Dag

1

Aankomst in Maleisië

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur staat er vervoer voor u klaar. U reist meteen door naar Melaka, een historische stad ten zuidoosten van Kuala Lumpur. U rijdt er in ongeveer twee uur heen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur”

Dag

2

Historisch Melaka

Deze dag kunt u vrij besteden. Melaka is een prachtige, historische havenstad. Door haar strategische ligging is de stad al sinds de 15e eeuw een belangrijke handelsstad. U ziet er historische en koloniale gebouwen uit de tijden van het Maleise sultanaat, de Portugese en Hollandse koloniale periodes. Maak een mooie wandeling door het oude centrum en wanneer u de bekende Jonker brug oversteekt belandt u in Chinatown. Hier vindt u de lekkerste lokale Nyonya gerechten en de beste Chicken rice balls van Maleisië. Vaak staan er hele rijen, maar het is wachten zeker waard!  In het weekend kunt u er de avondmarkt bezoeken.

Original Tip: U kunt deze dag gebruiken voor een fietstocht met gids. Informeer naar de mogelijkheden! 

Original Tip: Optioneel kunt u deze dag gebruiken voor een fietstocht met gids.

Dag

3

Naar Kuala Lumpur

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en verlaat u Melaka weer. U rijdt terug naar Kuala Lumpur, waar u de rest van de dag vrij kunt besteden. In Kuala Lumpur, door de lokale bevolking ook wel KL genoemd, vindt u leuke marktjes, talloze restaurantjes en grote shoppingmalls. Breng ook zeker een bezoek aan Petaling Street in Chinatown.

Highlight

“Ontdek de gezellige Petaling Street in Chinatown”

Dag

4

5

Bruisend KL

Deze dagen kunt u vrij besteden in de bruisende hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur is een zeer diverse stad met een mengelmoes van Maleise, Indische, Chinese en Westerse invloeden. De  bekendste gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee indrukwekkende torens van 452 meter die  tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld vormden. De torens worden verbonden door een loopbrug op 175 meter hoogte en deze is voor bezoekers toegankelijk. Koop ’s ochtends een kaartje en dan krijgt u te horen op welke tijd u naar boven kunt om te genieten van het spectaculaire uitzicht! Reist u met jonge kinderen: Onderaan de Twin Towers ligt een park met een gigantische speeltuin en waterpark.

Original Tip: Voor de liefhebber kunnen we een halfdaagse begeleide wandelexcursie door de stad inboeken. De deskundige gids vertelt u alles over deze boeiende stad!

Dag

6

Naar de jungle

Na het ontbijt ontmoet u de medewerker van het autoverhuurbedrijf. Samen handelt u het papierwerk af, dus houdt u paspoort, rijbewijs en creditcard bij de hand. Er wordt gezorgd voor een ruime auto, die voorzien is van alle gemakken als navigatie en indien nodig ook baby- en/of kinderzitje.  Vervolgens checkt u uit het hotel en rijdt u zelf naar Taman Negara, een mooie rit van ongeveer 5 uur. Het Taman Negara regenwoud staat bekend als het oudste regenwoud ter wereld en het werd al in 1925 uitgeroepen tot nationaal park. In feite betekent Taman Negara ook letterlijk nationaal park. Het park beslaat 4.343 vierkante kilometer.

Original Tip: U kunt bij het boeken kiezen voor de Taman Negara Escapade, een excursiepakket voor 2 dagen. Op dag 1 maakt u een nachtelijke jungletrekking en op dag 2 doet u de Canopy Walk door de boomtoppen en maakt u een trekking naar Tersek Hill en Lubok Simpon.
N.B. het is een flinke wandeling, dus het pakket is niet zo geschikt voor jonge kinderen.

Highlight

“De eeuwenoude regenwouden van Taman Negara...”

Dag

7

Taman Negara

Deze dag kunt u vrij besteden. Via het resort kunt u talloze excursies boeken als jungle trekkings, ’s werelds langste boomtoppentour (canopywalk), nachtelijke jungletochten, boottochten, een bezoek aan de lokale Orang Asli bevolking of het verkennen van nabijgelegen grotten.

Dag

8

De bergen in

In de ochtend checkt u uit en gaat u weer op pad. U rijdt vandaag naar de Cameron Highlands, een mooie rit van ongeveer 5 uur. U ziet het landschap veranderen, u stijgt langzaam en als de weg omhoog kronkelt kunt u genieten van het schitterende uitzicht op het regenwoud dat u net heeft verlaten.  Deze Cameron Highlands liggen ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en zijn vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ‘ontdekte’ de hooglanden en vanaf dat moment werd het een geliefde bestemming onder de Britse kolonisten. Het is op deze hoogte wat koeler, ca. 20-25 graden, dan in de rest van Maleisië en mede hierdoor is het een ideale plek voor het verbouwen van thee. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook nog uitgestrekte theevelden te vinden.

Highlight

“De golvende theevelden van de Cameron Highlands...”

Dag

9

Door de theevelden

Deze dag kunt u vrij besteden. Lekker luieren rond het hotel in Engels-koloniale stijl of trek er juist op uit. Er is meer dan genoeg te doen: bezoek een van de theeplantages, de vlindertuin, aardbeienplantage of de Chinese tempel. Ook zijn er diverse wandelroutes en is er een golfcourse in de omgeving. Indien gewenst boeken we een halfdaagse excursie naar een theeplantage bij.

N.B. de theeplantage is gesloten op maan- en feestdagen. Op die dagen wordt de theeplantage vervangen door een bezoek aan een aardbeienplantage. 

Dag

10

Cruise door het regenwoud

Het ontbijt gebruikt u in het hotel. Vervolgens checkt u uit en reist u verder naar het noorden, naar het Belum National park. De rit duurt ongeveer 5 uur. U rijdt zelf dus u kunt zo vaak stoppen als u wilt. Het Belum National Park is een stuk regenwoud gelegen in de gelijknamige Belum vallei. Dit bijzondere natuurgebied is een van de laatste ongerepte én onontdekte bossen van West-Maleisië. U maakt hier een fraaie boottocht en u bezoekt een dorpje van de Orang Asli, van de Jahai-stam, de oorspronkelijke bevolking van dit deel van het land.

Dag

11

Het regenwoud van Belum

Deze dag kunt u weer vrij besteden. Lekker luieren of een frisse duik in de rivier. Wilt u wat meer actie dan zijn er via het hotel allerlei excursies en activiteiten te boeken zoals kajakken, jungletrekkings, cruises, rafting, vissen en vogelspotten.

Highlight

“Waterval in het Belum National Park”

Dag

12

Naar de eilanden

In de ochtend checkt u uit bij het hotel. Uw reisdoel van vandaag is het eiland Penang. U rijdt er in ongeveer drie uur heen en de route voert u over de 13 kilometer lange brug die het eiland met het vasteland verbindt. Penang wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Voor lokale begrippen is Penang een toeristische strandbestemming, maar voor Europese reizigers is vooral het historische Georgetown een bezoekje waard. Bij aankomst in Penang checkt u in en kunt u de middag vrij besteden.

Highlight

“Ontdek historisch Penang met zijn tempels en oude gebouwen.”

Dag

13

14

Georgetown

Deze dagen kunt u vrij besteden. Het eiland Penang ligt in het noordwesten van Maleisië, in de straat van Melaka. Door de strategische ligging al 500 jaar een knooppunt in de handel tussen oost en west. De historische hoofdstad Georgetown geeft een mooi beeld van de Britse koloniale tijd van tegen het einde van de 18e eeuw. U kunt mooie wandelingen maken door het oude centrum met tempels, moskeeën en koloniale gebouwen. Geniet ook van de heerlijke Chinese en Indiase gerechten waar Penang om bekend staat. Ook kunt u een van de andere bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken zoals de  indrukwekkende Kok Lok Si tempel, het regenwoud van het kleinste nationale park van Maleisië of bezoek een van de stranden van Penang waar u kunt relaxen en/of watersporten. U levert de huurauto in op dag 14 dus u kunt de wagen nog gebruiken om uitstapjes te maken.

Dag

15

Naar witte stranden

Vandaag reist u naar het eiland Langkawi. De boot vertrekt om 08.30 uur dus na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald en naar de veerboot gebracht. Bij de balie wisselt u uw voucher om voor een instapkaart voor de superfast-ferry. De boot vaart u, afhankelijk van de weersomstandigheden, in zo’n 2 tot 3 uur naar Langkawi. U komt aan bij de pier van Kuah (Kuah Jetty) en hier staat vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. Na te zijn ingecheckt kunt u in de middag lekker luieren aan het strand.

Highlight

“De eilandengroep Langkawi bestaat uit bij 100 eilandjes”

Dag

16

18

Genieten op Langkawi

Deze dagen geniet u van alles wat Langkawi te bieden heeft. Langkawi behoort tot een eilandengroep van 99 kleine eilandjes aan de westkust van Maleisië. Langkawi  is als enige van deze eilanden bewoond en u vindt u hier fraaie resorts aan de witte stranden, een kristalheldere zee en in het binnenland een rijk regenwoud. Langkawi is een rustig eiland met een prachtige natuur. U vindt hier geen drukke toeristische marktjes of nachtelijk vertier, kortom, een heerlijk tropisch paradijs waar u uw vakantie in stijl kan afsluiten!

Dag

19

Vertrek uit Maleisië

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld te gaan. Voor de transfer naar het vliegveld wordt uiteraard gezorgd. Vanuit Langkawi vliegt u via Kuala Lumpur weer naar huis of naar uw volgende bestemming. Ook is het mogelijk uw verblijf op Langkawi te verlengen.

Highlight

“Zonsondergang vanaf het strand van Cenang op Langkawi”