Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Van Cambodja tot Vietnam

Home 1900x900 Original Asia Rondreis Cambodja Vakantie Istock Zonsopkomst sunrise Angkor Wat tempel mooi

16-dgs Rondreis Van Cambodja tot Vietnam

Van Cambodja tot Vietnam is een boeiende en diverse 16-dgs rondreis die het beste van beide landen combineert! Uw reis start in Siem Reap waar u uiteraard het indrukwekkende Angkor Wat tempelcomplex bezoekt. Geniet van de eeuwenoude ruïnes, paleizen en tempels, die op vele plaatsen worden overwoekerd door de jungle. Ook bezoekt u de drijvende dorpjes, het platteland en u ontdekt de echt authentieke keuken van Cambodja bij een lokale familie! De route voert u dan via Battambang en een ritje per bamboetrein naar de hoofdstad Phnom Penh. Tot de hoogtepunten van deze bruisende stad behoren onder meer het prachtige koninklijke paleis en de beruchte Killing Fields.

Vanuit Phnom Penh reist u vervolgens per snelle boot door de Mekong Delta naar Chau Doc, een grensstadje in Vietnam. U maakt een tocht per sampan, een traditioneel bootje, door de kanalen en waterwegen van het Tra Su National Park, u beleeft de kleurrijke drijvende markt van Cai Rang en u overnacht in Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta. Er staat een fietstocht langs de rijstvelden op het programma en daarna vaart en rijdt u verder richting Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Vanuit Ho Chi Minh City brengt u een bezoek aan de Cu Chi Tunnels en een klooster waar u de monniken kunt helpen met de lunch. De rondreis wordt afgesloten met een heerlijke strandvakantie en hiervoor hebben we het gezellige plaatsje Mui Ne uitgekozen, gelegen aan de zuidoostkust van Vietnam.

 

Kortom, voor het ontdekken van de mooiste plekjes van Cambodja, de Mekong Delta en Zuid-Vietnam, kiest u voor de rondreis Van Cambodja tot Vietnam!

De Highlights
 • Ontdek Cambodja & Zuid-Vietnam
 • De indrukwekkende Angkor Wat tempels
 • Ontdek authentiek Cambodja
 • Het Tra Su National Park
 • Bruisend Saigon
 • Tropisch genieten aan het strand van Mui Ne
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Het Avontuur begint

Bij aankomst op het vliegveld van Siem Reap staat er een chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. U rijdt in ongeveer 20 minuten naar het centrum van Siem Reap. Na te zijn ingecheckt is de rest van de dag ter vrije besteding. Siem Reap ligt in het noorden van Cambodja en is vooral bekend als startpunt voor een bezoek aan het wereldberoemde Angkor Tempelcomplex. Siem Reap betekent letterlijk ‘Siam verslagen’ wat een referentie is naar de tijd van de Khmer-rijken. In die tijd is ook de indrukwekkende Angkor Wat gebouwd, tegenwoordig een van de grootste toeristische trekpleisters van Cambodja en misschien wel van heel Indochina.

In de avond wordt u per tuktuk naar een lokaal gezin gebracht en zij laten u graag kennismaken met de echte Cambodjaanse keuken. Deze gerechten zijn bij ons minder bekend dan bijvoorbeeld de Thaise of Vietnamese keuken, maar ze doen er zeker niet voor onder. De typisch Cambodjaanse gerechten staan bekend om hun contrasterende smaken met veel gebruik van kruiden, specerijen, verse groenten en zelfs eetbare bloemen. Na deze authentieke maaltijd neemt u afscheid van het gastgezin en wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag
2
Day mood:
Natuur

Het Tonle Sap Meer

Na het ontbijt is de ochtend vrij te besteden. Even relaxen bij het zwembad en wennen aan het temperatuurs- en tijdsverschil. In de middag wordt u opgehaald en maakt u een tochtje langs het platteland van Siem Reap tot u bij het Tonle Sap meer aankomt. Hier maakt u een boottocht naar de drijvende dorpjes. De gids vertelt u alles over de unieke manier van leven in dit deel van Cambodja. In de namiddag keert u weer terug naar Siem Reap.

Dag
3
Day mood:
Cultuur

Angkor Wat

Vandaag begint u met het verkennen van het enorme Angkor tempelcomplex. U start met een bezoek aan de ommuurde stad Angkor Thom. Hier bevindt zich de Bayon, met zijn torens met 4 gezichten. Ook ziet u het koninklijk paleis, de olifantsterrassen en de ‘lepra-koning’, een standbeeld dat zo genoemd wordt omdat het door de erosie en mosbegroeiing is gaan lijken op een lepralijder.  In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel, ’s werelds grootste religieuze gebouw en hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. In de avond ziet u de zonsondergang vanaf een van de tempels.

Dag
4
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Siem Reap

Deze dag is vrij te besteden in Siem Reap. Siem Reap zelf is een gezellig stadje waar altijd van alles te doen is. Populair bij backpackers en u vindt er in het centrum tal van leuke restaurants en gezellige barretjes. Vanuit Siem Reap kunt u optioneel nog diverse excursies bijboeken zoals een fietstocht, wandeltochten, bezoeken aan de tempels of een kookworkshop.

Dag
5

Naar Battambang

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. De chauffeur haalt u op bij het hotel en u reist vandaag van Siem Reap naar Battambang. Het is een mooie rit door een rustige omgeving. na ongeveer drie uur bereikt u Battambang. Hier checkt u in bij het hotel en daarna is de dag vrij te besteden. Een goed moment om even te relaxen bij het zwembad of om alvast het stadje te verkennen. Overnachting in Battambang.

Dag
6
Day mood:
Cultuur

Gemoedelijk Battambang

De dag begint met een bezoek bij een aantal ambachtslieden thuis: beeldhouwers en kleine fabriekjes voor parfum rijstcakejes, rijstwijn, noodles, en nog veel meer. Hierna bezoekt u de vismarkt en ziet u hoe de typische Prohoc gemaakt wordt. Dit is een soort vispasta die onmisbaar is in de traditionele Khmer-keuken. Vervolgens ziet u de Genocide Memorial Wat SamronKnong en een oude tempel van vóór het Angor-tijdperk. Een van de leukste momenten van deze dag is de rit per bamboetrein. Omdat de spoorwegen van Cambodja grotendeels onbenut worden, gebruikt de lokale bevolking kleine trolleys om goederen en passagiers per spoor te vervoeren. U maakt een mooi ritje met zo’n trolley door een prachtig landschap. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar het hotel.

Dag
7
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Phnom Penh

In de loop van de ochtend wordt u weer opgehaald bij de hotelreceptie. Vandaag verlaat u Battambang en reist u naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Dit is een reis van een kleine vijf uur, die u door landelijk Cambodja en langs het Tonle Sap meer voert.  Bij aankomst in Phnom Penh checkt u in bij het hotel en dan is de namiddag en avond verder vrij te besteden.

Dag
8
Day mood:
Cultuur

Ontdek Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour per tuktuk, de typische taxi die hier heel populair is. U begint met een bezoek aan het koninklijk paleis met het bijbehorende Wat Preah Keo morokat met de spectaculaire zilveren pagode. Ook bezoekt u Wat Phnom en het Toul Sleng Genocide museum. Daarna verlaat u de stad voor een bezoek aan de indrukwekkende en beruchte Killing Fields, een overblijfsel van een zwarte periode uit de Cambodjaanse geschiedenis. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de avond verder vrij te besteden. Overnachting in Phnom Penh.

Dag
9

Naar Vietnam

In de loop van de ochtend wordt u naar de pier gebracht. Hier stapt u op de snelle boot naar Chau Doc in Vietnam. Deze tocht voert u door de Mekong delta en duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van de stroming en de douaneformaliteiten. Bij aankomst staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. Overnachting in Chau Doc.

Dag
10
Day mood:
Natuur

Door de Mekong Delta

Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids en reist u verder door Vietnam. Het einddoel van vandaag is de stad Can Tho dat in het hart van de Mekong delta ligt. Onderweg bezoekt u het Tra Su National Park, een bijzonder ecosysteem met tal van rivieren en beekjes die wordt omringd door jungle en cajuput-bomen. Per traditionele boot verkent u dit natuurgebied, dat een levend tapijt van groen op het water vormt. Hierna volgt de lunch in Chau Doc en vervolgens reist u verder naar Can Tho. Hier checkt u in bij het hotel en daarna is de rest van de dag vrij te besteden. Overnachting in Can Tho.

Dag
11
Day mood:
Cultuur

De drijvende markt

Al heel vroeg in de ochtend verlaat u het hotel en brengt u een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang. Hier verhandelen de boeren hun producten en vrijwel alles gaat per kleine bootjes; een kleurrijk spektakel! Vervolgens keert u terug naar het hotel voor een smakelijk ontbijt. Vervolgens gaat de reis verder naar Cai Be en hier maakt u een boot- en fietstocht langs de lokale dorpjes en boerderijen. De bevolking is erg vriendelijk en het kan goed zijn dat u wordt uitgenodigd voor de thee in een van de dorpjes. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. In de loop van de middag rijdt u terug naar Ho Chi Minh City waar u rond 17.00 uur aan zult komen. Overnachting in Saigon.

Dag
12
Day mood:
Cultuur

De Cu Chi tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. Hierna bezoekt u een nabijgelegen pagode. Niet een normaal toeristisch bezoekje, maar juist een pagode waar maar weinig toeristen komen. De monniken hier vertellen u graag over het boeddhisme in Vietnam. Ondertussen kunt u de monnik helpen bij het bereiden van de lokale lunch, volgens boeddhistische traditie uiteraard een vegetarische lunch. Samen geniet u van de smakelijke maaltijd en daarna keert u weer terug naar de stad. Hier kunt u de namiddag en avond vrij besteden om het bruisende centrum verder te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ben Thanh markt, die niet ver van uw hotel ligt. Overnachting in Saigon.

Dag
13
Day mood:
Strand

Naar het strand

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel. U verlaat Saigon en u reist naar de oostkust. Het einddoel is de badplaats Mui Ne. De mooie rit hierheen duurt ongeveer 2,5  uur. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en daarna is de rest van de dag vrij te besteden.

Dag
14 15
Day mood:
Strand
Relaxdagje

In Mui Ne

Deze dagen zijn vrij te besteden in Mui Ne. Ooit niet meer dan een verlaten strand waar backpackers en surfers op af kwamen, maar tegenwoordig is het plaatsje Mui Ne een goed ontwikkelde strandbestemming. U vindt er hotels in allerlei prijsklassen, vooral in laagbouw en gelegen in tropische tuinen aan het strand. Het is geen snorkel- of duikparadijs, maar er wordt nog steeds veel gesurfd en ge-kitesurfd. U vindt er tevens uitgestrekte zandduinen, die fraai afsteken bij een heldere zonsondergang.

Dag
16
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas in de middag. De chauffeur brengt u terug naar Saigon en u gaat direct naar het vliegveld. In de avond vliegt u weer naar huis.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.495 € 1.295
Inclusief
 • Beschreven accommodatie
 • Beschreven maaltijden
 • Privévervoer met airco
 • Beschreven excursies & entreegelden
 • Engelstalige gidsen
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Cambodja/Vietnam
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • Deze voorbeeldreis is gebaseerd op de betere middenklasse hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Van Cambodja tot Vietnam
Hidden
Uw ervaring telt.