Java Adventure

Avontuur / Natuur

De 15-dgs rondreis Java Adventure is een van onze favoriete reizen door Java. Een spannende en avontuurlijke reis boordevol highlights en bezienswaardigheden Samen met een eigen chauffeur en gids ontdekt u de bekende en vooral ook de minder bekende delen van Java. Vulkanen, natuurreservaten, de beste surflocaties, schildpadden spotten en nog veel meer!

Uw reis start in de hoofdstad Jakarta. Na even te zijn bijgekomen van de vlucht reist u af naar Pelabuhan Ratu, een voor toeristen onbekende badplaats in het zuidwesten. Het is een flinke maar mooie rit erheen en zeker de moeite waard: u kunt hier raften, surfen, u vindt er ongerepte stranden en een national park. Vervolgens gaat de reis door naar Bandung, een stad met nog veel koloniale invloeden. Hier bezoekt u de Tangkuban Perahu vulkaan. Vanuit Bandung reist u per trein naar Midden-Java, naar de stad Yogyakarta. U ziet natuurlijk de indrukwekkende Borobudur, de Merapi vulkaan en de highlights van deze stad die ook wel het culturele hart van Java wordt genoemd. Hier voert de reis u verder naar het oosten. U ziet de Bromo-vulkaan bij zonsopkomst en bij Sukamade gaat u ‘s avonds schildpadden spotten die hier in het donker aan land komen om eieren te leggen. Via Kalibaru reist u naar de Ijen vulkaan waar u de pittige, maar spectaculaire Blue Flame trekking maakt.

Kortom, Java Adventure is een schitterende reis voor de sportieve en avontuurlijke reiziger!

bekijk kaart

In 't kort

Tot de hoogtepunten van deze rondreis behoren onder meer:

  • Het ongerepte en onbekende Pelabuhan Ratu
  • De treinreis van Bandung naar Yogyakarta
  • De Ijen Blue Flame Trekking
  • De Bromo-vulkaan bij zonsopkomst
  • De indrukwekkende Borobudur tempel
  • De schildpadden van Sukamade

Programma

Dag 1 Aankomst in Jakarta

Dag 2 Naar Pelabuhan Ratu

Dag 3 -4Surfen of raften?

Dag 5 Naar Bandung

Dag 6 De vulkaan

Dag 7 Per trein

Dag 8 De tempel en de stad

Dag 9 Yogyakarta

Dag 10 Naar het oosten

Dag 11 Naar de vulkaan

Dag 12 De Bromo

Dag 13 De schildpadden

Dag 14 Naar Ijen

Dag 15 De machtige Ijen

Bekijk dag tot dag

Pareltjes van deze reis

Highlight

"Optioneel kunt u een fietstocht maken door Yogyakarta; een aanrader!"

Specifieke reiswensen? Geen probleem!

“Original Asia is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Ziet u een rondreis, maar wilt u deze aanpassen? Ziet u uw gewenste reis er niet tussen staan of wilt u bouwstenen combineren? Laat het ons weten en we stellen graag en geheel vrijblijvend uw droomreis samen!”

maatwerk