Bestemmingen Sulawesi




Bira

Bira is een kleine badplaats in het zuiden van Sulawesi. De badplaats is voornamelijk populair bij de lokale bevolking en u ziet er dan ook maar weinig westerse toeristen. Juist dit geeft Bira zijn unieke ambiance.

Centraal-Sulawesi

Tot de bezienswaardigheden van Centraal-Sulawesi behoren onder meer het prachtige Poso meer, de hooglanden van Palu, de uitgestrekte rijstvelden en talloze plantages.

Enrekang

Enrekang is de ideale rustplaats voor de route tussen Tanah Toraja en Makassar. Het is een prachtig berglandschap en de streek staat bekend om zijn mooie wandelroutes.

Makassar

Makassar, met zijn prachtige boulevard met eetstalletjes, tempels en musea, heeft een rijke historie en u vindt hier vandaag de dag nog veel van terug zoals het bekende Fort Rotterdam. Het is een grote stad met ruim 1 miljoen inwoners.

Noord-Sulawesi

Noord-Sulawesi is een van de meer welvarende streken van Indonesië. In deze omgeving vindt u onder meer de Minahasa Highlands, het Bunaken National Marine Park, Bangka Island, Lembeh Strait en het Tongkoko National Park

Sengkang

Sengkang is een klein stadje aan de oevers van het bekende Tempe-meer. Een prachtige gelegenheid voor een mooie boottocht door dit fascinerende gebied. Niet voor niets is Sengkang een populaire stop voor reizigers onderweg naar Toraja-land.

Tanah Toraja

Tanah Toraja is een prachtig gebied in Zuid-Sulawesi waar de lokale bevolking nog leeft volgens oude tradities en gebruiken. Vooral de begrafenisrituelen en fraaie architectuur zijn indrukwekkend.

Togian Eilanden

Hoewel (of misschien wel dankzij) dat de Togian Eilanden lastig te bereiken zijn, vormen deze tropische en paradijselijke eilanden een unieke kans om te genieten van een ongerepte en rijke onderwaterwereld.

Zuidelijk Sulawesi

Zuidelijk Sulawesi is een laaggelegen kustgebied met uitgestrekte rijstvelden. Dichterbij zee wordt er zeezout gewonnen. Op een enkele toerist na vindt u hier nauwelijks westerse invloeden.