Rondreis De Kleine Soenda Eilanden

Hieronder vindt u een aantal voorbeeldreizen over de Kleine Soenda Eilanden. U bezoekt Flores, de befaamde Komodo Eilanden en/of Sumba en Sumbawa. Ook vindt u combinaties van de Kleine Soenda Eilanden met de omringende eilanden. Het zijn rondreizen met de bekende highlights, bijzondere rondreizen en rondreizen met de nadruk op natuur, avontuur of juist cultuur. Deze zijn samengesteld op basis van onze jarenlange ervaringen met dit fascinerende deel van Indonesië. Uiteraard kan iedere reis naar wens worden aangepast, verlengd of ingekort. Laat u inspireren en bel of mail ons over uw wensen. Wij maken dan graag een vrijblijvend reisvoorstel voor uw perfecte rondreis door de Kleine Soenda Eilanden!


Over de Kleine Soenda Eilanden

 

Een privérondreis Kleine Soenda Eilanden staat garant voor een avontuur door een van de meer ongerepte delen van Indonesië! In tegenstelling tot het bekendere Bali, Sumatra en Java, is het klimaat op de Kleine Soenda Eilanden veel droger. U vindt er niet veel regenwoud, maar juist drogere savanne-achtige vlaktes en een ruig berglandschap met diverse vulkanen. Een van de bekendste vulkanen is de fascinerende Kelimutu vulkaan op het eiland Flores. Deze vulkaan heeft een krater met maar liefst drie kratermeren met verschillende kleuren, van azuurblauw, naar chocolade bruin en diepzwart. Een andere highlight zijn natuurlijk de beroemde Komodo Eilanden. Dit nationale park behoort tot een van de mooiste natuurreservaten ter wereld. U kunt er naartoe vanuit Labuan Bajo op het eiland Flores en u vindt hier tientallen kleine en enkele grote ongerepte eilanden die het thuis vormen van de roemruchte Komodo varaan, de grootste hagedis ter wereld. Dit indrukwekkende dier kan tot wel 3 meter groot worden! Ook de onderwaterwereld van Komodo is schitterend met onder andere de kans om manta’s te zien. Naast de natuur, de vulkanen en het berglandschap biedt een individuele rondreis over de Kleine Sunda Eilanden ook een kennismaking met het echte Indonesië, een gebied dat nog niet zo vol en modern is als Java of zo toeristisch als Bali. Er komen dan ook nog steeds relatief weinig toeristen naar de Kleine Soenda Eilanden. Juist dat authentieke maken Flores en de Komodo Eilanden tot een van de mooiste plekjes van Indonesië!

 

Waarom een rondreis over de Kleine Soenda Eilanden?

 

Een privérondreis over de Kleine Soenda Eilanden is een aanrader voor de avontuurlijke reiziger die vooral veel wil zien en ontdekken. Omdat het gebied nog zo ongerept is en het toerisme nog steeds in de kinderschoenen staat, zijn de faciliteiten wat eenvoudiger. Dit uit zich in wat simpelere accommodatie dan u op Bali of Java gewend bent. Het vervoer is soms wat ouder en de gidsen en chauffeurs spreken wat minder goed Engels of Nederlands. De wegen zijn niet altijd in optimale staat waardoor de reisdagen wat langer kunnen worden. Deze kleine ongemakken worden echter ruimschoots vergoed door een schitterende natuur, een buitengewoon vriendelijke bevolking en talloze highlights! Een individuele rondreis over de Kleine Soenda Eilanden voert u langs de Komodo Eilanden, de Kelimutu vulkaan, u kunt snorkelen bij Pink Beach en de 17 Islands, u ziet de spinnenwebrijstvelden, de machtige Komodo-varanen en nog veel meer! Het is geen bestemming voor luxe en relaxen, maar de perfecte vakantiebestemming voor een bijzondere privéreis door Indonesië! Ontdek het nu met Original Asia!