Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Rondreis door Bali en Lombok

20-dgs Rondreis Bali en Lombok

 • Original Asia biedt een 20-daagse rondreis aan door Bali en Lombok. Hier ziet u de mooiste tempels van Bali, bezoekt u de machtige vulkanen, geniet u van een welverdiende strandvakantie op de Gili-eilanden en ontdekt u het ongerepte binnenland van Lombok.

  Een unieke rondreis door Bali en Lombok

  Uw rondreis start op Bali en voert u naar de Gili-eilanden en Lombok. Uw reis start op Bali, waar u de eerste twee dagen lekker aan het strand kunt acclimatiseren. Vervolgens gaat u op pad en reist u via het fraaie Ubud naar Lovina in het noorden van Bali. De route brengt u daarna naar de vele bezienswaardigheden in het oosten van Bali, waaronder de vele tempels die te vinden zijn op het eiland. Vanuit Oost-Bali maakt u de oversteek per boot naar de Gili-eilanden, waar u geniet van prachtige stranden en een rijke onderwaterwereld. Vervolgens gaat uw rondreis verder wanneer u Bali verlaat en doorreist naar Lombok. Hier reist u naar Senggigi en het binnenland met Tetebatu. Vanuit Lombok vaart u weer terug naar Bali, waar u de laatste dagen van uw rondreis doorbrengt aan het strand.

  Ontdek de highlights van Bali en Lombok

  De rondreis door Bali en Lombok is een uitgebreide reis waarin alle highlights worden bezocht. De reis wordt in een rustig tempo uitgevoerd en is geheel privé, precies zoals een Bali en Lombok rondreis er volgens ons moet uit zien! Heeft u aanvullende wensen of vragen? Laat het ons weten en wij sturen u graag een geheel vrijblijvende en op maat gemaakte offerte toe. Neem contact met ons op door te bellen naar +31(0)85 760 47 00 of stuur een e-mail naar reizen@originalasia.nl.

De Highlights
 • De mooiste tempels van Bali
 • Een complete reis in een rustig tempo
 • De paradijselijke Gili Eilanden
 • Het ongerepte binnenland van Lombok
 • Dolfijnen spotten in Lovina
 • Traditionele dorpjes van Lombok
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom op Bali

Bij aankomst op Bali staat er vervoer voor u klaar. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar het hotel duurt ongeveer een half uurtje. Na te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag lekker bijkomen bij het zwembad of op het strand. Overnachting in Jimbaran.

Dag
2
Day mood:
Relaxdagje

Jimbaran

Deze dag kunt u vrij besteden. Even lekker bijkomen van de vlucht, wennen aan het temperatuur- en tijdsverschil of juist direct lekker actief. U kunt hier fietsen, wandelen en surfen.

Original Tip: breng ’s avonds een bezoek aan een van de goede visrestaurants waar Jimbaran zo bekend om staat.

Dag
3
Day mood:
Cultuur

Tanah Lot

Vandaag reist u naar Ubud en van deze rit maken we meteen een mooie privé-excursie. Er gaat een lokale Nederlands- of Engelstalige gids mee en als eerste bezoekt u een barongdansvoorstelling. Hier wordt op traditionele wijze met de bekende maskers de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad uitgebeeld. Vervolgens gaat de reis verder naar de dorpjes Celuk en Mas. In Celuk kunt u het werk van de zilver- en goudsmeden bewonderen, terwijl in Mas het houtsnijwerk gemaakt wordt waar Bali zo bekend om staat. U eindigt de rit met een bezoek aan de beroemdste tempel van Bali: De Tanah Lot tempel. Deze ‘zee-tempel’ staat in zee en is voor de gelovigen alleen te bereiken bij eb. Als een van de zeven belangrijkste tempels van Bali is het er vrijwel altijd een drukte van belang en heeft u goede kans een processie in traditionele klederdracht te zien. Aan het eind van de dag bereikt u uw hotel in Ubud.

Dag
4 5
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Ontdek Ubud

Deze dagen kunt u vrij besteden. Geniet van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. In en rond Ubud is er van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling door de rijstvelden en langs authentieke dorpjes. De beste manier om het echte Bali te leren kennen! Andere aanraders zijn een bezoek aan het vlinderpark of een white water rafting-excursie.

Dag
6
Day mood:
Cultuur
Natuur

Apenbossen & Watervallen

Na het ontbijt staat de gids klaar bij de receptie. Vandaag reist u naar Lovina, een klein badplaatsje in het noorden van Bali, bekend vanwege de zwarte vulkanische stranden. De weg er naar toe is een fraaie rit dwars door het berglandschap met diverse bezienswaardigheden. Als eerste stopt u bij de Alas Kedaton tempel. Net als de tempel in het Monkey Forest wordt deze eeuwenoude tempel bewoond door een troep apen. Hierna gaat de reis verder naar de rijstvelden van Jatiluwih. Hier vindt u de mooiste rijstterrassen van Bali, kortom de ideale fotostop. Langs kronkelige bergwegen vervolgt u de rit. Onderweg geniet u van de natuur en de vergezichten tot u bij Bedugul en het Bratan-meer komt. In de Bedugul kunt u de lokale markt vol tropische vruchten en lokale producten bezoeken. Bij het Bratan-meer vindt u de Ulun Danu Tempel. Een van de zeven heiligste tempels van Bali. De gids vertelt u alles over het ontstaan en de geschiedenis van deze fascinerende tempel. De laatste stop van vandaag is de Git Git waterval. Via een vrij steil wandelpad loopt u in 10 minuten naar de voet van de waterval. Na dit bezoek reist u door naar Lovina waar u aan het einde van de middag aankomt.

Dag
7
Day mood:
Natuur

De Dolfijnen

’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht bij zonsopkomst in een traditionele vissersboot, een zogenaamde outrigger. Voor de kust van Lovina komen grote scholen dolfijnen voor en ’s ochtends vroeg heeft u de grootste kans om deze schitterende dieren te zien. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden. Tip voor de wandelliefhebbers: breng een bezoek aan het West-Bali National Park dat op ongeveer 1 uur rijden ten westen van Lovina ligt.

Dag
8
Day mood:
Cultuur

Paleizen & Vulkanen

Na het ontbijt staat de gids klaar voor de excursie van vandaag. U verlaat de kust van Lovina en u trekt de bergen in. Hier bezoekt u als eerste de Pura Beji Tempel en daarna gaat de rit verder naar Kintamani. Vanaf deze plaats  heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de Baturvulkaan en het bijbehorende kratermeer. Er zijn hier diverse restaurantjes waar u kunt genieten van koffie of de lunch met een onvergetelijk uitzicht. U vervolgt de route door het Balinees berglandschap waarin de Gunung Agung de hoogste vulkaan van het eiland is. Op de hellingen van deze vulkaan vindt u de Besakih Tempel. Deze tempel wordt ook wel de  moedertempel genoemd en ze is de meest heilige tempel van het eiland. De tempel is deels te bezichtigen voor niet-Hindoes. De laatste stop van vandaag is het bekende waterpaleis van Tirtagangga. Dit met veel beeldhouwwerk versierde waterpaleis behoorde ooit tot de tuinen van de lokale koning. Tegenwoordig is het openbaar toegankelijk en geniet de plaatselijke bevolking graag van de vele vijvers en zwembaden van Tirtagangga. Aan het einde van dag bereikt u uw bestemming in Noordoost-Bali.

Dag
9
Day mood:
Relaxdagje
Onderwater

In Amed

Deze dag kunt u vrij besteden in Amed. Dit is een rustig plaatsje met donkere stranden en een heel rijk onderwaterleven. Juist het donkere vulkanische zand zorgt voor spectaculaire snorkeltrips doordat de felgekleurde vissen en het koraal extra opvallen tegen de donkere ondergrond. Kortom, een heerlijk dagje snorkelen en zwemmen of gewoon relaxed genieten van het uitzicht op de Bali Zee.

Dag
10

Naar de Gili's

Na een vroeg ontbijt is het weer tijd Amed te verlaten. U vaart per snelle boot naar de Gili Eilanden, een mooie boottocht van ongeveer anderhalf uur. Bij aankomst kunt u de rest van de middag vrij besteden. Verken deze schitterende paradijselijke eilandjes en geniet ’s avonds bij de gezellige restaurantjes aan het strand.

Dag
11 12
Day mood:
Strand
Relaxdagje

Tropisch genieten

Deze dagen bent u vrij om te genieten van al het moois van de Gili Eilanden. Een kristalheldere zee die uitnodigt om eindeloos te snorkelen en of duiken, hagelwitte stranden en een prachtig uitzicht op Bali en Lombok. Op de Gili Eilanden is er geen gemotoriseerd verkeer; alles gaat per fiets en cidomo (paard-en-wagen) en juist dit geeft de Gili Eilanden hun gemoedelijke karakter.

Dag
13

Naar Senggigi

Na het ontbijt checkt u uit en vaart u naar het vasteland van Lombok. Hier staat vervoer klaar om u naar Senggigi te brengen. De rit duurt ongeveer 1 uur. Senggigi is de bekendste badplaats van Lombok, maar nog altijd veel rustiger dan de badplaatsen op Bali.

Dag
14
Day mood:
Natuur

Jungle & Watervallen

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het noorden van Lombok. Samen met uw privégids brengt u als eerst een bezoek aan Pusuk, het legendarische Monkey Forest van Lombok. Vervolgens wandelt u naar de Sedang Gile waterval, gelegen aan de voet van de machtige Rinjani vulkaan. De Rinjani is de grootste vulkaan van Lombok. De volgende stop is bij Senaru, een traditioneel Sasak-dorp dat prachtig is gelegen tussen bergen en rijstvelden. Hierna bezoekt u het dorpje Bayan, bekend vanwege de moskee uit het de 17e eeuw. Op de terugweg maakt u een stop bij de Malimbu Cliff vanwaar u geniet van een schitterend uitzicht op de zonsondergang. Aan het einde van de dag keert u terug naar Senggigi.

Dag
15
Day mood:
Cultuur

De Sasaks

Na een vroeg ontbijt checkt u uit bij uw hotel. De gids staat al klaar bij de receptie. Op het programma van vandaag staat een mooie excursie naar het zuiden van Lombok. Onderweg bezoekt u verschillende traditionele dorpjes. De eerste stop is in Getap, bekend vanwege de vele smederijen. Hierna gaat u naar Banyumulek waar de pottenbakkerijen de mooiste vazen en aardewerk produceren. Sukarara is het volgende Sasakdorpje en zij staat bekend om het fraaie weefwerk dat hier gemaakt wordt. Rambitan  is de laatste stop. Hier leeft de oorspronkelijke Sasak-bevolking nog op traditionele wijze. Aan het einde van de middag bereikt u uw eindbestemming Tetebatu, gelegen aan de zuidkant van de Rinjani vulkaan.

Dag
16
Day mood:
Natuur
Relaxdagje

Ongerept Tetebatu

Deze dag is vrij te besteden. Heerlijk een dagje luieren in de natuur of juist actief op pad. De keuze is aan u! Via het hotel kunt u nog diverse excursies en wandeltochten bij boeken. Tetebatu is fraai gelegen aan de voet van de Rinjani vulkaan. Het is een rustig plaatsje in een prachtige, vruchtbare, omgeving met traditionele Sasak-dorpjes, diverse watervallen, rijstterrassen en tabaksvelden. Deze omgeving wordt niet veel door toeristen bezocht en ademt dan ook nog de sferen van het authentieke Lombok.

Dag
17
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Terug naar Bali

Na het ontbijt checkt u uit en wordt u naar Bangsal gebracht. Hiervandaan vertrekt de snelle boot naar Bali. Bij aankomst op Bali wordt u naar het hotel in Kuta/Seminyak gebracht. Hier kunt u de de namiddag en avond vrij besteden.

Dag
18 19
Day mood:
Strand

Aan het strand

Deze dagen zijn vrij te besteden in Kuta. Dit is hét toeristische centrum van Bali. Aan de baai liggen de dorpjes Tuban, Kuta, Legian en Seminyak. Oorspronkelijk waren dit vier losse vissersdorpjes maar tegenwoordig zijn ze geheel met elkaar vergroeid en wordt de hele regio Kuta genoemd. Seminyak is hiervan het noordelijke deel en staat te boek als iets rustiger en chiquer. U vindt er de luxere hotels & winkeltjes en ook de bekende restaurants. De baai staat bekend vanwege de goede surfcondities en de onvergetelijk mooie zonsondergangen! U bent hier aan het juiste adres voor een lekkere strandvakantie met veel levendigheid. Gezellige barretjes, winkelcentra, marktjes en de bekendste restaurants van Bali.

Dag
20
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas laat in de middag/avond. De check-out is om 12.00 en u kunt de bagage zolang bij de receptie achterlaten zodat u nog optimaal kunt genieten van deze dag. Indien gewenst kunnen we de kamer ook doorboeken.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.195 € 1.055
Inclusief
 • Privé-vervoer met airco
 • Engels- of Nederlandstalige gidsen
 • Beschreven accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Boottochten
 • Beschreven excursies en entreegelden
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Indonesië
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis is gebaseerd op de betere middenklasse hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Rondreis door Bali en Lombok
Hidden
Uw ervaring telt.