Dag

1

Welkom in Thailand

Bij aankomst op Suvarnabhumi International Airport van Bangkok staat de gids al voor u klaar. U rijdt vanaf het vliegveld in ongeveer drie kwartier naar uw hotel in de stad. Onderweg vertelt de gids u meer over het programma van de komende dagen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Even lekker bij het zwembad bijkomen of direct op pad om het bruisende Bangkok te verkennen: de keuze is aan u!

Highlight

“Het grand palace in Bangkok bij zonsondergang”

Dag

2

3

Verken Bangkok

Deze dagen zijn vrij te besteden in Bangkok. Via skytrain, watertaxi en metro kunt u makkelijk alle bekende plekjes van de stad bereiken. Breng een bezoek aan de markt, ga shoppen in het MBK winkelcentrum of geniet van de restaurantjes aan de Chao Praya rivier. Daarnaast zijn er diverse excursies bij te boeken, waaronder een bezoek aan het Grand Palace, de bekendste tempels of een fietstocht door deze metropool. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos in Bangkok!

Dag

4

De River Kwai

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok voor een rit naar Kanchanaburi. Deze provincie is bekend vanwege de Bridge over River Kwai en haar mooie natuur. De gelijknamige stad Kanchanaburi ligt ongeveer 130km ten westen van Bangkok. U reist er in ongeveer 2,5 uur naar toe. Bij aankomst in de stad brengt u een bezoek aan de beroemde brug, het bijbehorende museum en de Allied War Cemetery dat naast het museum ligt.

In de middag bezoekt u de nabij gelegen Hellfire Pass. In dit gebied werkten in de Tweede Wereldoorlog duizenden Engelse, Australische en ook Nederlandse krijgsgevangenen aan de spoorlijn van Singapore naar Birma. U maakt een trekking door de natuur en de Hellfire Pass en dan reist u verder naar uw hotel. Overnachting in Kanchanaburi.

Highlight

“de beroemde bridge over river kwai”

Dag

5

6

Ontdek Kanchanaburi

Deze dagen zijn vrij te besteden in Kanchanaburi. Kanchanaburi is een regio in Centraal-Thailand. Al jaren is dit een van de bekendste toeristische plekjes vanwege de beroemde brug over de River Kwai. Maar daarnaast vindt u hier nog veel meer moois, zoals een schitterende natuur met een ongerepte jungle en watervallen. Maak een wandeling,bezoek het Erawan National Park, maak fietstocht of ga kajakken over de vele waterwegen. Voor de cultuurliefhebbers zijn er diverse tempels en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook leuk is een kookworkshop, waarbij u eerst de markt bezoekt en daarna de geheimen van de heerlijke Thaise keuken leert kennen!

Overnachting in Kanchanaburi.

Dag

7

De oude hoodstad

Na het ontbijt is het tijd om Kanchanaburi weer te verlaten. U wordt opgehaald door de gids en u reist vervolgens naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Ayutthaya is een stad met een grootse historie. De stad werd gesticht in 1350 en werd na Sukhothai de tweede hoofdstad van het oude Thailand. Door zijn gunstige ligging tussen China, India en Maleise archipel werd Ayutthaya al snel een belangrijke en rijke handelsstad. In 1767 werd het land overvallen door een Birmees leger dat de stad volledig verwoestte. Vandaag de dag kunt nog de ruïnes zien van de tempels en paleizen van weleer. Niet voor niets is Ayutthaya uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Uw gids vertelt u alles over deze fascinerende stad. Overnachting in Ayutthaya.

Highlight

“historisch Ayutthaya”

Dag

8

Ayutthaya

Deze dag is vrij te besteden in Ayuthaya. Lekker een dagje luieren bij het zwembad of juist actief op pad; de keuze is aan u! Wandel door het oude centrum met de talloze tempels en ruïnes, bezoek een van de musea, maak een sunset cruise of doe met met een georganiseerde fietstocht. In de omgeving van Ayutthaya is ook genoeg te beleven, zoals het Khao Yai National Park of het Bang Pa In zomerpaleis.

Dag

9

Naar het strand

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald en reist u van Ayutthaya naar de provincie Rayong, gelegen ten zuidoosten van Bangkok. Het is een mooie rit van ongeveer 3-4 uur. Voor het strandgedeelte van de reis kunt u kiezen tussen een verblijf aan de kust van Rayong of op het eilandje Koh Samet.

Highlight

“Onderweg door Thailand”

Dag

10

13

Rayong of Koh Samet

Deze dagen zijn vrij te besteden. Heerlijk genieten van zon, zee en zand aan de fraaie Thaise stranden. Voor het strandgedeelte van de reis kunt u kiezen tussen een verblijf aan de kust van Rayong of op het eilandje Koh Samet. Rayong is een rustige streek, die ook erg populair is bij de lokale bevolking. Koh Samet is een klein en gezellig eilandje voor de kust van Rayong.

Highlight

“geniet van een welverdiende strandvakantie!”

Dag

14

Vertrek

Na het ontbijt is de dag vrij te besteden tot dat het tijd is naar het vliegveld te gaan. De transfer naar het vliegveld van Bangkok is inbegrepen. Uiteraard is het ook mogelijk om uw reis te verlengen.

Highlight

“zonsondergang in Rayong”