Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Rondreis Vietnam Essential

14-dgs Rondreis Vietnam Essential

De Rondreis Vietnam Essential is een schitterende rondreis van 14 dagen. De route voert u langs de belangrijkste bezienswaardigheden en highlights van het fascinerende Vietnam. U start in Hanoi en u verkent deze 1000 jaar oude stad. Vervolgens maakt u een prachtige cruise door de bekende Halong Bay. Via Hanoi gaat de reis per binnenlandse vlucht naar de historische stad Hue. Hue is bekend vanwege de indrukwekkende keizerlijke Citadel. Vanuit Hue reist u naar de stranden van Hoi An. Na enkele dagen aan het strand neemt u wederom een binnenlandse vlucht, ditmaal naar Ho Chi Minh City, het oude Saigon en tegenwoordig de grootste stad van Vietnam. Hiervandaan bezoekt u de Cu Chi tunnels uit de Vietnamoorlog en u maakt een boottocht over de Mekong Delta.

Kort samengevat: de Rondreis Vietnam Essential is de perfecte rondreis voor een eerste kennismaking met het schitterende Vietnam!

De Highlights
 • Een cruise door Bai Tu Long Bay
 • De historische stad Hue
 • Het oude centrum van Hoi An
 • Ontdek de Mekong Delta
 • De drijvende markt van Cai Rang
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen.  U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Vanaf het vliegveld rijdt u in ongeveer een half uur naar uw hotel. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur

Verken Hanoi

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U wordt opgehaald bij het hotel en u bezoekt  eerst het Ho Chi Minh complex, met het museum en het oorspronkelijke huis op palen van deze belangrijke Vietnamese leider uit de 20e eeuw. Na dit bezoek wandelt u naar de boulevard en brengt u een bezoek aan de fraaie Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam die in 1970 werd geopend. De lunch gebruikt u  in een lokaal restaurant en in de middag bezoekt u het Vietnam Women Museum, waar men een overzicht geeft van de 54 etnische bevolkingsgroepen die in Vietnam leven. Vervolgens wandelt u door de oude wijk van Hanoi, een doolhof vol winkels, marktjes en restaurantjes en bovendien een interessante mix van bouwstijlen. U ziet traditionele huizen en cottages, koloniale villa’s en moderne gebouwen.

Dag
3
Day mood:
Natuur
Sportief

De Waterwegen van Ninh Binh

Rond een uur of 8 wordt u opgehaald bij uw hotel in Hanoi. U verlaat de stad en u rijdt zuidwaarts. Het doel van vandaag is de prachtige Ninh Binh regio. Onderweg maakt u eerst een stop bij de eeuwenoude tempels van Hoa Lu, ooit de keizerlijke hoofdstad. De gids vertelt u alles over de boeiende geschiedenis van deze tempels. Hierna gaat de reis verder naar Mount Tuong, een rustig en landelijk gebied. In een rustig tempo ziet u het leven van alledag in dit deel van Vietnam.

Na de lunch stapt u aan boord van een traditionele sampan en vaart u langs de minder toeristische kanalen en waterwegen van de Trang An regio en de tocht voert u door drie grotten. Na ongeveer een uur arriveert u bij de Thung Nham pier. Hier staan fietsen klaar en via een mooie route fietst u naar Tam Coc. Onderweg maakt u nog een stop bij de Bich Dong pagode. Diner en overnachting in Ninh Binh.

Dag
4
Day mood:
Relaxdagje

Bai Tu Long Bay

In de ochtend vertrekt u uit Ninh Binh en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de meer afgelegen delen van Halong Bay en Bai Tu Long Bay en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u zwemmen of een bezoek aan een van de grotten of de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Dag
5
Day mood:
Sunrise/Sunset

Cruisen

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Bai Tu Long Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon aan kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. Vanaf Hanoi vliegt u vervolgens naar Hue. Ook bij aankomst in Hue staat er natuurlijk een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen.

Dag
6
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Historisch Hue

Deze dag kunt u vrij besteden. Maak een mooie wandeling door Hue of bezoek de indrukwekkende keizerlijke Citadel. Dit prachtige paleis is een kopie van de Verboden Stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Andere leuke uitstapjes zijn een fietstocht, een kookworkshop of een bezoek aan de DMZ-zone & de Vinh Moc tunnels die nog stammen uit de tijd van de Vietnam-oorlog.

Dag
7
Day mood:
Cultuur

De Hai Van Pass & Hoi An

Na het ontbijt verlaat u Hue en rijdt u via een prachtige route naar de historische havenplaats Hoi An. De route voert u via de indrukwekkende Van Hai Bergpas. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. Het is een rit van ongeveer 2-3 uur. Bij aankomst checkt u in en daarna haalt de gids u op bij het hotel voor een mooie stadswandeling door het historische centrum van het gezellige Hoi An. De stad heeft een heel eigen karakter en is gelukkig grotendeels onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. U vindt er typische oude woningen en handelshuizen en hét symbool van de stad: de overdekte Japanse Brug. Bovenal is het de gemoedelijke sfeer in Hoi An die de meeste reizigers zo aanspreekt. Na de wandeling keert u weer terug naar het hotel voor de overnachting.

Dag
8 9
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Gezellig Hoi An

Deze dagen kunt u vrij besteden. Hoi An is een oude havenplaats plaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen. Tot de excursiemogelijkheden van Hoi An behoren een fietstocht, een bezoek aan de ruïnes van My Son, een foodies-ride of een snorkeltour bij de Cham Islands.

Dag
10
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Saigon

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Da Nang te gaan. Hier stapt u op de vlucht naar Ho Chi Minh City, dat in het verleden Saigon heette. Bij aankomst in Ho Chi Minh City staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving van het hotel te verkennen.

Dag
11
Day mood:
Cultuur

De Chu Chi Tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. In de middag keert u weer terug naar Ho Chi Minh City. Hier bezoekt u het Reunification Palace en het Oorlogsmuseum, waar u een goed beeld krijgt van het Vietnam ten tijde van de beruchte Vietnamoorlog. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel.

Dag
12
Day mood:
Cultuur
Natuur

De Mekong delta in

Na een vroeg ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en reist u naar de Mekong Delta. Het is een rit van ca. 2,5 uur die u naar de minder toeristische plekjes van de Mekong Delta voert. Eenmaal in de delta stapt u op een lokale boot. Na een kort tochtje bereikt u het startpunt van de fietstocht. Hier springt u op de fiets en maakt u een mooie tocht over smalle paden en langs pittoreske dorpjes en plantages. Onderweg vertelt de gids u alles over het leven in de Mekong Delta. Rond de middag bent u weer terug bij de boot. Deze vaart u verder naar het plaatsje Sadec en terwijl u geniet van het uitzicht wordt de lunch geserveerd. Afhankelijk van de tijd van aankomst en uw voorkeur kunt u in Sadec nog een bezoek brengen aan een bonzai tuin, een Cao Dai tempel, een eeuwenoude pagode en/of het huis van de schrijver Huynh Thuy Le, bekend van de roman The Lover.

Na nog een korte stop bij de fruitmarkt van Sadec reist u per auto door naar de stad Can Tho, waar u zult overnachten.

Dag
13
Day mood:
Cultuur

Drijvende markt

In de ochtend haalt de gids u op en maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang. Hier verhandelen de boeren hun producten en vrijwel alles gaat per kleine bootjes; een kleurrijk spektakel!  Vervolgens maakt u een wandeling langs de lokale dorpjes en boerderijen. De bevolking is erg vriendelijk en het kan goed zijn dat u wordt uitgenodigd voor de thee in een van de dorpjes. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. In de loop van de middag rijdt u terug naar Ho Chi Minh City waar u rond 17.00 uur aan zult komen. Overnachting in Saigon.

Dag
14
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas laat in de avond. De check-out is om 12.00 en u kunt de bagage zolang bij de receptie achterlaten zodat u nog optimaal kunt genieten van deze dag. In de avond vliegt u weer naar huis.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.595 € 1.360
Inclusief
 • Beschreven accommodatie
 • Beschreven maaltijden
 • Privévervoer met airco
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • Beschreven excursies & entreegelden
 • Engelstalige gidsen
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht(en)
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • Deze voorbeeldreis is gebaseerd op goede middenklasse hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Rondreis Vietnam Essential
Hidden
Uw ervaring telt.