Rondreis Sulawesi

Hieronder vindt u een aantal voorbeeldreizen voor Sulawesi en de combinaties van Sulawesi andere eilanden van Indonesië. Het zijn rondreizen met de bekende highlights zoals natuurlijk Tanah Toraja, maar ook de prachtige stranden van Bira, het Tempe-meer, Bunaken National Park en nog veel meer. Het zijn bijzondere rondreizen en rondreizen Sulawesi met de nadruk op natuur, avontuur of juist cultuur. Deze zijn samengesteld op basis van onze jarenlange ervaringen met het fascinerende Sulawesi. Uiteraard kan iedere reis naar wens worden aangepast, verlengd of ingekort. Laat u inspireren en bel of mail ons over uw wensen. Wij maken dan graag een vrijblijvend reisvoorstel voor uw perfecte Sulawesi-rondreis!


Over Sulawesi

 

Reizen over Sulawesi is kennismaken met het échte Indonesië! In tegenstelling tot het overvolle Java en meer toeristische Bali vinden nog steeds maar relatief weinig reizigers de weg naar Sulawesi. Het eiland, vroeger Celebes genaamd, is echter zeer de moeite waard! In Zuid-Sulawesi vindt u de stad Makassar met het V.O.C.-fort Rotterdam, dat nog geheel intact is. De lokale badplaats Bira biedt een van de mooiste stranden en zonsondergangen van heel Indonesië en dan is er natuurlijk nog het Tempe-meer en het beroemde Tanah Toraja. In Toraja-land vindt u een schitterende natuur, bijzondere bouwstijl en vooral de indrukwekkende begrafenisceremonies. Het leven hier draait vooral om de overgangsrituelen van een begrafenis. Er wordt dan ook jarenlang gespaard en bij een ceremonie komen honderden gasten en hoe hoger de status van de familie, des te grootser is de ceremonie. Ook toeristen zijn vaak van harte welkom om deel te nemen.

Wat meer afgelegen tijdens een rondreis Sulawesi zijn de locaties in Centraal-Sulawesi. Het Poso-meer, de Bada vallei, de walvishaaien zien bij Gorontalo en de bountystranden van de Togean Islands. Allemaal wat moeilijker te bereiken maar als reiziger wordt de extra moeite ruimschoots beloond en zal het u nog zwaar vallen om weer te vertrekken!

Vaak beperkt men zich tot Zuid-Sulawesi, maar wie een complete individuele rondreis Sulawesi boekt, zal ook het noorden zien. In Noord-Sulawesi vindt u de stad Manado, een van de meer welvarende steden van Indonesië met nog veel koloniale overblijfselen. In de nabijheid van de stad vindt u de Minahasa Highlands met de stad Tomohon die bekend staat om zijn enigszins bizarre markt waar werkelijk alles wordt verkocht en gegeten. Ook een bezoekje waard is het Tangkoko National Park waar het leuke spookdiertje leeft. De liefhebbers van een rijke onderwaterwereld vinden ook hun weg naar Noord-Sulawesi. Wat dacht u van een duikreis Sulawesi met bezoek aan het bekende Bunaken National Park of de Lembeh Strait met zijn talloze macro-dieren.

 

Waarom een rondreis Sulawesi?

 

Een privé-rondreis Sulawesi is een aanrader voor alle reizigers. Het niveau van toerisme is iets minder dan op Bali, Java en Lombok, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door een schitterende natuur, een vriendelijke bevolking, de unieke cultuur van Tanah Toraja, fraaie stranden en een rijke onderwaterwereld!

Hoe dieper u Sulawesi ingaat, hoe avontuurlijker de reis is. De accommodatie is wat eenvoudiger en de wegen zijn niet overal even goed. Ook spreekt men niet overal goed Engels, maar juist dat maakt de reis bijzonder en authentiek. Onderweg naar het noorden wordt u bij iedere bocht verrast met een nieuw panoramisch uitzicht op baaien, stranden en bergen.

Of u nu een avontuurlijke rondreis Sulawesi zoekt of een rondreis Sulawesi met kinderen, bij Original Asia bent u aan het juiste adres. Samen met u stellen we een route samen die is afgestemd op uw wensen en u in het juiste tempo over Sulawesi voert. U kunt kiezen voor een bezoek aan Zuid-Sulawesi en Tanah Toraja. Hiervoor staat gemiddeld 6-9 dagen. Combineert u het zuiden met Noord-Sulawesi, dan bent u al gauw twee tot tweeënhalve week op pad. Voor een rondreis over land van Zuid- via Centraal- naar Noord-Sulawesi staat ongeveer 3 weken. Er is keuze genoeg voor een complete rondreis Sulawesi, maar het eiland laat zich door de goede vliegverbindingen ook prima combineren met Java, Lombok of Bali.