Iban Longhouse

Natuur

Tijdens onze tochten de jungle in is het mogelijk te overnachten in een lokaal Iban longhouse. Hoewel uiteraard eenvoudig is het toch een absolute aanrader. Een Iban longhouse is een langgerekt huis op palen waarin meerdere families wonen. Het geeft u dan ook de unieke gelegenheid het echte leven in het oerwoud mee te maken en te ervaren hoe de lokale bevolking al eeuwen leeft.

De meeste longhouses zijn enkel per boot te bereiken. Bij aankomst van gasten wordt traditioneel de gong geluid. Na te hebben kennisgemaakt met de Iban stamleden volgt vaak een culturele dansvoorstelling. Men laat u graag het longhuis en de omgeving zien. In de longhouses is vrijwel altijd een gedeelde badkamer met westers toilet aanwezig buiten het longhouse. Er is geen of nauwelijks meubilair; het eten wordt op een mat of kleed op de grond geserveerd. U overnacht in de gedeelde ruimte op een matras en er wordt voor een klamboe gezorgd.

Locatie: Er zijn meerdere longhouses in Sarawak. Hoe verder het Iban longhouse van de moderne wereld af ligt, hoe primitiever de omstandigheden, maar dit betekent juist ook een echte, unieke jungle ervaring.

faciliteiten & diensten

bekijk kaart

Dit hotel boeken of opslaan?

Opslaan Deel Offerte

Heeft u vragen of zoekt u een reis op maat? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst!
Bel: +31 (0) 85 760 47 00
Email: reizen@originalasia.nl

Vergelijkbare hotels