Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Family Adventure Vietnam

Home 1900x900 Istock Vietnam Zuid Mui Ne Muine beach strand mooi

18-dgs Family Adventure Vietnam

Dat Vietnam een prachtige bestemming is voor jong en oud bewijst deze de 18-dgs reis Family Adventure Vietnam wel! Het is een mooie mix van natuur, cultuur en strand én de reis is gebaseerd op geschikte familiehotels. U ziet Hanoi, u maakt een cruise door de Nai Tu Long Bay, u bezoekt de Citadel van Hue en de drijvende markt van de Mekong Delta. En natuurlijk is er ook tijd om te relaxen aan de mooiste stranden. Per auto, traditionele jonk, sampan en fiets ontdekt u samen de mooiste plekjes van het fascinerende Vietnam!

 

De rondreis Family Adventure Vietnam start in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Hier verkent u de stad en maakt u een cruise door de befaamde Halong Bay & Bai Tu Long Bay. In de Red River Delta gaat u naar het prachtige Ninh Binh & Tam Coc. Na dit bezoek aan het noorden volgt een binnenlandse vlucht naar Hue, in Midden-Vietnam. In Hue bezichtigt u de keizerlijke Citadel. In het nabijgelegen Hoi An staat er een fietstocht op het programma voordat de route u verder voert naar het zuiden. Vanuit Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, verkent u de Mekong Delta met zijn drijvende markten, ongerepte eilandjes en traditionele dorpjes. De rondreis Family Adventure Vietnam eindigt met een heerlijke strandvakantie op het tropische eiland Phu Quoc.

De Highlights
 • Complete reis van jong en oud!
 • Een cruise door Bai Tu Long Bay
 • De keizerlijke Citadel
 • Fietsen & Kajakken
 • Genieten aan het strand van Phu Quoc
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen.  U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Vanaf het vliegveld rijdt u in ongeveer een half uur naar uw hotel. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Culinair genieten

Authentiek Hanoi

In de ochtend wordt u opgehaald voor de excursie van vandaag. Als eerste bezoekt u de Temple of Literature. Deze fraaie tempel dateert uit de 11e eeuw en is in feite de eerste universiteit van Vietnam. Wandel door de tuinen en bekijk de diverse monumenten ter ere van Confucius en de latere bekende leraren. Na dit bezoek gaat u naar de bruisende markt van Ngoc Ha, een kleurrijk spektakel. De wandeling gaat door allerlei kleine achteraf straatjes en steegjes naar Huu Tiep Lake, dat ook wel B-52 Lake wordt genoemd omdat hier een neergestorte B-52 bommenwerper uit de Vietnam Oorlog is te zien. Vervolgens keert u terug naar het historische centrum van Hanoi, waar de gids u tijdens de lunch graag kennis laat maken met de lekkerste streetfoodgerechten! Probeer ook de heerlijke Cà phê sữa đá (ijskoffie) of de beroemde Egg Coffee. Na de lunch gaat de tour verder langs diverse bezienswaardigheden zoals de Ba Da Pagoda, de kathedraal en de markt van Dong Xuan. De wandeling eindigt in bij het centrale Hoan Kiem meer, waar u een voorstelling van het waterpoppentheater kunt meemaken. Deze traditionele kunstvorm is uniek voor Noord-Vietnam. In de namiddag wordt u weer naar het hotel gebracht.

Dag
3
Day mood:
Natuur
Sportief

De Waterwegen van Ninh Binh

Rond een uur of 8 wordt u opgehaald bij uw hotel in Hanoi. U verlaat de stad en u rijdt zuidwaarts. Het doel van vandaag is de prachtige Ninh Binh regio. Onderweg maakt u eerst een stop bij de eeuwenoude tempels van Hoa Lu, ooit de keizerlijke hoofdstad. De gids vertelt u alles over de boeiende geschiedenis van deze tempels. Hierna gaat de reis verder naar Mount Tuong, een rustig en landelijk gebied. In een rustig tempo ziet u het leven van alledag in dit deel van Vietnam.

Na de lunch stapt u aan boord van een traditionele sampan en vaart u langs de minder toeristische kanalen en waterwegen van de Trang An regio en de tocht voert u door drie grotten. Na ongeveer een uur arriveert u bij de Thung Nham pier. Hier staan fietsen klaar en via een mooie route fietst u naar Tam Coc. Onderweg maakt u nog een stop bij de Bich Dong pagode. Diner en overnachting in Ninh Binh.

Dag
4
Day mood:
Relaxdagje

Bai Tu Long Bay

In de ochtend vertrekt u uit Ninh Binh en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de meer afgelegen delen van Halong Bay en Bai Tu Long Bay en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u zwemmen of een bezoek aan een van de grotten of de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Dag
5
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Cruisen

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Bai Tu Long Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon aan kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. Vanaf Hanoi vliegt u vervolgens naar Hue. Ook bij aankomst in Hue staat er natuurlijk een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen.

Dag
6
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Historisch Hue

Deze dag kunt u vrij besteden. Maak een mooie wandeling door Hue of bezoek de indrukwekkende keizerlijke Citadel. Dit prachtige paleis is een kopie van de Verboden Stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Andere leuke uitstapjes zijn een fietstocht, een kookworkshop of een bezoek aan de DMZ-zone & de Vinh Moc tunnels die nog stammen uit de tijd van de Vietnam-oorlog.

 

Maaltijden: Ontbijt

Dag
7
Day mood:
Cultuur

De Hai Van Pass & Hoi An

Na het ontbijt verlaat u Hue en rijdt u via een prachtige route naar de historische havenplaats Hoi An. De route voert u via de indrukwekkende Van Hai Bergpas. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. Het is een rit van ongeveer 2-3 uur. Bij aankomst checkt u in en daarna haalt de gids u op bij het hotel voor een mooie stadswandeling door het historische centrum van het gezellige Hoi An. De stad heeft een heel eigen karakter en is gelukkig grotendeels onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. U vindt er typische oude woningen en handelshuizen en hét symbool van de stad: de overdekte Japanse Brug. Bovenal is het de gemoedelijke sfeer in Hoi An die de meeste reizigers zo aanspreekt. Na de wandeling keert u weer terug naar het hotel voor de overnachting.

Dag
8
Day mood:
Sportief

Fietsen & Kajakken

Na het ontbijt staat de gids voor u klaar, inclusief de fietsen. U start de dag met een mooie tocht naar het dorpje Tra Que. Hier ziet u het dagelijkse leven zoals een boerderijtje en een bambooworkshop. Daarna gaat de rit door naar de Cam Thanh kokosplantage en hier maakt u een tocht per kajak of SUP (stand-up-paddle) door de mangroves. Deze mangrovebossen vormen een uniek ecosysteem en samen met de kokosplantage bezorgt de regio de mensen kokos, vis, schaaldieren en Nipa-bladeren, die gebruikt worden als dakbedekking. Na deze tocht keert u terug naar de pier en hier staat de chauffeur klaar om u terug naar het hotel in de stad te brengen. De middag is vrij te besteden.

Dag
9 10
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Gezellig Hoi An

Deze dagen kunt u vrij besteden. Hoi An is een oude havenplaats plaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen. Tot de excursiemogelijkheden van Hoi An behoren een fietstocht, een bezoek aan de ruïnes van My Son, een foodies-ride of een snorkeltour bij de Cham Islands.

Dag
11
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Saigon

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Da Nang te gaan. Hier stapt u op de vlucht naar Ho Chi Minh City, dat in het verleden Saigon heette. Bij aankomst in Ho Chi Minh City staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving van het hotel te verkennen.

Dag
12
Day mood:
Cultuur

De Cu Chi tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. Hierna bezoekt u een nabijgelegen pagode. Niet een normaal toeristisch bezoekje, maar juist een pagode waar maar weinig toeristen komen. De monniken hier vertellen u graag over het boeddhisme in Vietnam. Ondertussen kunt u de monnik helpen bij het bereiden van de lokale lunch, volgens boeddhistische traditie uiteraard een vegetarische lunch. Samen geniet u van de smakelijke maaltijd en daarna keert u weer terug naar de stad. Hier kunt u de namiddag en avond vrij besteden om het bruisende centrum verder te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ben Thanh markt, die niet ver van uw hotel ligt. Overnachting in Saigon.

Dag
13
Day mood:
Cultuur

De Mekong delta in

Na een vroeg ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en reist u naar de Mekong Delta. Bij Ben Tre stapt u aan boord want de beste manier om deze prachtige, waterrijke regio te ontdekken is per boot. In plaats van de meer toeristische plekjes brengt u een bezoek aan het eilandje Xuan Dong. Aangekomen op het eiland stapt u op de fiets voor een rondje over dit groene en ongerepte eiland. Het is hier nog heel rustig en u ziet nog de authentieke levenswijze van de mensen in de Mekong Delta. Na de fietstocht stapt u in een kleine sampan (boot) voor een tocht over het Vam Chua kanaal, een prachtige route door de jungle en langs verborgen watervallen. U komt helemaal tot rust in deze ongerepte natuur en de drukte van Ho Chi Minh City lijkt opeens iets uit een verre toekomst. Onderweg stopt u bij een lokaal restaurant waar u de lunch krijgt aangeboden. Na de lunch vaart u terug naar My Tho. Daar staat het vervoer klaar om u naar Can Tho te brengen. Het is een mooie rit langs de rijstvelden en dorpjes van de delta.

Dag
14
Day mood:
Natuur

Drijvende markt

In de ochtend haalt de gids u op en maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang. Hier verhandelen de boeren hun producten en vrijwel alles gaat per kleine bootjes; een kleurrijk spektakel!  Rond 09.30 uur keert u terug in Can Tho. U checkt uit bij het hotel en u reist naar het havenstadje Rach Gia. Hier stapt u op de veerboot naar het tropische eiland Phu Quoc voor een welverdiende strandvakantie.

Dag
15 17
Day mood:
Strand
Relaxdagje

Tropisch genieten

Deze dagen kunt u vrij besteden aan de stranden van Phu Quoc. Lekker zwemmen, snorkelen, genieten van een ontspannende massage, nog een extra excursie of juist gewoon helemaal niets doen: de keuze is aan u.

Dag
18
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze ochtend is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas in de middag. In de loop van de middag vliegt u van Phu Quoc naar Saigon en dan in de avond vliegt u aansluitend weer naar huis.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 2.150 € 1.895
Inclusief
 • Beschreven accommodatie
 • Beschreven maaltijden
 • Privévervoer met airco
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • Nachttrein
 • Beschreven excursies & entreegelden
 • Engelstalige gidsen
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht(en)
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • Deze voorbeeldreis is gebaseerd op goede middenklasse hotels. Dit kan naar wens nog luxer. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Family Adventure Vietnam
Hidden
Uw ervaring telt.