Original Sulawesi

Avontuur / Originals

De rondreis Original Sulawesi is een avontuurlijke rondreis die u van Makassar  in het zuiden tot Manado in het noorden van Sulawesi voert. Een schitterende reis die naast de bekende highlights vooral ook de ongerepte en onbekende plekjes van Sulawesi aandoet.

De reis start in het historische Makassar waar u tevens het traditionele dorpje Ramang Ramang bezoekt. Via de witte stranden van Bira reist u naar het immense Tempe meer. Vervolgens voert de reis Original Sulawesi u naar het bekende Tanah Toraja. Een schitterende omgeving met een fascinerende bevolking die nog leeft volgens oude tradities en gebruiken. Vooral de uitgebreide begrafenisrituelen zijn indrukwekkend. Na Tanah Toraja keert u niet terug naar het zuiden, zoals de meeste toeristen doen, maar gaat de reis door naar Centraal-Sulawesi. Het zijn vaak flinke afstanden, maar wel door een prachtige omgeving die u bovendien de kans biedt het échte leven in dit deel van Indonesië te leren kennen. U bezoekt het Poso-meer en via Moutong en Gorontalo belandt u in de Minahasa Highlands in het noorden van Sulawesi. U bezoekt de stad Tomohon, u gaat op zoek naar het spookdiertje in het Tangkoko National Park en u overnacht in het Bunaken Tua Marine National Park. Dit laatste gebied is vooral bekend om zijn rijke onderwaterwereld en u kunt hier dan ook schitterend snorkelen én er staat een boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten op het programma. De reis Original Sulawesi eindigt in de stad Manado.

bekijk kaart

In 't kort

Tot de vele hoogtepunten van deze reis behoren onder meer:

  • Het fascinerende Tanah Toraja
  • Zonsondergang bij Bira
  • Het Tempe- en Poso Meer
  • Op zoek naar het spookdiertje
  • Walvissen en dolfijnen spotten
  • Ongerept Centraal-Sulawesi

Programma

Dag 1 Aankomst in Makassar

Dag 2 Ramang Ramang

Dag 3 Naar Bira

Dag 4 Witte stranden

Dag 5 Het Tempe Meer

Dag 6 Naar Toraja

Dag 7 Tanah Toraja

Dag 8 Tanah Toraja

Dag 9 Naar Tentena

Dag 10 Moutong

Dag 11 Naar Gorontalo

Dag 12 Minahasa Highlands

Dag 13 Tangkoko National Park

Dag 14 Bunaken

Dag 15 Walvissen & dolfijnen

Dag 16 Snorkelen en zwemmen

Dag 17 Naar Manado

Dag 18 Vertrek uit Manado

Bekijk dag tot dag

Pareltjes van deze reis

Highlight

"Kanoën naar het traditionele dorpje Ramang Ramang"

Specifieke reiswensen? Geen probleem!

“Original Asia is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Ziet u een rondreis, maar wilt u deze aanpassen? Ziet u uw gewenste reis er niet tussen staan of wilt u bouwstenen combineren? Laat het ons weten en we stellen graag en geheel vrijblijvend uw droomreis samen!”

maatwerk