Dag

1

Aankomst op Bali

Met de meeste vluchten komt u in de vroege middag aan op Bali. Er staat een chauffeur klaar om u naar uw hotel in Jimbaran te brengen, een korte rit van ongeveer 15 minuten. Hier kunt de rest van de dag vrij besteden. Kiest u voor de luxe hotels, dan rijdt u nog een stukje verder naar de afgelegen baai van Balangan.

Highlight

“Even bijkomen van de vlucht op de stranden van Jimbaran”

Dag

2

Jimbaran

Deze dag kunt u vrij besteden. Even lekker bijkomen van de vlucht, wennen aan het temperatuur- en tijdsverschil of juist direct lekker actief. U kunt hier fietsen, wandelen en surfen. Original Tip: breng ’s avonds een bezoek aan een van de goede visrestaurants waar Jimbaran zo bekend om staat.

Highlight

“DE SEAFOOD-RESTAURANTS VAN JIMBARAN ZIJN ZEKER EEN BEZOEK WAARD”

Dag

3

De Watertempel

Na het ontbijt checkt u uit. De gids haalt u op bij de receptie en u gaat op pad naar Ubud. Van deze rit maken we een mooie excursie. Als eerste brengt u een bezoek aan de watertempel Tirtah Empul. Dit is een van de belangrijkste tempels van het eiland en vaak kunt u hier het rituele baden van de gelovigen zien. Vervolgens brengt u een bezoek aan Gunung Kawi, de eeuwenoude koningsgraven. De reis gaat verder naar het Alas Kedaton Monkey Forest. Hier ziet u een tempel die wordt ‘bewaakt’ door een familie apen. Als laatste stop gaat u naar de markt van Ubud, bekend vanwege de vele ambachten uit de omgeving als houtsnijwerk, zilver en beeldhouwwerk.

Dag

4

Ubud

Deze dag kunt u vrij besteden. Optioneel: In en rond Ubud zijn er voor actieve en sportieve vakantieganger talloze mogelijkheden. U kunt kiezen voor rafting, mountainbiking, Balinese kooklessen, trekkings door de rijstvelden en nog veel meer. Deze excursies zijn zowel van te voren  als ter plaatse te boeken. Informeer naar de mogelijkheden!

’s Avonds kunt u heerlijk dineren in een van de vele goede restaurants in Ubud.

Highlight

“Onze rafting-excursie is een aanrader!”

Dag

5

De Batur-trekking

Vandaag gaat u heel vroeg op pad om de Batur vulkaan te beklimmen bij zonsopkomst. Om ca. 02.00 wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het startpunt gebracht. Hier start rond 04.00 de trekking naar de top. Onder begeleiding van een deskundige gids wandelt u in ongeveer 2 uur naar de top. Hier vandaan heeft u bij zonsopkomst een schitterend uitzicht over het vulkanische landschap en de nabijgelegen Gunung Agung vulkaan. Hierna gaat de trekking weer terug naar het startpunt.

Tip: neem goede wandelschoenen, een lange broek, trui en een goede conditie mee.

Eenmaal terug in het hotel kunt u lekker bijkomen bij het zwembad. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag

6

Het Balinese leven

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Mambal gebracht, een authentiek Balinees dorpje een eind buiten Ubud. Hier brengt u een bezoek aan een traditioneel erf. Dit bestaat uit diverse gebouwen met een familietempel. Een van de gebouwen is ingericht als gastenverblijf. Uw gastvrouw  laat u het echte dagelijkse Balinese leven zien. U ziet het dorp en de lokale markt en met wat geluk ziet u een tempelprocessie of ceremonie. ’s Avonds krijgt u een traditioneel Balinees diner aangeboden.

Kortom, een bijzondere ervaring en een van de hoogtepunten van deze reis!

N.B. Het verblijf is eenvoudig, zonder airco, maar wel een eigen kamer met badkamer.

Highlight

“Het dagelijkse leven in Mambal”

Dag

7

Naar het oosten

Vandaag gaat u op pad naar Noordoost-Bali, een prachtige, dunbevolkte streek die wordt gekenmerkt door de fraaie natuur, de donkere stranden, goede snorkel- en duikplekken, maar bovenal door de machtige Gunung Agung vulkaan. De rit erheen voert u als eerste langs het dorpje Mas, bekend vanwege de vele houtsnijders. De volgende stop is Goa Gajah, de olifantsgrot. De ingang van deze in een grot gelegen tempel is gebeeldhouwd in de vorm van een olifantskop. Het eeuwenoude complex ligt in een mooi heuvelachtig gebied. Vervolgens gaat de reis verder naar het dorpje Tenganan. Dit Aga-dorpje is bekend om de traditionele wijze waarop de bewoners tot op de dag van vandaag nog leven. Vanuit Tenganan maakt u een mooie wandeling naar Tirtagangga, het bekende waterpaleis. Dit met veel beeldhouwwerk versierde waterpaleis behoorde ooit tot de tuinen van de lokale koning. Tegenwoordig is het openbaar toegankelijk en geniet de plaatselijke bevolking graag van de vele vijvers en zwembaden van Tirtagangga. Aan het einde van dag bereikt u Amed / Tulamben, beide zijn kleine plaatsjes aan zee.

Dag

8

9

Duiken & snorkelen

Deze dagen kunt u vrij besteden. De omgeving van Amed en Tulamben kent tientallen prachtige duik- en snorkellocaties. De bekendste is het Liberty wrak, een groot vrachtschip uit de tweede wereldoorlog dat op enkele tientallen meters van het strand in het water ligt. Hierdoor is het zowel voor duikers als snorkelaars te bereiken. Doordat het schip al jaren in zee ligt is het helemaal begroeid met koraal en vormt het een oase van onderwaterleven, kortom, een echte aanrader! Op veel plaatsen in deze regio kunt u direct van het strand snorkelen boven het koraal.

Highlight

“Het indrukwekkende Liberty-wrak is in de loop der jaren helemaal begroeid met koraal.”

Dag

10

Naar Lovina

De ochtend start met een goed ontbijt en vervolgens reist u langs de kust naar het plaatsje Lovina, bekend vanwege haar donkere, vulkanische zandstranden en de grote scholen dolfijnen die hier voor de kust voorkomen. Na  te zijn ingecheckt bij het hotel kunt u een verfrissende duik in het zwembad nemen of het dorpje gaan verkennen.

Highlight

“Onderweg naar Lovina”

Dag

11

De dolfijnen

’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht bij zonsopkomst in een traditionele vissersboot, een zogenaamde outrigger. Voor de kust van Lovina komen grote scholen dolfijnen voor en ’s ochtends vroeg heeft u de grootste kans om deze schitterende dieren te zien. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden.

Original Tip: Breng een bezoek aan het West-Bali National Park dat op ongeveer 1 uur rijden ten westen van Lovina ligt.

Dag

12

Naar Jatiluwih

Vandaag verlaat u Lovina en reist u naar het zuiden. Ook van deze dag maken we weer een prachtige dagexcursie met onderweg bezoek aan de bekende Git Git Waterval, waar u een fraaie wandeling heen maakt.Vervolgens ziet u bij het Bratan-meer de Ulun Danu tempel. Uw gids vertelt u alles over de geschiedenis en functie van deze indrukwekkende tempel. Na nog een korte wandeling over de lokale markt van Bedugul reist u naar Jatiluwih, een groene, bergachtige regio die bekend staat vanwege de mooiste rijstterrassen van Bali. Hier kunt u de rest van de middag vrij besteden in de natuur. U overnacht hier op een unieke locatie in luxe safaritenten.

Dag

13

Jatiluwih

De ochtend kunt u vrij besteden en genieten van de prachtige omgeving. Vanuit het kamp kunt u wandelingen maken, trekkings door het regenwoud, vogelspotten of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen, watervallen en lokale tempels. Daarnaast verzorgt het Sang Giri ook Balinese kooklessen. In de middag wordt u opgehaald en naar Seminyak gebracht.

Dag

14

15

Kuta Bay

Deze dagen verblijft u in Seminyak, de hippe badplaats ten noorden van Kuta. U vindt hier diverse goede restaurants en bekende clubs. Voor de sportieve vakantieganger biedt de Kuta Bay ook uitstekende surf-mogelijkheden. Kiest u voor de variant met luxere hotels, dan verblijft u in Tuban, de zuidelijke punt van de Kuta Bay.

Highlight

“De zee in Kuta Bay is ideaal voor surfers!”

Dag

16

Vertrek uit Bali

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Het vervoer naar het vliegveld is bij uw reis inbegrepen.

Highlight

“De beroemde zonsondergang van Kuta”