Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Rondreis Vietnam Highlights

Home 1900x900 Istock Vietnam Centraal Hoi An cultuur haven mooi

14-dgs Rondreis Vietnam Highlights

De 14-dgs Rondreis Vietnam Highlights is de ideale kennismaking met de natuur en cultuur van Vietnam. Deze individuele rondreis is helemaal verzorgd en zeer compleet. Uw reis start in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en u maakt een luxe cruise door het prachtige Halong Bay en het minder bekende, maar zeker zo mooie Bai Tu Long Bay. Vervolgens gaat de reis per nachttrein naar de bergen en etnische bergstammen van het noorden van Vietnam. Geniet van de vergezichten op misschien wel de mooiste rijstterrassen van heel Azië! In Sapa maakt u een trekking en overnacht in een homestay, de ideale manier om het echte dagelijkse leven van deze regio te leren kennen. Na Noord-Vietnam voert de route u naar het gezellige Hoi An in Centraal-Vietnam. Hier vindt u een mooi historisch centrum en de liefhebber kan hier genieten van het strand. De reis eindigt in Zuid-Vietnam met het bruisende Saigon, de Cu Chi tunnels en uiteraard ontbreekt ook de fascinerende Mekong delta niet.

De Highlights
 • Gevarieerde & complete privéreis
 • Ontdek Hanoi
 • Luxe cruise door Bai Tu Long Bay
 • Maak een trekking door het noorden
 • Gezellig Hoi An
 • De indrukwekkende Cu Chi tunnels
 • De Mekong delta in
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen.  U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Vanaf het vliegveld rijdt u in ongeveer een half uur naar uw hotel. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Culinair genieten

Authentiek Hanoi

In de ochtend wordt u opgehaald voor de excursie van vandaag. Als eerste bezoekt u de Temple of Literature. Deze fraaie tempel dateert uit de 11e eeuw en is in feite de eerste universiteit van Vietnam. Wandel door de tuinen en bekijk de diverse monumenten ter ere van Confucius en de latere bekende leraren. Na dit bezoek gaat u naar de bruisende markt van Ngoc Ha, een kleurrijk spektakel. De wandeling gaat door allerlei kleine achteraf straatjes en steegjes naar Huu Tiep Lake, dat ook wel B-52 Lake wordt genoemd omdat hier een neergestorte B-52 bommenwerper uit de Vietnam Oorlog is te zien. Vervolgens keert u terug naar het historische centrum van Hanoi, waar de gids u tijdens de lunch graag kennis laat maken met de lekkerste streetfoodgerechten! Probeer ook de heerlijke Cà phê sữa đá (ijskoffie) of de beroemde Egg Coffee. Na de lunch gaat de tour verder langs diverse bezienswaardigheden zoals de Ba Da Pagoda, de kathedraal en de markt van Dong Xuan. De wandeling eindigt in bij het centrale Hoan Kiem meer, waar u een voorstelling van het waterpoppentheater kunt meemaken. Deze traditionele kunstvorm is uniek voor Noord-Vietnam.

In de namiddag wordt u weer naar het hotel gebracht.

 

Dag
3
Day mood:
Zelf op pad

Per nachttrein

Na het ontbijt is de dag vrij te besteden. Verken het gezellige oude centrum van Hanoi, bezoek de Franse wijk of diverse meren en tempels. In de avond wordt u naar het treinstation gebracht. U overnacht in de nachttrein naar Lao Cai. Er worden 1e klasse slaapplaatsen voor u gereserveerd.

Dag
4
Day mood:
Wandeltocht

De trekking

Vroeg in de ochtend, rond 05.00 uur, komt u aan in Lao Cai. Hier staat vervoer klaar om u naar het bekende bergstadje Sapa te brengen. De rit duurt ongeveer een uur en geeft u vast een voorproefje van de schitterende omgeving vol prachtige vergezichten, indrukwekkende bergen en steile rijstterrassen.

Om 09.00 uur wordt u opgehaald door de lokale gids. Samen maakt u een trekking langs de rijstterrassen aan de voet van de Fan Si Pan berg. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en voert u naar Y Linh Ho. Na het passeren van de hangbrug gaat de tocht verder langs kleine dorpjes, groentetuintjes en rijstvelden. In het dorpje Lao Cai San wordt de eenvoudige picknicklunch gebruikt.

Na de lunch wandelt u verder naar de Golden Stream Valley. Onderweg brengt u een bezoek aan het dorpje Lao Chai, waar u kennis maakt met de lokale H’mong stam. Aan het einde van de middag bereikt u de homestay in Ta Van. Het verblijf is eenvoudig en voorzien van matrassen en klamboes.

Dag
5
Day mood:
Sportief

Sapa

Na een authentiek Vietnamees ontbijt gaat u op pad. Op het programma staat een trekking van 3 uur naar het dorpje Giang Ta Chai. Het is een middelzware tocht die u bergopwaarts door de rijstterrassen voert. Dwars door de dichte begroeiing wandelt u naar de voet van de Hoang Lien Mountain. U bezoekt een lokale familie die u alles uitlegt over het leven in dit deel van Vietnam. Na dit bezoek voert de tocht u naar de hoofdweg waar de chauffeur klaar staat om u weer naar Sapa te brengen. In Sapa aangekomen gebruikt u de lunch in een restaurant en daarna wordt u naar is de middag vrij te besteden. Overnachting in Sapa.

Dag
6

Terug naar Hanoi

De ochtend en middag zijn nog vrij te besteden in de Topas Ecolodge. Genieten van uitzicht op de bergen en het prachtige zwembad. Of boek ter plaatse nog een excursie bij. Een aanrader is om per kabelbaan naar de top van de Fansipan Mountain te gaan. Deze uitloper van de Himalaya is de hoogste berg van Indochina en is vanuit Sapa te bereiken. Bij helder weer heeft u hier een schitterend uitzicht op Sapa en kunt u China zien liggen. In de namiddag reist u per expresbus terug naar Hanoi. De rit duurt ca. 4-5 uur. Overnachting in Hanoi.

Dag
7
Day mood:
Relaxdagje

Bai Tu Long Bay

In de ochtend vertrekt u uit Hanoi en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de meer afgelegen delen van Halong Bay en Bai Tu Long Bay en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u zwemmen of een bezoek aan een van de grotten of de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Dag
8

Cruisen

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Bai Tu Long Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon aan kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. Vanaf Hanoi vliegt u vervolgens naar Da Nang. Ook bij aankomst in Da Nang staat er natuurlijk een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. U reist van Da Nang in een klein uurtje naar het stadje Hoi An waar u zult overnachten.

Dag
9 10
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Gezellig Hoi An

Deze dagen kunt u vrij besteden. Hoi An is een oude havenplaats plaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen. Tot de excursiemogelijkheden van Hoi An behoren een fietstocht, een bezoek aan de ruïnes van My Son, een foodies-ride of een snorkeltour bij de Cham Islands.

Dag
11
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Saigon

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Da Nang te gaan. Hier stapt u op de vlucht naar Ho Chi Minh City, dat in het verleden Saigon heette. Bij aankomst in Ho Chi Minh City staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving van het hotel te verkennen.

Dag
12
Day mood:
Cultuur

De Cu Chi tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. Hierna bezoekt u een nabijgelegen pagode. Niet een normaal toeristisch bezoekje, maar juist een pagode waar maar weinig toeristen komen. De monniken hier vertellen u graag over het boeddhisme in Vietnam. Ondertussen kunt u de monnik helpen bij het bereiden van de lokale lunch, volgens boeddhistische traditie uiteraard een vegetarische lunch. Samen geniet u van de smakelijke maaltijd en daarna keert u weer terug naar de stad. Hier kunt u de namiddag en avond vrij besteden om het bruisende centrum verder te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ben Thanh markt, die niet ver van uw hotel ligt. Overnachting in Saigon.

Dag
13
Day mood:
Cultuur

De Mekong delta

Om 08.00 vertrekt u uit de stad. De route voert u in ongeveer 2 uur van het drukke stadsleven naar de landelijke provincie Tien Giang. Hier stapt u over van de auto naar meer geschikt vervoer voor de Mekong delta: u reist per traditionele houten boot verder de rivier op. De tocht voert u naar twee zijtakken van de machtige Mekong rivier: de Cua Dai en de Cua Tieu. Dit is een deel van Vietnam waar nog maar weinig toeristen komen. U maakt een stop bij een lokaal dorpje waar u ziet hoe men het de lekkernij ‘sticky rice’ in bananenblad maakt. De volgende stop is het dorpje Long Thanh. Hier maakt men respectievelijk ge-activeerde houtskool, dat een heilzame werking heeft. U vaart verder naar het riviereilandje Tam Hiep. Hier springt u op de fiets voor een mooie tocht over het eiland. Over smalle paadjes komt u langs enorme boomgaarden, u bezoekt een bijzonder boerderijtje en de lunch wordt geserveerd bij een lokale familie. Na de lunch vaart u per sampan verder de Mekong delta in, door smalle kanalen en vertakkingen. Daarna keert u terug naar Saigon voor de overnachting.

Dag
14
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas laat in de avond. De check-out is om 12.00 en u kunt de bagage zolang bij de receptie achterlaten zodat u nog optimaal kunt genieten van deze dag. In de avond vliegt u weer naar huis.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.295 € 1.195
Inclusief
 • Beschreven accommodatie
 • Beschreven maaltijden
 • Privévervoer met airco
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • Nachttrein Hanoi-Lao Cai (1e klasse)
 • Beschreven excursies & entreegelden
 • Engelstalige gidsen
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht(en)
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • Deze reis is gebaseerd op goede middenklasse hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Rondreis Vietnam Highlights
Hidden
Uw ervaring telt.