Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Java Heritage

15-dgs Rondreis Java Heritage

Java heeft een rijke historie en hiervan is vandaag de dag nog veel te ontdekken. Van de indrukwekkende tempels en ruïnes van oude hindoe-rijken tot de gebouwen en plantages van de Hollands-koloniale tijden. Met de 15-dgs rondreis Java Heritage ziet u het allemaal!

De rondreis Java Heritage voert u langs de mooiste historische plekjes en onderweg overnacht in fraaie klassieke hotels. Uw reis start in Jakarta, waar u een bezoek brengt aan de oude haven. In Bandung ziet u de vele koloniale invloeden nog terug in de bouwstijl en ruime opzet van de stad. Per trein reist u naar Yogyakarta. Hier ziet u de eeuwenoude Borobudur en Prambanantempels. U overnacht op een koffieplantage uit 1838 en de reis gaat wederom per trein naar Surabaya. In Surabaya verblijft u in een koloniaal hotel om vervolgens af te reizen naar de indrukwekkende Bromo-vulkaan. U zet de reis voort richting Bali, door het fraaie Oost-Java. Dit is een gebied vol plantages en vulkanen. De reis eindigt op Bali. Afhankelijk van uw wensen wordt u naar uw bestemming op Bali gebracht of vliegt u vanaf Java weer naar huis. Ook kan er een rondreis op maat over Bali, Lombok en/of de Gili Eilanden worden toegevoegd.

 

N.B. afhankelijk van de verkeersdrukte op Java kan het programma rond Bandung aangepast worden.

De Highlights
 • De oude haven en pakhuizen van Batavia
 • De botanische tuinen van Bogor
 • De beroemde Borobudur tempel
 • Theevelden en plantages
 • Overnachten in historische hotels
 • Fraaie treinreizen
 • Zonsopkomst bij de Bromo vulkaan
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom op Java

Bij aankomst in Jakarta staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer een uur. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur

Het oude Batavia

Na het ontbijt staat de gids voor u klaar in de lobby van het hotel. Vandaag maakt u een stadstour door Jakarta. Als eerste bezoekt u de oude haven, genaamd Sunda Kelapa. Hier ziet u de traditionele Phinisi boten die nog steeds door de Indonesische archipel varen. Ook brengt u een bezoek aan het Museum Bahari. Dit museum ligt in de oude pakhuizen van de V.O.C. en u leert hier alles over de rijke historie van de haven Jakarta en de vele soorten schepen die hier door de eeuwen heen naar toe voeren om specerijen te halen. Vervolgens bezoekt u het Fatahillah plein, een fraai historisch deel van de stad. U kunt hier een kopje koffie gaan drinken in het bekende Café Batavia. Tot slot gaat u naar het Monas. Deze 132 meter hoge toren is gebouwd om de onafhankelijkheidstrijd van Indonesië te herdenken. Vanaf het observatiedek heeft u heen schitterend uitzicht op de skyline van deze miljoenenstad. Na deze stadstour kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
3
Day mood:
Natuur

Buitenzorg

In de ochtend checkt u uit en u verlaat Jakarta. In ongeveer twee uur rijdt u naar het stadje Bogor, dat ten tijde van Nederlands-Indië Buitenzorg genoemd werd. Hier brengt u eerst een bezoek aan de botanische tuinen van Bogor. Deze tuinen zijn gesticht in 1817 en vormen nog steeds een belangrijke toeristische trekpleister. Vanuit de tuinen kunt u nog steeds het paleis van de toenmalige gouverneur zien liggen. De middag kunt u vrij besteden.

Dag
4
Day mood:
Natuur

Theevelden & Plantages

Na het ontbijt verlaat u Bogor en reist u naar de Puncak Pass. De Puncak Pass is een mooi berglandschap vol theevelden, ideaal voor prachtige foto’s. Hier bezoekt u een historische theeplantage, gesticht door de familie Bosscha, bekend van het boek ‘De Heeren van de Thee’ van Hella Haasse. Deze theeplantage is tegenwoordig een guesthouse waar u zult overnachten. Het plantershuis is nog in originele staat en het ontbijt wordt hier in de eetkamer geserveerd. Het guesthouse is eenvoudig, maar het is een mooie belevenis waarbij u de ambiance van de koloniale tijden kunt proeven.

Dag
5
Day mood:
Zelf op pad

Historisch Bandung

Vandaag rijdt u in ongeveer 2 uur naar Bandung. Deze derde grootste stad van Indonesië staat ook wel bekend als het ‘Parijs van Java’. Ook hier zijn nog veel koloniale invloeden terug te vinden, niet in de laatste plaats vanwege de ruime opzet van de stad met haar brede lanen. De stad ligt op 768 meter hoogte en wordt omringd door heuvels en bergen. Na te zijn ingecheckt kunt u de middag vrij besteden. U overnacht in het Savoy Homann, een mooi viersterren hotel in de rijke Art deco-stijl. Het hotel werd gebouwd in 1939 en is ontworpen door architect A.F. Aalbers. Het hotel ligt aan de grote postweg die is aangelegd door Daendels.

Optioneel: U kunt in de namiddag een bezoek brengen aan de Angklung Ujo muziekschool, waar de lokale kinderen een prachtige voorstelling geven met traditionele Javaanse muziek en dansen.

Dag
6
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Even niets

Deze dag kunt u vrij besteden. Maak een mooie fietstocht of boek een excursie langs de historische gebouwen van Bandung. De natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de White Crater, de Tangkuban Prahu vulkaan of de warmwaterbronnen van Ciater. De minibus met chauffeur staat vandaag voor u ter beschikking.

Dag
7

Per trein

U wordt ’s ochtends heel vroeg opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op een moderne trein. Er is een plaats in de 1e klasse voor u gereserveerd. De trein vertrekt rond 06.00u, de reis duurt zo’n 7-8 uur. Het is een schitterende reis die u eerst langs een fascinerend berglandschap voert en vervolgens door de laagvlakte van Midden-Java voert. U geniet van de uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes en op de achtergrond de machtige vulkanen en bergen die u door heel Java ziet. Bij aankomst in Yogyakarta staat de chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. U rijdt in ongeveer 1,5 uur naar de Borobudur, waar uw hotel zich vlakbij bevindt.

Dag
8
Day mood:
Cultuur

Bij de Borobudur

Een reis naar Java is niet compleet zonder een bezoek aan de indrukwekkende Borobudur, de grootste boeddhistische tempel van Indonesië. Na het ontbijt staat de chauffeur klaar om u op te halen. De Borobudur tempel heeft eeuwenlang verborgen gelegen onder vulkanisch as en begroeiing. In de 18e eeuw werd de tempel herontdekt door Sir Thomas Raffles. Tegenwoordig is de Borobudur  een van de absolute highlights van een rondreis door Java. De tempel is gebouwd als een grote stupa met een basis van 123 bij 123 meter. Er zijn 9 etages, de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie hebben een ronde vorm. U bezichtigt de Borobudur onder begeleiding van een deskundige gids, die u alles over het ontstaan en de geschiedenis vertelt. Na dit bezoek is de middag vrij te besteden. Even lekker relaxen of maak een wandeling of fietstocht door de landelijke omgeving van dit deel van Java.

Dag
9
Day mood:
Cultuur

Naar Yogyakarta

In de loop van de ochtend checkt u uit bij het hotel. Vandaag reist u naar Yogyakarta, een mooie rit van anderhalf á twee uur door een fraaie landelijke omgeving. Onderweg kunt u in de verte de Merapi vulkaan zien liggen, Java’s meest actieve vulkaan. Bij aankomst in Yogyakarta checkt u in bij het hotel en daarna is de dag verder vrij te besteden.

Dag
10
Day mood:
Cultuur

De stad & de tempels

Vandaag bezichtigt u Yogyakarta en de Prambanam tempels. Deze mooie stad wordt ook wel het culturele hart van Java genoemd en er is dan ook ontzettend veel te zien en te doen. Als eerste brengt u een bezoek aan het sultanspaleis, het Kraton genaamd. Hier ziet u hoe de lokale vorsten geleefd hebben en hoe hun band was met de koloniale overheersers. Vervolgens gaat u naar de lokale markt. Een kleurrijke ervaring! Vanuit de markt loopt u naar het waterpaleis. Dit lusthof werd gebouwd in de 18e eeuw voor de toenmalige sultan. Het fraaie paleis is tegenwoordige geregistreerd als werelderfgoed. De laatste stop van vandaag is het beroemde Prambanantempelcomplex. Deze fraaie tempels vormen het grootste hindoetempelcomplex van Indonesië. Ze werden gebouwd in de 9e eeuw en de tempels zijn gewijd aan de goden Shiva, Brahma en Vishnu, de drie belangrijkste goden in het Hindoeïsme.

 

N.B. het entreegeld & gids voor de Prambanan is inbegrepen. De entreegelden voor het Kraton en Waterkasteel voldoet u ter plaatse. (ca. 3-4 euro)

Dag
11

Per trein

Vandaag staat u vroeg op. Er staat een transfer klaar om u naar het treinstation van Yogyakarta te brengen. Hiervandaan reist u met een moderne trein naar Surabaya. Er zijn plaatsen in de 1e klasse voor u gereserveerd. Het is een prachtige rit van ongeveer 5 uur. Geniet onderweg van het landschap van Midden-Java. Bij aankomst in Surabaya staat de chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. In Surabaya kunt u de middag vrij besteden. U verblijft hier in het Majapahit Hotel, een historisch vijfsterren hotel. Dit hotel is het voormalige Oranje Hotel en werd gebouwd in 1910. Tegenwoordig is het een luxe hotel in schitterende koloniale stijl.

 

Original Tip: Neem een trui of jasje mee want de airco in de trein staat vaak vol aan. De bagage kunt u meegeven met de chauffeur. Hij rijdt namelijk vooruit en staat bij uw aankomst in Surabaya al op u te wachten.

Dag
12

Malang & De Vulkaan

Na het ontbijt checkt u uit en gaat u weer op pad. U rijdt u ongeveer 3 uur door een mooi berglandschap naar het stadje Malang. In dit fraaie bergstadje zijn tot op de dag van vandaag nog invloeden uit de koloniale tijd te zien. Na een korte stadstour rijdt u door naar de machtige Bromo vulkaan. Na bij uw hotel te zijn ingecheckt kunt u de rest van de middag vrij besteden. Dit hooggelegen natuurgebied is ideaal voor het maken van mooie wandelingen.

Dag
13
Day mood:
Natuur
Sunrise/Sunset

De Bromo

Rond 03.00-04.00 uur  wordt u gewekt en staat er een jeep voor u klaar. U rijdt als eerste naar het uitkijkpunt. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft gaat deze rit dwars door het vulkanische landschap. Vanaf het uitkijkpunt ziet u de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, een schitterend gezicht dat garant staat voor de mooiste foto’s. Wanneer de zon op is gaat u naar de vulkaan zelf. U kunt via een trap (of met een van de paardjes die u ter plaatse kunt huren) naar de top van de Bromo. Hiervandaan kunt u de actieve krater inkijken. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt verlaat u de Bromo en rijdt u in ongeveer 4-5 uur naar Kalibaru, een fraaie rit door een gebied met veel plantages. U ziet hier onder meer cacao-, koffie- en rubberplantages.

Dag
14
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

De plantages van het oosten

Deze dag kunt u vrij besteden. Heerlijk relaxen bij het zwembad en bijkomen van alle indrukken. Voor de actieve reiziger zijn er ter plaatse nog allerlei excursies te boeken. U kunt naar de Ijen vulkaan, een trekking maken door het regenwoud, een tour maken naar de plantages of meedoen met een kookworkshop.

Dag
15
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Bali

Na het ontbijt verlaat u Kalibaru en gaat u naar Ketapang, een fraaie rit met uitzicht op plantages en de indrukwekkende Ijen vulkaan. In Ketapang stapt u op de veerboot naar Bali. Het is een korte tocht van ongeveer een half uur. Eenmaal aangekomen op Bali brengt de chauffeur u naar uw hotel op Bali voordat hij afscheid neemt en weer terug naar Java gaat.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.695 € 1.295
Inclusief
 • Privé-vervoer met airco
 • Eigen chauffeur op Java
 • Engels- of Nederlandstalige gidsen
 • Beschreven accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Boottochten
 • Beschreven excursies en entreegelden
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Indonesië
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • De reis is gebaseerd op een mix van middenklasse en luxe, vaak historische  hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Java Heritage
Hidden
Uw ervaring telt.