Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Dag

1

Naar de Gili Eilanden

Op de bekende Gili Eilanden in het noordwesten van Lombok is er geen gemotoriseerd vervoer. Bij aankomst op Gili Trawangan neemt u dus op eigen gelegen een cimodo (paard-en-wagen) en rijdt u in ongeveer 5-10 minuten naar het hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag

2

Gili Trawangan

Gili Trawangan is wat drukker en toeristischer dan de andere Gili Eilanden. U vindt hier naast de prachtige stranden en mooie snorkellocaties ook gezellige barretjes en visrestaurants. U kunt deze dag vrij besteden.

Highlight

“Original tip: huur fietsen en maak een tocht rond het eiland. Bij helder weer kunt u vanaf de westzijde Bali en de Gunung Agung vulkaan zien liggen. Een prachtig uitzicht bij zonsondergang!”

Dag

3

Naar Senggigi

Na het ontbijt checkt u uit en vaart u naar het vasteland van Lombok. Het is maar een klein stukje van 10-15 minuten per speedboot of lokaal bootje. Op het vasteland staat de chauffeur al klaar om u naar Senggigi te brengen. Het is een mooie rit langs de vele verlaten baaien en stranden. Bij aankomst in Senggigi checkt u in bij het hotel. Daarna kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Ontdek de ongerepte baaien van Noordwest-Lombok”

Dag

4

Sedang Gile

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het noorden van Lombok. Samen met uw privégids brengt u als eerste  een bezoek aan Pusuk, het legendarische Monkey Forest van Lombok. Vervolgens wandelt u naar de Sedang Gile waterval, gelegen aan de voet van de machtige Rinjani vulkaan. De Rinjani is de grootste vulkaan van Lombok. De volgende stop is bij Senaru, een traditioneel Sasak-dorp dat prachtig is gelegen tussen bergen en rijstvelden. Hierna bezoekt u het dorpje Bayan, bekend vanwege de moskee uit het de 17e eeuw. Op de terugweg maakt u een stop bij de Malimbu Cliff vanwaar u geniet van een schitterend uitzicht op de zonsondergang. Aan het einde van de dag keert u terug naar Senggigi.

Dag

5

Naar Sekotong

Na het ontbijt verlaat u Senggigi en reist u naar het zuiden van Lombok. Tijdens deze rit maakt u een stadstour door Mataram, de hoofdstad van Lombok. Als eerste bezoekt u het Mayura waterpaleis, gebouwd in 1744. De volgende stop is de traditionele markt van Mandalika. Narmada is ook een bezoekje waard. Het is de  koninklijke tuin van een Balinees koninkrijk en de tuin is gebouwd als replica van de Rinjani vulkaan en het kratermeer. Bij Lingsar ziet u een unieke tempel die zowel voor de moslims als de hindoes belangrijk is. Na dit bezoek reist u door naar Sekotong. Na te zijn ingecheckt bij het hotel kunt u er de rest van de dag vrij besteden.

Dag

6

Snorkelen of relaxen?

De moeilijke keuzes van de vakantieganger in Sekotong. Heerlijk relaxen aan het strand of toch snorkelen bij een van de eilandjes in de baai? Wat u ook kiest een heerlijk dagje in een van de mooiste plekjes van Lombok wordt het sowieso!

Dag

7

Vertrekken of verlengen?

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Het is ook mogelijk de reist verlengen in Sekotong of uit te breiden met een bezoek aan Kuta (Zuid-Lombok).

Highlight

“Genieten in Sekotong”