Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Luxe rondreis Indonesië

20-dgs luxe rondreis Indonesie

 • Optimaal genieten doet u met de luxe rondreis door Indonesië. Tijdens deze 20-daagse reis door Java en Bali ontdekt u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden. U reist in een luxe minibus met een eigen chauffeur en een gids over het schitterende Java. Daarnaast verblijft u tijdens onze reizen altijd in de meest luxe hotels die Indonesië te bieden heeft. Onderweg ziet u de verschillende kanten van het veelzijdige Java. Van de metropool Jakarta tot een fietstocht door koloniaal Bandung en van de eeuwenoude Borobodur naar de moderne treinreis; met onze luxe reizen door Indonesië ziet u het allemaal!

  WAT KUNT U VERWACHTEN VAN EEN LUXE RONDREIS DOOR INDONESIË?

  Na uw reis door Java gaat de luxe rondreis door Indonesië verder op Bali. Hier wordt u naar Lovina gebracht, dat bekend staat om haar zwarte vulkanische stranden en de grote scholen dolfijnen die hier voor de kust voorkomen. U reist langs de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih, de Git Git waterval en de Ulun Danu tempel naar Ubud. Hier bevindt zich het culturele hart van Bali waar u enkele dagen geniet van het echte Bali. U bezoekt de Tanah Lot zeetempel en u sluit de luxe rondreis door Indonesië af met een heerlijke strandvakantie in Sanur. Uiteraard verblijft u ook op Bali in schitterende luxe en boutique hotels. Wanneer u kiest voor een van onze reizen door Indonesië bent u altijd verzekerd van luxe.

  Informeer naar de mogelijkheden voor een reis op maat

  Wilt u de luxe rondreis door Indonesië aanpassen naar uw wensen? Geen probleem! Wij stellen al onze luxe reizen op maat samen, ook wanneer u naar Indonesië gaat. Bespreek uw wensen en wij stellen een vrijblijvende offerte voor u op. Bel ons op +31(0)85 760 47 00 of stuur een e-mail naar reizen@originalasia.nl en wij vertellen u meer over de mogelijkheden.

De Highlights
 • Een complete reis met luxe vervoer & verblijf
 • De indrukwekkende Borobudur Tempel
 • Per trein (1e klasse) door Java
 • De Bromo vulkaan bij zonsopkomst
 • Verken Ubud
 • De mooiste rijstterrassen & tempels
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom op Java

Bij aankomst in Jakarta staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer een uur. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2

Jakarta & Bogor

Na het ontbijt staat de chauffeur voor u klaar in de lobby van het hotel. In de ochtend kunt u een stadstour door Jakarta maken. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. Het is het politieke en economische centrum van het land en tevens de grootste metropool van Zuidoost-Azië. Deze enorme metropool telt ruim 9 miljoen inwoners en inclusief het verstedelijkte gebied rond het centrum bereikt dit getal zelfs de 23 miljoen! Er is dan ook meer dan genoeg te doen en te zien in Jakarta, een stad die de laatste decennia in een rap tempo is gemoderniseerd.
Tijdens de Hollands-koloniale tijden heette de stad Batavia. Na de onafhankelijkheid van Indonesië werd de stad Jakarta gedoopt. Herleef koloniale tijden met een bezoek aan de oude haven Sunda Kelapa of het Fatahillah plein met het oude stadhuis, dat tegenwoordig een museum is. Andere bezienswaardigheden zijn de Chinese wijk Glodok, het onafhankelijkheidsmonument Monas en het prachtige Indonesië museum Taman Mini Indonesia Indah park. Daarnaast telt de stad talloze moderne en luxe winkelcentra.

In de middag verlaat u Jakarta en reist u in ongeveer anderhalf á twee uur naar Bogor. Dit rustieke plaatsje werd tot 1945 Buitenzorg genoemd. In de koloniale tijd hadden veel ambtenaren uit Jakarta hier hun buitenverblijf. Het bekendste voorbeeld hiervan is het paleis bij de tuinen van Bogor.

Dag
3
Day mood:
Natuur

Tuinen & Theevelden

Vandaag brengt u optioneel een bezoek aan de botanische tuinen van Bogor (entreegeld ter plaatse te voldoen). Deze tuinen zijn gesticht in 1817 en vormen nog steeds een belangrijke toeristische trekpleister. Vanuit de tuinen kunt u het paleis van de toenmalige gouverneur zien liggen. Na dit bezoek verlaat u Bogor en reist u via de Puncak Pass naar Bandung. De Puncak Pass is een mooi berglandschap vol theevelden, ideaal voor prachtige foto’s. Het is een kronkelweg door de bergen die u in ongeveer 5-6 uur naar de stad Bandung voert. Bij aankomst in Bandung checkt u in bij het hotel en daarna is de avond vrij te besteden. Geniet ’s avonds van de vele goede restaurants die Bandung rijk is!

Dag
4
Day mood:
Sportief

Fietsen in Bandung

Vandaag maakt u een fietstocht door Bandung. Deze historische stad werd in het koloniale verleden ook wel het Parijs van Java genoemd, dit vanwege de brede lanen, omzoomd met hoge bomen. Samen met een deskundige fietst u langs de historische plekjes.

De middag is vrij te besteden. De chauffeur staat ter beschikking, dus optioneel kunt u nog extra activiteiten ondernemen.

Dag
5

Per trein

U wordt ’s ochtends heel vroeg opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op een moderne trein. Er is een plaats in de 1e klasse voor u gereserveerd. De trein vertrekt rond 06.00u, de reis duurt zo’n 7-8 uur. Het is een schitterende reis die u eerst langs een fascinerend berglandschap voert en vervolgens door de laagvlakte van Midden-Java. U geniet van de uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes en op de achtergrond de machtige vulkanen en bergen die u door heel Java ziet. Bij aankomst in Kutoarjo of Yogyakarta staat de chauffeur klaar om u naar het hotel nabij de Borobudur te brengen. De rest van de (na)middag kunt u vrij besteden.

Dag
6
Day mood:
Cultuur

Bij de Borobudur

Een reis naar Java is niet compleet zonder een bezoek aan de indrukwekkende Borobudur, de grootste boeddhistische tempel van Indonesië. Na het ontbijt staat de chauffeur klaar om u op te halen. De Borobudur tempel heeft eeuwenlang verborgen gelegen onder vulkanisch as en begroeiing. In de 18e eeuw werd de tempel herontdekt door Sir Thomas Raffles. Tegenwoordig is de Borobudur  een van de absolute highlights van een rondreis door Java. De tempel is gebouwd als een grote stupa met een basis van 123 bij 123 meter. Er zijn 9 etages, de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie hebben een ronde vorm. U bezichtigt de Borobudur onder begeleiding van een deskundige gids, die u alles over het ontstaan en de geschiedenis vertelt. Na dit bezoek is de middag vrij te besteden. Even lekker relaxen of maak een wandeling of fietstocht door de landelijke omgeving van dit deel van Java.

Dag
7

Naar Yogyakarta

In de loop van de ochtend checkt u uit bij het hotel. Vandaag reist u naar Yogyakarta, een mooie rit van anderhalf á twee uur door een fraaie landelijke omgeving. Onderweg kunt u in de verte de Merapi vulkaan zien liggen, Java’s meest actieve vulkaan. Bij aankomst in Yogyakarta checkt u in bij het hotel en daarna is de dag verder vrij te besteden.

Dag
8
Day mood:
Cultuur

De stad & de tempels

Vandaag bezichtigt u Yogyakarta en de Prambanam tempels. Deze mooie stad wordt ook wel het culturele hart van Java genoemd en er is dan ook ontzettend veel te zien en te doen. Als eerste brengt u een bezoek aan het sultanspaleis, het Kraton genaamd. Hier ziet u hoe de lokale vorsten geleefd hebben en hoe hun band was met de koloniale overheersers. Vervolgens gaat u naar de lokale markt. Een kleurrijke ervaring! Vanuit de markt loopt u naar het waterpaleis. Dit lusthof werd gebouwd in de 18e eeuw voor de toenmalige sultan. Het fraaie paleis is tegenwoordige geregistreerd als werelderfgoed. De laatste stop van vandaag is het beroemde Prambanantempelcomplex. Deze fraaie tempels vormen het grootste hindoetempelcomplex van Indonesië. Ze werden gebouwd in de 9e eeuw en de tempels zijn gewijd aan de goden Shiva, Brahma en Vishnu, de drie belangrijkste goden in het Hindoeïsme.

Dag
9

Per trein

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation van Yogyakarta gebracht. Rond 08.00 uur vertrekt de trein naar Jombang. In de trein is er een plaats in de eerste klasse voor u gereserveerd. De treinreis duurt ongeveer 3 uur en voert u door het fraaie landschap van Oost-Java. Bij aankomst in Jombang staat de chauffeur klaar om u naar Malang te brengen. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft duurt deze rit ongeveer twee tot drie uur. Bij aankomst in Malang checkt u in bij het hotel.

Dag
10
Day mood:
Cultuur

Koloniaal Malang

De ochtend is vrij te besteden in Malang. U kunt tour maken door de stad. Malang is een koel bergstadje in Oost-Java. De stad ligt op 90 kilometer ten zuiden van Surabaya en heeft een rijke historie. Deze historie gaat terug tot 1614 toen de stad in het rijk Mataram lag. In 1879 werd de spoorlijn geopend en vanaf die tijd werd het stadje een geliefd vakantieoord vanwege het frissere klimaat. In de koloniale tijd woonden veel gepensioneerde Nederlanders in Malang. De invloeden uit die tijd zijn nog te zien in de ruime opzet van de stad, met brede lanen, bomen, parken en de vele gebouwen in art-decostijl. Ook leuk is het om een bezoek te brengen aan Toko Oen, een historisch restaurant dat gespecialiseerd is in Indische gerechten, een mix van Hollands en Indonesisch.

Vanuit Malang reist u in de middag in een paar uur door naar de Bromo vulkaan. U overnacht vlakbij de vulkaan.

Dag
11
Day mood:
Natuur
Sunrise/Sunset

De Bromo

Rond 03.00-04.00 uur  wordt u gewekt en staat er een jeep voor u klaar. U rijdt als eerste naar het uitkijkpunt. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft gaat deze rit dwars door het vulkanische landschap. Vanaf het uitkijkpunt ziet u de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, een schitterend gezicht dat garant staat voor de mooiste foto’s. Wanneer de zon op is gaat u naar de vulkaan zelf. U kunt via een trap (of met een van de paardjes die u ter plaatse kunt huren) naar de top van de Bromo. Hiervandaan kunt u de actieve krater inkijken. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt verlaat u de Bromo en rijdt u in ongeveer 4-5 uur naar Kalibaru, een fraaie rit door een gebied met veel plantages. U ziet hier onder meer cacao-, koffie- en rubberplantages.

Dag
12

Naar Bali

Na het ontbijt checkt u uit en vervolgt u de reis naar het oosten. Optioneel kunt u eerst nog een bezoek brengen aan een van de plantages en daarna reist u naar Ketapang, een  havenstadje in het uiterste oosten van Java. Hier stapt u op de veerboot naar Bali die u in een halfuurtje naar het godeneiland brengt. U komt aan in Gilimanuk en de chauffeur brengt u naar uw hotel op Bali voordat hij afscheid neemt en weer terugkeert naar Java.

Dag
13
Day mood:
Natuur
Onderwater

De Dolfijnen

’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht bij zonsopkomst in een traditionele vissersboot, een zogenaamde outrigger. Voor de kust van Lovina komen grote scholen dolfijnen voor en ’s ochtends vroeg heeft u de grootste kans om deze schitterende dieren te zien. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden. Tip voor de wandelliefhebbers: breng een bezoek aan het West-Bali National Park dat op ongeveer 1 uur rijden ten westen van Lovina ligt.

Dag
14
Day mood:
Cultuur

Watervallen & Rijstterrassen

Na het ontbijt staat er een mooie dagexcursie op het programma. U reist naar Ubud en onderweg maakt u stops bij de Git Git Waterval. Via een vrij steil wandelpad loopt u in 10 minuten naar de voet van de waterval. In de Bedugul kunt u de lokale markt vol tropische vruchten en lokale producten bezoeken en bij het Bratan-meer vindt u de Ulun Danu Tempel. Een van de zeven heiligste tempels van Bali. De gids vertelt u alles over het ontstaan en de geschiedenis van deze fascinerende tempel. Hierna gaat de rit verder en via de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih gaat u naar de Alas Kedaton tempel. Net als de tempel in het Monkey Forest in Ubud wordt deze eeuwenoude tempel bewoond door een troep apen.  Aan het einde van de middag arriveert u in Ubud.

Dag
15 16
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Ontdek Ubud

Deze dagen kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het vlinderpark of een white water rafting-excursie.

Dag
17
Day mood:
Cultuur

Tanah Lot

Vandaag reist u naar Sanur en van deze rit maken we meteen een mooie privé-excursie. Er gaat een lokale Nederlands- of Engelstalige gids mee en als eerste bezoekt u een barongdansvoorstelling. Hier wordt op traditionele wijze met de bekende maskers de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad uitgebeeld. Vervolgens gaat de reis verder naar de dorpjes Celuk en Mas. In Celuk kunt u het werk van de zilver- en goudsmeden bewonderen, terwijl in Mas het houtsnijwerk gemaakt wordt waar Bali zo bekend om staat. U eindigt de rit met een bezoek aan de beroemdste tempel van Bali: De Tanah Lot tempel. Deze ‘zee-tempel’ staat in zee en is voor de gelovigen alleen te bereiken bij eb. Als een van de zeven belangrijkste tempels van Bali is het er vrijwel altijd een drukte van belang en heeft u goede kans een processie in traditionele klederdracht te zien. Aan het eind van de dag bereikt u uw hotel in Sanur.

Dag
18 19
Day mood:
Strand
Relaxdagje

Sanur

Deze dagen zijn vrij te besteden in Sanur. Sanur is een rustige badplaats in het zuiden van Bali. Populair bij Europese toeristen omdat het minder toeristisch is dan de Kuta-regio. Sanur heeft geen nachtleven maar wel een gezellig centrum met vele goede restaurants. Het strand van Sanur wordt beschermd door een rif en de zee is hier dan ook veel rustiger dan aan zuidwestkust van Bali. Langs het strand van Sanur ligt een wandelpad met hotels en restaurantjes. Vanuit Sanur zijn er nog diverse leuke uitstapjes te maken door Zuid- en Midden-Bali.

Dag
20
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas laat in de middag/avond. De check-out is om 12.00 en u kunt de bagage zolang bij de receptie achterlaten zodat u nog optimaal kunt genieten van deze dag. Indien gewenst kunnen we de kamer ook doorboeken.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 2.295 € 1.835
Inclusief
 • Privé-vervoer met airco
 • Eigen chauffeur op Java
 • Engels- of Nederlandstalige gidsen
 • Beschreven accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Boottochten
 • Beschreven excursies en entreegelden
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Indonesië
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis is gebaseerd op de luxe hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Luxe rondreis Indonesië
Hidden
Uw ervaring telt.