Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Sri Lanka en Malediven met Tieners (20dgn)

Home 1900x900 Maldives Vakantie Strand Original Asia Istock strand eiland mooi dhoni bootje

20-dgs Rondreis Sri Lanka en Malediven met Tieners

 • De 20-dgs Rondreis Sri Lanka en Malediven met Tieners is een avontuurlijke en actieve rondreis. Jeepsafari’s, boottochten, trekkings, fietstochten, meehelpen bij een olifantenopvang, zipline-en door de jungle, rafting en nog veel meer! Daarnaast ziet u ook de bekende highlights zoals de stad Kandy, de theevelden van Nuwara Eliya, de tempels van Polonnaruwa en natuurlijk ook de beroemde treinreis door de bergen. Als kers op de taart eindigt de reis op met een heerlijke strandvakantie op de Malediven. Kortom, een lekker actieve rondreis, genieten voor jong & oud en samen de reis afsluiten op de paradijselijke Malediven!

  HOE ZIET DEZE 20-DGS RONDREIS SRI LANKA EN MALEDIVEN MET TIENERS ERUIT?

  Het programma start met een dagje in Negombo bij aankomst. Makkelijk dichtbij het vliegveld en perfect om even lekker te acclimatiseren. In Negombo maakt u een stadstour en een boottocht door de mangroves. Vervolgens gaat de reis naar het Wilpattu National Park voor een jeepsafari en overnachting in een safarikamp! De volgende stop is de Culturele Driehoek regio. Hier beklimt u de Pidurangala Rock voor een waanzinnig uitzicht. U maakt een fietstocht langs de eeuwenoude tempels & ruïnes van Polonnaruwa. Hierna gaat de reis naar Centraal-Sri Lanka, met een bezoek aan Kandy, rafting in Kitulgala, de bekende treinreis door de bergen en u gaat zipline-en door de jungle van Ella! In Zuid-Sri Lanka maakt u nog een extra jeepsafari door Yala National Park, op zoek naar het Sri Lankaanse luipaard, u ziet het V.O.C. fort van Galle en u geniet van een strandvakantie in Mirissa. In het seizoen kunt u hier bovendien walvis-spotten. Via Negombo keert u weer terug richting het vliegveld. De reis gaat dan door naar de Malediven voor een welverdiende strandvakantie op een van de mooiste strandbestemmingen ter wereld!

   

  Kies voor een reis door Sri Lanka op maat

  Original Asia is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Mocht u nog aanpassingen willen doen aan de rondreis Sri Lanka en Malediven met Tieners, dan is dat geen enkel probleem. Een ander hotel, verlenging, extra, excursies, etc. Laat het ons weten en wij stellen graag uw droomreis samen en sturen u een vrijblijvende offerte toe. Wanneer u nog vragen heeft of meer informatie wilt, neemt u eenvoudig contact met ons op. U bereikt ons door te bellen naar +31(0)85 760 47 00 of door te mailen naar reizen@originalasia.nl.

De Highlights
 • Bomvol Actie & Avontuur
 • Maar ook genieten op de Malediven
 • Slapen in een safarikamp
 • Rafting en Ziplining
 • Per trein door de bergen
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Sri Lanka

Bij aankomst op het Bandaranaike International Airport staat de chauffeur voor u klaar. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. U rijdt in ongeveer 20-30 minuten naar de badplaats Negombo, een gezellig vissersdorpje met fraaie stranden. Hier kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Natuur
Op avontuur

Per boot & Jeep

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. In de ochtend maakt u een tochtje door Negombo met onder meer een bezoek aan de vismarkt en een boottocht door de Muthurajawela Wetlands, een natuurgebied net boven Negombo. Hierna verlaat u Negombo en u rijdt verder naar het Wilpattu National Park. Hier maakt u in de middag een jeepsafari. Wilpattu is het oudste en een van de grootste natuurreservaten van Sri Lanka. Het is vooral geschikt voor het spotten van het grote wild, zoals wilde Aziatische olifanten, herten, beren, buffels en het bekende srilankaanse luipaard! Na de jeepsafari gaat u door naar uw spectaculaire verblijf. U overnacht in een safarikamp aan de rand van het natuurreservaat!

Dag
3
Day mood:
Natuur
Sportief
Op avontuur

Beklim Pidurangala Rock

In de ochtend reist u naar Sigiriya voor de beklimming van de Pidurangala Rock. Deze rots ligt vlakbij de beroemde Lions Rock en ondanks dat Pidurangala veel minder bekend is, is dit eigenlijk veel leuker. Vanaf Pidurangala heeft u namelijk een waanzinnig mooi uitzicht op de Lions Rock en de klim naar boven is ook een stuk avontuurlijker. Omdat het merendeel van de toeristen naar de Lions Rock gaat is de kans bovendien groot dat u de Pidurangala rots helemaal voor uzelf hebt! Na deze beklimming is de middag verder vrij te besteden. Lekker even luieren bij het zwembad of maak in overleg met uw gids nog een extra excursie. Overnachting in de Culturele Driehoek.

 

N.B. bij helder weer is het een aanrader om de beklimming in de namiddag te doen. Geniet dan van een onvergetelijke zonsondergang vanaf de top van Pidurangala!

Dag
4
Day mood:
Cultuur
Sportief

Fietsen

In de ochtend brengt u een bezoek aan de historische stad Polonnaruwa. Dit was de hoofdstad van Sri Lanka vanaf de 11e tot de 13e eeuw. Doordat de stad iets jonger is zijn de ruïnes van de tempels en paleizen beter bewaard gebleven dan die van Anuradhapura. Het Parakrama Standbeeld, Het Koninklijke Paleis, Het Vadatage, Thuparama, Rankoth Vehera, Kiri-Vehera, Gal-Vihara, Lankathilaka en het Tivanka Beeldenhuis zijn enkele van de meest interessante ruïnes van deze fraaie historische stad. De gids zorgt ter plaatse voor fietsen;  u verkent het historische park vol ruïnes van tempels en paleizen per fiets.

De middag is vrij te besteden. Optioneel kunt u een extra jeepsafari maken in het vlakbij Polonnaruwa gelegen Minneriya National Park. Dit natuurreservaat ligt rond het Minneriya Reservoir en is vooral interessant vanwege haar populatie wilde olifanten. Overnachting in de Culturele Driehoek.

Dag
5
Day mood:
Natuur
Sportief

De Trekking

Na het ontbijt gaat u naar het Knuckles Range natuurgebied. Dit prachtige national park dankt zijn naam aan een rij heuvels en rotsen die er van een afstand uitzien als de knokkels van een vuist. U maakt hier een trekking door de mistige heuvels, langs rijstvelden, theeplantages en afgelegen dorpjes. Vroeg in de middag keert u terug naar Kandy waar u de rest van de dag vrij kunt besteden. Een goed moment om even lekker bij te komen bij het zwembad of in de spa te genieten van een welverdiende massage. Overnachting in Kandy.

Dag
6
Day mood:
Op avontuur
Culinair genieten

Sri Lankaans Koken

Vandaag maakt u een dagtocht door de omgeving van Kandy. Een mooie, bergachtige regio met diverse traditionele dorpjes. U stopt bij de een van de dorpjes en hier krijgt u een workshop Sri Lankaans koken bij een lokaal gezin thuis. Zij laten u graag de geheimen van de Sri Lankaanse keuken zien. Heerlijke, kruidige gerechten die een beetje op de Indiase keuken lijken, maar ook veel eigen variaties hebben die we in Nederland nauwelijks kennen. Na de kookles geniet u van de zelf gemaakte lunch en vervolgens maakt u een wandeling door het dorp. Net buiten het dorp ligt een waterval en ook hier neemt u natuurlijk een kijkje! In de namiddag keert u weer terug naar Kandy voor de overnachting.

Dag
7
Day mood:
Sportief
Op avontuur

Rafting

In de ochtend checkt u uit bij uw hotel in Kandy en verlaat u de stad. Vandaag gaat de reis verder naar het zuiden. U reist naar Kitulgala, een mooie streek in de bergen, bekend vanwege het rafting en haar prachtige natuur. Hier is de bekende film Bridge over the River Kwai destijds opgenomen. In de middag staat er een spannende rafting tocht op het programma. Er zijn klasse 2 en 3 stroomversnelling, geschikt voor de beginnende rafter.  Voor  de gevorderde liefhebbers is er verder stroomopwaarts een route met klasse 4 stroomversnelling. Waar u ook voor gaat, het blijft een mooie tocht door de prachtige, wilde natuur van Kitulgala. Overnachting in Kitulgala.

Dag
8
Day mood:
Op avontuur

Theevelden & Treinen

In de ochtend reist u door naar Nuwara Eliya. Dit ligt in een hooggelegen gebied vol theeplantages wat door de koelere temperaturen erg geliefd was bij de Engelsen in de koloniale tijd. Door de vele Engelse invloeden die ook vandaag de dag nog te zien zijn, wordt dit gebied ook wel ‘Little England’ genoemd. Onderweg bezoekt u een theeplantage en als de tijd het toelaat maakt u een korte tour door deze fraaie streek en ziet u onder andere de koloniale villa’s met hun mooie tuinen, het meer en de golfbaan met countryclub.

In de middag brengt de gids u naar het treinstation en reist u in ongeveer 3-4 uur per trein naar Ella. Deze route voert u dwars door de bergen, langs theevelden, valleien en watervallen. Niet voor niets wordt dit gezien als de mooiste treinreis van Sri Lanka! De gids reist vooruit en haalt u in Ella weer van het station. Overnachting in Ella.

Dag
9
Day mood:
Sportief
Op avontuur

Ziplining

Vandaag staat er een spannende excursie Zipline-en op het programma. U gaat naar de grootste zipline van Sri Lanka en deze loopt van Mini Adams Peak tot aan Ella Gap. Over een afstand van een halve kilometer glijdt u door de lucht en kijkt u uit over de theeplantages en de jungle. Een onvergetelijke ervaring! Na het ziplining kunt u de Little Adams Peak beklimmen. Deze ligt vlakbij, is gratis toegankelijk en geeft een spectaculair uitzicht op het stadje, de theeplantages en de tegenovergelegen Ella Rock. Vervolgens is de rest van de dag vrij te besteden. Overnachting in Ella.

Dag
10
Day mood:
Strand

Naar de oostkust

Na het ontbijt haalt de gids u op bij het hotel in Ella. Vanuit Ella reist u door naar Arugambay, een mooie badplaats aan de oostkust van Sri Lanka. De rit duurt ongeveer 3-4 uur. Onderweg kunt u in overleg met de gids nog extra stops maken. Bij aankomst in Arugambay checkt u in bij het hotel en daarna is de rest van de dag vrij te besteden.

Dag
11 12
Day mood:
Strand
Zelf op pad

Arugambay

Deze dagen zijn vrij te besteden in Arugambay. Heerlijk genieten van zon, zee en zand aan de tropische stranden van Arugambay. U vindt hier de mooiste en meest ongerepte stranden van Sri Lanka, een gezellig centrum en het is tevens een zeer geliefde stek voor surfers! In de omgeving van Arugambay liggen nog enkele historische locaties en een natuurreservaat.

Dag
13
Day mood:
Natuur
Op avontuur

Op Jeepsafari

In de loop van de ochtend verlaat u het hotel en reist u naar Tissamaharama. Optioneel kunt u onderweg een bezoek brengen aan het pelgrimsoord Kataragama dat in de buurt ligt. Bijzonder aan dit plaatsje is dat het heilig is voor zowel Boeddhisten als Hindoes, Moslims en de oorspronkelijke Vedda-inwoners. In de namiddag maakt u een jeepsafari door het nabijgelegen Yala National Park. De namiddag is de beste tijd omdat het dan wat afkoelt en de dieren actief worden. Het Yala National Park is het op een-na-grootste park en het beslaat een vrij droog kustgebied met graslanden, struikgewas, moerasgebied en rotsen. Naast olifanten, herten en buffels is het Yala National Park ook een van de beste plaatsen om een luipaard te spotten. Andere zoogdieren die hier leven zijn de toque makaak, de rode loris, de civet en wilde kat. Ook huisvest  het park bijzondere reptielen waaronder de zoutwaterkrokodil, de Indische cobra, de russell’s adder en de vijf bedreigde zeeschildpadsoorten komen hier aan land om hun eieren te leggen. Overnachting in Tissamaharama.

Dag
14
Day mood:
Cultuur

Het Fort van Galle

In de ochtend vertrekt u weer en reist u westwaarts. Als eerste brengt u een bezoek aan het historische stadje Galle. Hier bevindt zich een V.O.C. fort dat nog grotendeels intact is. Het fort is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed en is zeker een bezoekje waard. De imposante bastions en torens maken ook nu nog indruk en in het stadje zelf ziet u nog Hollandse huizen en de Nederlandse kerk uit 1752. In de kerk zijn nog talloze grafstenen met Nederlandse inscripties uit die tijd te zien. Overnachting in het fort van Galle.

Dag
15
Day mood:
Natuur

De schildpadden & de stad

Vanuit Galle reist u door naar Colombo, de grootste stad van Sri Lanka. Onderweg maakt u ook nog een korte stop bij de Turtle Hatchery van Kosgoda. Hier worden gevonden schildpadeieren onder beschermde omstandigheden uitgebroed, zodat men de jonge schildpadjes later weer veilig kan uitzetten in de vrije natuur. De reis gaat dan door naar Colombo. Hier maakt u een korte stadstour, waarbij u onder andere de koloniale wijken Fort en Cinnamon Gardens ziet. In de wijk Pettah ziet u de Arabische invloeden terug ; deze wijk staat bekend om de bazaars, marktjes en haar goudsmeden. Er is ook een Hindoetempel en een oudhollandse kerk uit 1749. Hierna brengt de gids u naar Negombo voor de overnachting.

Dag
16
Day mood:
Strand
Vliegen/Reisdag

Naar de Malediven

Vroeg in de ochtend wordt u naar het vliegveld van Colombo gebracht. We plannen de eerste vlucht naar de Malediven, zodat u hier optimaal van de dag kunt genieten. De vlucht naar Malé duurt ongeveer anderhalf uur. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de airportstaff van het resort. Zij begeleiden u naar de speedboot die u in 30-45 minuten naar het resort brengt. U verblijft in het Sun Siyam Olhuveli Beach Resort.

Dag
17 19
Day mood:
Strand
Relaxdagje
Onderwater

Tropisch genieten

Deze dagen zijn vrij te besteden. Heerlijk genieten van zon, zee en zand op een van de mooiste strandbestemmingen ter wereld! U verblijft in het Sun Siyam Olhuveli Beach Resort.

Dag
20
Day mood:
Strand
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is vrij te besteden totdat het tijd is om naar het vliegveld te gaan. U reist terug naar Malé airport en daarvandaan vliegt u weer naar huis.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 2.095 € 1.945
Inclusief
 • Privévervoer met airco
 • Eigen Engelstalige chauffeur-gids
 • Beschreven excursies/entreegelden
 • Beschreven accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
Exclusief
 • Vlucht naar Sri Lanka
 • Lunch en diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • Deze voorbeeldreis is gebaseerd op de betere middenklasse hotels. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Sri Lanka en Malediven met Tieners (20dgn)
Hidden
Uw ervaring telt.