Java Heritage

Cultuur

Java heeft een rijke historie en hiervan is vandaag de dag nog veel te ontdekken. Van de indrukwekkende tempels en ruïnes van oude hindoe-rijken tot de gebouwen en plantages van de Hollands-koloniale tijden. Met de 15-dgs rondreis Java Heritage ziet u het allemaal!

De rondreis Java Heritage voert u langs de mooiste historische plekjes en onderweg overnacht in fraaie klassieke hotels. Uw reis start in Jakarta, waar u een bezoek brengt aan de oude haven. In Bandung ziet u de vele koloniale invloeden nog terug in de bouwstijl en ruime opzet van de stad. Per trein reist u naar Yogyakarta. Hier ziet u de eeuwenoude Borobudur en Prambanantempels. U overnacht op een koffieplantage uit 1838 en de reis gaat wederom per trein naar Surabaya. In Surabaya verblijft u in een koloniaal hotel om vervolgens af te reizen naar de indrukwekkende Bromo-vulkaan. U zet de reis voort richting Bali, door het fraaie Oost-Java. Dit is een gebied vol plantages en vulkanen. De reis eindigt op Bali. Afhankelijk van uw wensen wordt u naar uw bestemming op Bali gebracht of vliegt u vanaf Java weer naar huis. Ook kan er een rondreis op maat over Bali, Lombok en/of de Gili Eilanden worden toegevoegd.

 

N.B. afhankelijk van de verkeersdrukte op Java kan het programma rond Bandung aangepast worden.

bekijk kaart

In 't kort

Tot de hoogtepunten van deze rondreis behoren onder meer:

  • De oude haven en pakhuizen van Batavia
  • De botanische tuinen van Bogor
  • De beroemde Borobudur tempel
  • Theevelden en plantages
  • Overnachten in historische hotels
  • Fraaie treinreizen
  • Zonsopkomst bij de Bromo vulkaan

Programma

Dag 1 Aankomst in Jakarta

Dag 2 Het oude Batavia

Dag 3 Buitenzorg

Dag 4 Theevelden & plantages

Dag 5 Naar Bandung

Dag 6 Bandung

Dag 7 Treinreis

Dag 8 De Borobudur

Dag 9 Het culturele hart

Dag 10 Yogyakarta

Dag 11 Naar Surabaya

Dag 12 Naar de vulkaan

Dag 13 De Bromo

Dag 14 Kalibaru

Dag 15 Naar Bali

Bekijk dag tot dag

Pareltjes van deze reis

Highlight

"Ontdek het voormalige Oranje Hotel in Surabaya!"

Specifieke reiswensen? Geen probleem!

“Original Asia is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Ziet u een rondreis, maar wilt u deze aanpassen? Ziet u uw gewenste reis er niet tussen staan of wilt u bouwstenen combineren? Laat het ons weten en we stellen graag en geheel vrijblijvend uw droomreis samen!”

maatwerk