is de meest heilige tempel van het eiland. De tempel is deels te bezichtigen voor niet-Hindoes. De laatste stop van vandaag is het bekende waterpaleis van Tirtagangga. Dit met veel beeldhouwwerk versierde waterpaleis behoorde ooit tot de tuinen van de lokale koning. Tegenwoordig is het openbaar toegankelijk en geniet de plaatselijke bevolking graag van de vele vijvers en zwembaden van Tirtagangga. Aan het einde van dag bereikt u Amed.

Dag

13

14

Snorkelen in Amed

Deze dagen kunt u vrij besteden in Amed. Dit is een rustig plaatsje met donkere stranden en een heel rijk onderwaterleven. Juist het donkere vulkanische zand zorgt voor spectaculaire snorkeltrips doordat de felgekleurde vissen en het koraal extra opvallen tegen de donkere ondergrond.

Highlight

“Vanuit Amed heeft een prachtig uitzicht op de Agung vulkaan”

Dag

15

De boot naar de Gili's

Na een vroeg ontbijt is het weer tijd Amed te verlaten. De chauffeur staat klaar om u naar Padangbai te brengen. Hier stapt u op de snelle boot naar de Gili Eilanden, een mooie boottocht van ongeveer anderhalf uur. Bij aankomst kunt u de rest van de middag vrij besteden. Verken deze schitterende paradijselijke eilandjes en geniet ’s avonds bij de gezellige restaurantjes aan het strand.

Highlight

“Per snelle boot naar de Gili Eilanden, een mooie tocht van anderhalf uur.”

Dag

16

17

Gili Air of Trawangan?

Deze dagen bent u vrij om te genieten van al het moois van de Gili Eilanden. Een kristalheldere zee die uitnodigt om eindeloos te snorkelen of te duiken, hagelwitte stranden en een prachtig uitzicht op Bali en Lombok. Bij de reis op basis van middenklasse hotel verblijft u op het kleine en rustige Gili Air in een familiekamer in het Manta Dive Gili Air Hotel. Kiest u voor de luxe variant dan verblijft u op het iets grotere Gili Trawangan, aan de rustige noordzijde van het eiland. Hier verblijft u in het Villa Grasia in een familiecottage.

Dag

18

Terug naar Bali

Vandaag verlaat u de Gili Eilanden weer en vaart u per snelle boot terug naar Bali. Bij aankomst staat er vervoer klaar om u naar Tuban te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Highlight

“Vandaag verlaat u de Gili Eilanden weer.”

Dag

19

Tuban

Deze laatste hele dag op Bali verblijft u  in Tuban, in de Kuta-regio. Makkelijk dicht bij het vliegveld en bovendien handig om nog wat te shoppen voor de laatste souvenirs. Original Tip: U doet uw kinderen ongetwijfeld een groot plezier met een bezoek aan het Waterbombpark. Dit waterpretpark in Tuban staat garant voor een heerlijk dagje uit met talloze wildwaterbanen en glijbanen waarvan er één zelfs een looping maakt!

Highlight

“De zonsondergang vanaf het strand van Kuta is wereldberoemd!”

Dag

20

Vertrek uit Bali

De ochtend en de middag kunt u vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Ook is het mogelijk de reis te verlengen of uit te breiden met andere bestemmingen.