Dag

1

Aankomst in Sri Lanka

Bij aankomst op het Bandaranaike International Airport staat de chauffeur voor u klaar. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. U rijdt in ongeveer 20-30 minuten naar de badplaats Negombo, een gezellig vissersdorpje met fraaie stranden. Hier kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Highlight

“Aan het strand van Negombo”

Dag

2

Naar Kalpitiya

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en reist u naar de onbekende noordwestkust, naar het schiereiland Kalpitiya. Dit prachtige schiereiland heeft aan de ene zijde de prachtige stranden en de Indische Oceaan en aan de andere zijde de Puttalam Lagune die een thuis vormt voor talloze watervogels. Onderweg naar Kalpitiya kunt u in overleg met de gids nog extra stops maken. Zo komt u bijvoorbeeld langs het stadje Chilaw, met de bekende Hindoetempel.

Highlight

“Onderweg door Sri Lanka”

Dag

3

4

Op het schiereiland

Deze dagen kunt u vrij besteden in Kalpitiya. Kalpitiya is een landtong aan de noordwestkust van Sri Lanka. Het is een dunbevolkt gebied met aan de ene zijde de Indische Oceaan en aan de andere zijde de Puttalam Lagoon. U vindt hier prachtige verlaten stranden en het is één van de beste plaatsen om te kitesurfen. Voor de kust worden met grote regelmaat walvissen en dolfijnen gespot. Geniet van de prachtige stranden of doe mee aan de optionele boottocht om dolfijnen te spotten.

Highlight

“een kitesurfer bij zonsondergang in kalpitiya”

Dag

5

Op safari

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. U verlaat Kalpitiya weer en u rijdt verder naar het Wilpattu National Park. Hier maakt u in de middag een jeepsafari. Wilpattu is het oudste en een van de grootste natuurreservaten van Sri Lanka. Het is vooral geschikt voor het spotten van het grote wild, zoals wilde Aziatische olifanten, herten, beren, buffels en het bekende srilankaanse luipaard! Na de jeepsafari gaat u door naar uw spectaculaire verblijf. U overnacht in een safarikamp aan de rand van het natuurreservaat!

Dag

6

Noord-Sri Lanka

Na het ontbijt checkt u uit en vervolgens gaat u weer op pad. U reist vandaag naar de stad Jaffna, in het uiterste noorden van Sri Lanka. Het is de grootste stad van Noord-Sri Lanka en de bevolking is er overwegend Hindoeiistisch, anders dan de rest van Sri Lanka. De route erheen voert u langs het zogenaamde Yodha Wewa oftewel het reuzereservoir. (Yodha is het Singhalese woord voor ‘reus’ of ‘reusachtig’.) Dit enorme meer werd aangelegd in de vijfde eeuw na Christus door de toenmalige koning Datusena. In 1954 werd dit gebied uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Vanaf het meer is het nog ongeveer tweeënhalf uur rijden naar de stad Jaffna. Bij aankomst checkt u hier in bij het hotel en daarna is de rest van de middag/avond vrij te besteden.

Highlight

“Naar Noord-Sri Lanka”

Dag

7

Ontdek Jaffna

In de loop van de ochtend haalt de gids u op bij het hotel. Vandaag maakt u een stadstour door Jaffna. Met een bevolking van 88.000 inwoners is Jaffna een van de grotere steden in Sri Lanka. Jaffna werd al 500 jaar vóór Christus gesticht en kent een rijke historie als hoofdstad van het koninkrijk Jaffna. In de koloniale tijden werd hier door de Portugezen een strategisch fort gebouwd. In de 17e eeuw werd dit fort door de Hollandse V.O.C. veroverd en uitgebouwd. Tot de andere bezienswaardigheden van de stad behoren onder meer de markt, de Nallur Kovil tempel, Casuarina Beach en de historische Jaffna Library. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw hotel.

Dag

8

Relaxen

Deze dag is vrij te besteden in Jaffna. Even lekker een dagje niets doen of juist actief op pad. De keuze is aan u! Vanuit Jaffna kunt u optioneel een dagexcursie naar Delft Eiland maken. Dit eiland dankt zijn naam aan de Hollands-koloniale tijd. Toen Jaffna werd veroverd op de Portugezen werden de acht eilandjes voor de kust allemaal vernoemd naar Hollandse steden. De meeste eilanden worden tegenwoordig weer gewoon bij hun inheemse naam genoemd, maar Delft Eiland is blijven hangen. Op Delft Eiland vindt u naast de overblijfselen van het 17e eeuwse fort ook veel natuur, een vuurtoren, muren gemaakt van koraal en zelfs het duivenverblijf uit die tijden staat er nog. Bovenal is Delft Eiland een mooi natuurgebied met wilde paarden en een prachtige ruige kust.

Highlight

“Het typerende ster-fort van Jaffna”

Dag

9

Trincomalee

Na het ontbijt checkt u uit en reist u in ongeveer 4 á 5 uur naar Trincomalee. U maakt een korte tour door deze stad. Trincomalee, ook wel afgekort tot Trinco, heeft een rijke geschiedenis als havenstad die terug gaat tot voor Christus toen het al een belangrijke zeehaven was. In de eeuwen erna is de stad bezet geweest door onder andere de Portugese, Hollandse en Engelse koloniale overheersers.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Trinco het hoofdkwartier van de geallieerden in Zuidoost-Azië. In Trinco kunt u het oude koloniale fort zien en op de Swami rots staat een van de oudste Hindoetempels van Sri Lanka. Na deze tour rijdt u door naar uw hotel.

Highlight

“De Koneswaram tempel in trincomalee”

Dag

10

11

Aan de oostkust

Deze dagen kunt u vrij besteden aan het strand van Trincomalee & Nilaveli. De oostkust is nog ongerept en grotendeels onontdekt door het massatoerisme. U vindt hier nog kilometers lang verlaten stranden, pittoreske vissersdorpjes en bij Pidgeon Island kunt u prachtig snorkelen of duiken. In de zomermaanden zijn er tevens boottochten  te maken naar de walvissen die hier dan voor de kust voorkomen.

Dag

12

Fietsen in Polonnaruwa

Na het ontbijt verlaat u Trinco weer en reist u naar de Culturele Driehoek. In de ochtend brengt u hier een bezoek aan de historische stad Polonnaruwa. Dit was de hoofdstad van Sri Lanka vanaf de 11e tot de 13e eeuw. Doordat de stad iets jonger is, zijn de ruïnes van de tempels en paleizen beter bewaard gebleven dan die van Anuradhapura. Het Parakrama Standbeeld, Het Koninklijke Paleis, Het Vadatage, Thuparama, Rankoth Vehera, Kiri-Vehera, Gal-Vihara, Lankathilaka en het Tivanka Beeldenhuis zijn enkele van de meest interessante ruïnes van deze fraaie historische stad. De gids zorgt ter plaatse voor fietsen;  u verkent het historische park vol ruïnes van tempels en paleizen per fiets.

In de middag u reist u door naar uw hotel in Habarana, centraal gelegen in de culturele driehoek. Optioneel kunt u in de namiddag nog een extra jeepsafari in het Minneriya National Park maken. Vooral in de zomermaanden heeft u hier de kans om grote kuddes wilde olifanten te zien! Overnachting in Habarana.

Dag

13

De Pidurangala Rock

In de ochtend reist u naar het nabijgelegen Sigiriya voor de beklimming van de Pidurangala Rock. Deze rots ligt vlakbij de beroemde Lions Rock en ondanks dat Pidurangala veel minder bekend is, is dit eigenlijk veel leuker. Vanaf Pidurangala heeft u namelijk een waanzinnig mooi uitzicht op de Lions Rock en de klim naar boven is ook een stuk avontuurlijker. Omdat het merendeel van de toeristen naar de Lions Rock gaat, is de kans bovendien groot dat u de Pidurangala rots helemaal voor uzelf hebt!

Na deze beklimming is de middag verder vrij te besteden. Lekker even luieren bij het zwembad of maak in overleg met uw gids nog een extra excursie. Overnachting in Habarana.

Highlight

“De Pidurangala Rock”

Dag

14

Terug naar Negombo

In de loop van de ochtend verlaat u de regio van de culturele driehoek en reist u terug naar de westkust. Het einddoel is weer Negombo. Onderweg kunt u in overleg met de gids nog diverse stops maken of juist zo snel mogelijk naar het strand gaan. Bij aankomst in Negombo checkt u bij het hotel en daarna is de rest van de dag vrij te besteden. Nog wat winkelen, terug naar dat ene leuke restaurantje of heerlijke relaxen op het strand! Overnachting in Negombo.

Highlight

“De culturele driehoek staat bekend om de vele eeuwenoude tempels en ruïnes.”

Dag

15

Weer naar huis

Deze laatste dag is nog vrij te besteden. Afhankelijk van de geboekte vlucht vertrekt u waarschijnlijk in de vroege ochtend of juist laat op de avond. Voor de transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Indien gewenst kunt u de reis uitbreiden met extra dagen in Negombo of een bezoek aan de paradijselijke Malediven!

Highlight

“ORIGINAL TIP: VERLENG UW VAKANTIE MET EEN VERBLIJF OP DE SCHITTERENDE MALEDIVEN!”