Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Rondreis Vietnam Compleet

Rondreis Vietnam Compleet

De 14-dgs rondreis Vietnam Compleet doet zijn naam eer aan!  Een gunstig geprijsde reis met alle bekende highlights van Noord-, Centraal- én Zuid-Vietnam!

Uw reis start in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, gelegen in het noorden. U maakt een stadstour en u bezoekt het befaamde waterpoppen-theater. Er staat in het noorden ook een luxe cruise naar het ongerepte Bai Tu Long Bay op het programma en u bezoekt de fraaie waterwegen van Ninh Binh per traditionele sampan. Dan voert de route u per nachttrein naar Hue, de oude keizerlijke stad in Centraal-Vietnam. U bezoekt hier de historische trekpleisters en daarna reist u door naar het gezellige Hoi An. Ook in Hoi An hebben we een mooie stadswandeling ingepland. Deze eeuwenoude stad maakte vroeger deel uit van de bekende zijderoute. In tegenstelling tot veel andere steden is Hoi An vrijwel onaangetast gebleven tijdens de oorlog en heeft het daarom nog een gezellig oud centrum. Niet voor niets staat deze stad op de Unesco werelderfgoedlijst en is Hoi An bij velen de favoriet in Vietnam.

Vanuit Centraal-Vietnam neemt u een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon en de oude hoofdstad uit koloniale tijden. Naast deze bruisende stad gaat u naar nabijgelegen Cu Chi tunnels, waar de Vietcong zich verstopte tijdens de Vietnam-oorlog. Ook bezoekt u een traditionele boeddhistische pagode. Tot slot wordt natuurlijk ook de Mekong delta aangedaan. Een regio die nog de authentieke Vietnamese sfeer uitademt. We bezoeken hier de minder toeristische plekjes, zodat u kennis kunt maken met het leven van alledag. Na dit bezoek eindigt de 14-dgs Rondreis Vietnam Compleet en keert u terug naar Saigon voor de vlucht naar huis.

De Highlights
 • Verken Hanoi
 • Gezellig Hoi An
 • De waterwegen van Ninh Binh
 • De Mekong Delta in
 • De Keizerlijke stad Hue
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Hanoi

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. De rit duurt ongeveer een half uur. U checkt in bij uw hotel en daarna kunt u de rest van de dag vrij besteden. Overnachting in Hanoi.

Dag
2

Verken de stad

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U wordt opgehaald bij het hotel en u bezoekt  eerst het Ho Chi Minh complex, met het museum en het oorspronkelijke huis op palen van deze belangrijke Vietnamese leider uit de 20e eeuw. Vervolgens gaat u naar het Ethnology Museum, waar men een overzicht geeft van de 54 etnische bevolkingsgroepen die in Vietnam leven. De lunch gebruikt u in een lokaal restaurant en in de middag. Na de smakelijke lunch wandelt u naar de boulevard en brengt u een bezoek aan de fraaie Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam die in 1970 werd geopend. Vanuit deze tempel gaat de route naar de bekende wijk met de spoorlijn die vlak langs de huizen loopt. Ongelooflijk om te zien! Na nog een lekker verfrissend drankje in een lokaal cafeetje in de namiddag keert u terug naar uw hotel. Dat kan te voet of er wordt ter plaatse een taxi geregeld. In de avond kunt u een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, een kunstvorm die typerend is voor het noorden van Vietnam. De gids zorgt voor de entreekaartjes.

Dag
3
Day mood:
Natuur

Bai Tu Long Bay

In de ochtend vertrekt u uit Hanoi en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong stad, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay en Bai Tu Long Bay. U vaart naar de meer afgelegen delen van de baai en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u kajakken, zwemmen of een bezoek aan een van de grotten of de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Dag
4
Day mood:
Natuur

Cruisen

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Halong Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon aan kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen.

Dag
5
Day mood:
Sportief

De Waterwegen

Rond een uur of 8 wordt u opgehaald bij uw hotel in Hanoi. U verlaat de stad en u rijdt zuidwaarts. Het doel van vandaag is de prachtige Ninh Binh regio, een rustig en landelijk gebied. Hier stapt u aan boord van een traditionele sampan en vaart u langs de minder toeristische kanalen en waterwegen van de Trang An regio en de tocht voert u door drie grotten. Vanwege de steile rotsen omringd door rijstvelden, wordt deze regio ook wel het binnenlands Halong Bay genoemd. Na ongeveer een uur arriveert u bij de Thung Nham pier. Hier staan fietsen klaar en via een mooie route fietst u naar Tam Coc. Onderweg maakt u nog een stop bij de Bich Dong pagode. Aan het einde van de fietstocht staat er een late, maar smakelijke lunch voor u klaar. In de middag bezoekt u de eeuwenoude tempels van Hoa Lu, ooit de keizerlijke hoofdstad. De gids vertelt u alles over de boeiende geschiedenis van deze tempels. In de avond wordt u naar het treinstation van Ninh Binh gebracht. Hier stapt u op de nachttrein naar Hue. Er worden eerste klasse slaapplaatsen in een 4-pers. softsleeper coupé voor u gereserveerd.

Dag
6
Day mood:
Cultuur

Ontdek Hue

In de vroege ochtend arriveert u in Hue. De gids staat al voor u klaar en u gaat direct op pad. Als eerste bezoekt u de beroemde Kinh Thanh Citadel. Deze citadel stamt uit 1805 en werd gebouwd door keizer Gia Long. Het complex bestaat uit de keizerlijke stad, diverse musea, meren en tuinen. Ook brengt u hier een bezoek aan de Purple Forbidden City. Dit prachtige paleis is een kopie van de Verboden Stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Daarna maakt u een stop bij een lokale schilder die in zijn werk de oude tijden doet herleven. Aan het einde van de ochtend ziet u de Thien Mu Pagoda, een van de nationale symbolen van Vietnam. Vervolgens steekt u de Perfume River over per lokale veerboot voor een bezoek aan het dorpje Thuy Bieu, dat bekend staat om zijn eeuwenoude familiehuizen. U vervolgt de weg naar de bekende naar de groene vallei waar zich de 7 graftombes van de Nguyen dynasty bevinden. Iedere tombe is een gebeeldhouwd als een afspiegeling van de persoonlijkheid van de betreffende keizer. U bezoekt hier de mooiste: de tombes Tu Duc. Hiervandaan heeft u meteen een prachtig uitzicht op de rivier. Aan het einde van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

Dag
7

Centraal-Vietnam

Na het ontbijt verlaat u Hue en rijdt u via een prachtige route naar de historische havenplaats Hoi An. De route voert u via de indrukwekkende Van Hai Bergpas. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. Het is een rit van ongeveer 2-3 uur. Bij aankomst checkt u in en daarna haalt de gids u op bij het hotel voor een mooie stadswandeling door het historische centrum van het gezellige Hoi An. De stad heeft een heel eigen karakter en is gelukkig grotendeels onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. U vindt er typische oude woningen en handelshuizen en hét symbool van de stad: de overdekte Japanse Brug. Bovenal is het de gemoedelijke sfeer in Hoi An die de meeste reizigers zo aanspreekt. Na de wandeling keert u weer terug naar het hotel voor de overnachting.

Dag
8 9
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Gezellig Hoi An

Deze dagen kunt u vrij besteden. Hoi An is een oude havenplaats plaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen. Tot de excursiemogelijkheden van Hoi An behoren een fietstocht, een bezoek aan de ruïnes van My Son, een foodies-ride of een snorkeltour bij de Cham Islands.

Dag
10
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Saigon

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Danang te gaan. Hier stapt u op de vlucht naar Ho Chi Minh City, dat in het verleden Saigon heette. Bij aankomst in Ho Chi Minh City staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving van het hotel te verkennen. U overnacht in een centraal gelegen hotel.

Dag
11
Day mood:
Cultuur

De Cu Chitunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. Hierna bezoekt u een nabijgelegen pagode. Niet een normaal toeristisch bezoekje, maar juist een pagode waar maar weinig toeristen komen. De monniken hier vertellen u graag over het boeddhisme in Vietnam. Ondertussen kunt u de monnik helpen bij het bereiden van de lokale lunch, volgens boeddhistische traditie uiteraard een vegetarische lunch. Samen geniet u van de smakelijke maaltijd en daarna keert u weer terug naar de stad. Hier kunt u de namiddag en avond vrij besteden om het bruisende centrum verder te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ben Thanh markt, die niet ver van uw hotel ligt. Overnachting in Saigon.

Dag
12
Day mood:
Sportief

De Mekong Delta in

Om 08.00 vertrekt u uit de stad. De route voert u in ongeveer 2 uur van het drukke stadsleven naar de landelijke provincie Tien Giang. Hier stapt u over van de auto naar meer geschikt vervoer voor de Mekong delta: u reist per traditionele houten boot verder de rivier op. De tocht voert u naar twee zijtakken van de machtige Mekong rivier: de Cua Dai en de Cua Tieu. Dit is een deel van Vietnam waar nog maar weinig toeristen komen. U maakt een stop bij een lokaal dorpje waar u ziet hoe men het de lekkernij ‘sticky rice’ in bananenblad maakt. De volgende stop is het dorpje Long Thanh. Hier maakt men respectievelijk ge-activeerde houtskool, dat een heilzame werking heeft. U vaart verder naar het riviereilandje Tam Hiep. Hier springt u op de fiets voor een mooie tocht over het eiland. Over smalle paadjes komt u langs enorme boomgaarden, u bezoekt een bijzonder boerderijtje en de lunch wordt geserveerd bij een lokale familie. Na de lunch vaart u per sampan verder de Mekong delta in en het laatste stukje is te voet naar de Nam Tan homestay. Hier kunt zich even opfrissen en als u het leuk vindt kunt u uw gastgezin helpen met het bereiden van het diner. Diner en overnachting in de homestay.

Dag
13

Fietsen

Na het ontbijt maakt u met de gids nog een fietstocht over het eiland. U bezoekt de markt, waar u meteen verse ingrediënten voor de lunch aanschaft. Als de tijd het toe laat kunt u hier ook het dagelijkse leven wat verder induiken, met een bezoek aan een lokaal basisschooltje, een bijenimker of een van de kleine fabriekjes/workshops waar men tapijten maakt. Terug bij de homestay wordt de lunch bereid en na de lunch neemt u afscheid van uw gastgezin. De reis voert u dan weer terug naar Ho Chi Minh City, waar u overnacht.

Dag
14
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Vandaag kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is te vertrekken. U wordt naar het Tan Son Nhat Airport van Ho Chi Minh City gebracht. Indien gewenst kunt u de reis verlengen met een strandvakantie of uitbreiden met een van de bouwstenen. Afhankelijk van het seizoen kan de reis worden uitgebreid met een strandvakantie Mui Ne of het tropische eilandje Phu Quoc.

Prijsindicatie

Reisdetails

De genoemde prijs is per persoon, incl. dagelijks ontbijt en nog excl. vlucht.
Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1345 € 1185
Inclusief
 • Beschreven accommodatie
 • Beschreven maaltijden
 • Privévervoer met airco
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • Nachttrein Ninh Binh-Hue
 • Binnenlandse vlucht Da Nang-Saigon
 • Beschreven excursies & entreegelden
 • Engelstalige gidsen
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Vietnam
 • Niet beschreven maaltijden
 • Optionele excursies
 • Early check-in/late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis is gebaseerd op een mix van middenklasse en luxe hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Rondreis Vietnam Compleet
Hidden
Uw ervaring telt.