Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Ontdek Toraja

Cultuur

Tanah Toraja, of Toraja-land, is een prachtig gebied in Zuid-Sulawesi. De lokale bevolking leeft nog volgens oude tradities en gebruiken en Toraja staat vooral bekend om zijn uitgebreide en kostbare begrafenisrituelen. Hierbij worden tijdens de festiviteiten vele waterbuffels en varkens geslacht. Met onze 4-dgs bouwsteen Ontdek Toraja maakt u kennis met dit bijzondere deel van Indonesië.

Voor de bouwsteen Ontdek Toraja vliegt u naar Makassar in Zuid-Sulawesi. Hiervandaan reist u naar Tanah Toraja, dat een stuk noordelijker ligt. Het is een flinke, maar mooie rit en zeker de moeite waard! In Toraja ziet u de typerende huizen, de rotsgraven met de Tau-tau’s en de kleurrijke lokale markt. Er is wat geluk bij nodig, maar vrijwel altijd heeft u de mogelijkheid om een van de indrukwekkende begrafenisceremonies mee te maken.

Een bezoek aan Tanah Toraja behoort zeker tot de hoogtepunten van een reis naar Indonesië!

bekijk kaart

In 't kort

Tot de hoogtepunten van deze rondreis behoren onder meer:

  • Het indrukwekkende Tanah Toraja
  • De rotsgraven van Lemo
  • De traditionele Tongkonans van Kete Kesu

Programma

Dag 1 Naar Toraja

Dag 2 Tanah Toraja

Dag 3 Tanah Toraja

Dag 4 Terug naar Makassar

Bekijk dag tot dag

Pareltjes van deze reis

Highlight

"Één van de rituelen bij een begrafenis is de processie met een miniatuur Tongkonan."

Specifieke reiswensen? Geen probleem!

“Original Asia is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Ziet u een rondreis, maar wilt u deze aanpassen? Ziet u uw gewenste reis er niet tussen staan of wilt u bouwstenen combineren? Laat het ons weten en we stellen graag en geheel vrijblijvend uw droomreis samen!”

maatwerk