Dag

1

Naar de Rinjani

U wordt opgehaald in Senggigi of bij het vliegveld van Lombok en u wordt naar Senaru gebracht, een mooi dorpje aan de voet van de Rinjani vulkaan. Deze vulkaan is de tweede hoogste berg van Indonesië en zeker een van de mooiste vulkanen van het land. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Highlight

“Ontdek de watervallen in de omgeving van Senaru”

Dag

2

De Senaru kraterrand

’s Ochtends vroeg na het ontbijt gaat u op pad. Bij het Rinjani Trek Center (RTC) ontmoet u uw gids en de dragers en dan begint het avontuur. Het eerste deel van de trekking voert u door een dik tropisch regenwoud, rijk aan flora en fauna. Onderweg wordt er regelmatig een pauze gehouden. Onderweg, bij een vast punt, genaamd Pos 2, gebruikt u de lunch. U bent dan inmiddels al op ongeveer 1.500 meter boven zeeniveau. Na de lunch wordt de tocht wat steiler en u loopt in ongeveer 2 uur naar Pos 3 die zich op 2.000m hoogte bevindt. De omgeving verandert langzaam in een grasland. Na een korte pauze gaat de tocht verder naar de krater waar u rond 17.00 aankomt. Hier geniet u van het prachtige uitzicht bij zonsondergang. Op een heldere dag kunt u de Gili Eilanden en zelfs Bali zien liggen. Bij de kraterrand aan de Senaru-zijde wordt het kamp opgezet en hier gebruikt u het diner. De dragers brengen tenten, slaapzakken, eten & drinken mee.

Highlight

“Het fraaie uitzicht op de Rinjani vulkaan.”

Dag

3

Het kratermeer

In de ochtend wordt het kamp opgebroken en daalt u van de kraterrand af naar het kratermeer. Dit is een steile afdaling waarbij de dragers en de gids u zullen assisteren. Na zo’n 2-3 uur komt u aan bij het kratermeer. Hier kunt u de rest van de dag verblijven. Relaxen, zwemmen in het meer, het verkennen van de nabijgelegen grotten of een bezoek aan de warmwaterbronnen; de keuze is aan u. Het kamp wordt nabij het meer opgezet.

Dag

4

Sembalun kraterrand

De ochtend kunt u vrij besteden. Na de lunch gaat u weer op pad. U klimt naar de kraterrand aan de zijde van Sembalun. Het is een behoorlijke steile klim die u naar 2.600m hoogte voert. U komt hier om 17.00u aan. Het kamp wordt weer opgezet en het is aan te raden goed uit te rusten: morgen is de zwaarste dag van de trekking en deze begint vroeg.

Highlight

“Het uitzicht vanaf de Rinjani vulkaan”

Dag

5

De top van de Rinjani

Vandaag wordt u heel vroeg gewekt. Rond 03.00 start de klim naar de top van de Rinjani. Dit is het zwaarste deel van de trekking, langs steile delen met los zand. De klim duurt ongeveer 3 uur, zodat u de top bereikt bij zonsopkomst. Eenmaal boven worden uw inspanningen beloond met een fantastisch uitzicht. In het westen ziet u Bali en de machtige Agung vulkaan. Naar het oosten kunt u het eiland Sumbawa zien liggen. Na een half uur tot een uur van dit uitzicht te hebben genoten keert u terug naar het kamp. Hier kunt u even bijkomen van de klim en na het ontbijt daalt u geleidelijk af naar Sembalun. Via Pos 3 Bada Balong (1.800m), Pos 2 Tengengean (1.500m) en Pos 1 Pemantauan (1.300m) loopt u in ongeveer 7 uur naar het Rinjani Trekking Center in Sembalun. Onderweg gebruikt u de lunch. Aan het eind van de middag komt u aan in Sembalun. Hiervandaan kunt u doorreizen naar Senggigi, het vliegveld of de Gili Eilanden.

Highlight

“Het uitzicht vanaf de top!”