Dag

1

Welkom in Thailand

Bij aankomst op Suvarnabhumi International Airport van Bangkok staat de gids al voor u klaar. U rijdt vanaf het vliegveld in ongeveer drie kwartier naar uw hotel in de stad. Onderweg vertelt de gids u meer over het programma van de komende dagen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Even lekker bij het zwembad bijkomen of direct op pad om het bruisende Bangkok te verkennen: de keuze is aan u!

Highlight

“De wat arun tempel in Bangkok”

Dag

2

Bruisend Bangkok

In de ochtend wordt u opgehaald door de gids. Vandaag maakt u een excursie en dat doen we op de beste manier in het drukke Bangkok: per openbaar vervoer. Afhankelijk van de locatie van uw hotel reist u per metro of skytrain en watertaxi naar bloemnmarkt die 24 uur per dag open is. De volgende stop is bij Wat Po, voor een bezoek aan de befaamde liggende Boeddha van Bangkok. Wat Po is tevens een bekend trainingscentrum voor traditionele Thaise massage.

Hierna gaat u per Tuktuk door naar het nabijgelegen Grand Palace. Dit paleis is het koninklijke en religieuze hart van Thailand. U vindt er diverse tempels, kroningszalen én het heilige jaden Boeddhabeeld in de Wat Phra Kaew tempel. Na dit bezoek is er tijd om even te lunchen (excl.) en vervolgens maakt u een boottocht per longtailboot. De fraaie route gaat over de machtige Chao Praya rivier en door de smalle klongs (kanalen) van de stad. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel.

Dag

3

De Jungle in

Na het ontbijt  verlaat u Bangkok en reist u naar de provincie Kanchanaburi, bekend vanwege de River Kwai bridge. U bezoekt de brug, de rivier en de nabijgelegen ere-begraafplaats. Vervolgens gaat u naar het treinstation en maakt u een mooie rit van ca. anderhalf uur over de beruchte Death Railway. De route werd tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd door Aziatische en Europese krijgsgevangenen. Na de treinrit is er gelegenheid voor de lunch (excl.) en vervolgens bezichtigt u de Hellfire Pass. In dit gebied werkten in de Tweede Wereldoorlog duizenden Engelse, Australische en ook Nederlandse krijgsgevangenen aan de spoorlijn van Singapore naar Birma. U maakt een trekking door de natuur en de Hellfire Pass en dan wordt u naar de rivier gebracht. Per longtailboot vaart u naar uw hotel en u overnacht in uw eigen drijvende bungalow. (incl. diner)

Highlight

“Per trein over de death railway”

Dag

4

Drijvende bungalow

Deze dag is vrij te besteden. Een heerlijk dagje relaxen aan de rivier. Geniet van de natuur, neem een verfrissende duik of verken de omgeving per kajak of bamboevlot! U overnacht wederom in het River Kwai Jungle Rafts. (incl. lunch en diner)

Dag

5

Erawan National Park

In de ochtend verlaat u de drijvende bungalows. Als eerste brengt u een bezoek aan het spectaculaire Erawan National Park. Dit natuurreservaat staat bekend om Thailand mooiste watervallen. Er zijn 7 niveaus en hoe hoger hoe komt hoe mooier de watervallen worden. Tot en met het derde niveau is het pad makkelijk begaanbaar, maar daarna wordt de tocht wat zwaarder, afhankelijk van onder andere het seizoen en het weer.

Na het bezoek aan Erawan reist u door naar het stadje Amphawa, bekend om haar drijvende markt. U checkt hier in bij het hotel en daarna is de namiddag/avond vrij te besteden.

Highlight

“Bij de waterval van Erawan”

Dag

6

Verborgen baaien

Afhankelijk van de dag gaat u na het ontbijt op pad naar de drijvende markt van Amphawa of die van Damnern Saduak. De tocht is op traditionele wijze: per longtailboat. U passeert diverse kanalen, huisjes en tal van bootjes waar kooplui luid schreeuwend hun waren aanprijzen. Een kleurrijk spektakel!

Na deze boottocht wordt u naar de minibus gebracht en reist u door naar het zuiden, naar Khao Sam Roi Yort. Dit national park is bekend vanwege haar hoge bergpieken en mangrovebossen. Door deze mangrove loopt een verhoogd pad en hierover maakt u een wandeling door de natuur. Vanuit de mangroves gaat de tocht daarna verder naar het Sala Laem Beach. Hier neemt de gids afscheid en keert dan terug naar Bangkok. Uzelf geniet de rest van de dag van Sala Laem Beach. Dit prachtige strand ligt in een verscholen baai en u bereikt het strand via een wandeling van ongeveer een half uur. Aan het strand ligt een beach camp en hier krijgt u uw eigen tent met matje en slaapzak. Tevens is er een klein restaurantje en een sanitair gebouw met douches en toiletten. De overnachting is eenvoudig, maar een prachtige ervaring op een locatie waar maar weinig westerse toeristen komen!

Dag

7

De grottempel

De ochtend is vrij te besteden. Het ontbijt is niet inbegrepen, maar kunt u uiteraard bij het restaurantje bestellen. Geniet van het strand of neem een duik in zee. Ook kunt u de befaamde Phraya Nkahom tempel bezoeken. Deze tempel is gebouwd in een grot, niet ver van het strand. In de ochtend verlichten de eerste zonnestralen die via een opening in het plafond de grot precies de tempel. Een schitterend fotomoment! In de loop van de middag staat er op de afgesproken tijd een chauffeur klaar bij de parkeerplaats en reist u terug naar Bangkok. U wordt naar het vliegveld gebracht en vervolgens vliegt u in anderhalf uur naar Phuket.  Ook bij aankomst in Phuket staat er een chauffeur klaar om u naar uw strandbestemming te brengen. U verlaat het toeristische eiland Phuket en rijdt in een klein uur naar de stranden van Khao Lak.

Highlight

“in de ochtend bij de Phraya Nkahom tempel ”

Dag

8

13

Tropisch genieten

Deze dagen zijn vrij te besteden in Khao Lak. Heerlijk genieten van zon, zee en strand. Tevens zijn er in de omgeving nog meer dan genoeg uitstapjes te maken zoals een bezoek aan het Khao Sok National Park, de Phang Nga Bay of een snorkeltocht naar de Similan eianden.

Dag

14

Vertrek

Na het ontbijt is de dag vrij te besteden tot dat het tijd is naar het vliegveld van Phuket te gaan. De check-out is om 12.00u. Is uw transfer later op de dag, dan kunt u de bagage achterlaten bij de hotelreceptie om zo nog optimaal van de dag te kunnen genieten. Uiteraard is het mogelijk deze reis nog te verlengen of uit te breiden.

Highlight

“onvergetelijk zuid-thailand!”