Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Classic Vietnam Rondreis

Home 1900x900 Istock Vietnam Centraal Hue cultuur Thien Mu Pagoda tempel mooi perfume rivier parfum

15-dgs Classic Vietnam Rondreis

Zoals de naam al zegt voert de 15-dgs Classic Vietnam Rondreis u naar alle klassieke highlights van het schitterende Vietnam. Uw vakantie start in Hanoi. Ontdek de mooiste plekjes van deze historische stad. Vervolgens maakt u kennis met het landelijke Vietnam in Mai Chau en maakt een prachtige cruise door de Halong Bay. Vanuit Hanoi gaan de route van de Classic Vietnam Rondreis dan naar Midden-Vietnam, waar u een bezoek brengt aan het Hue en Hoi An. In Hue bezoekt u de befaamde Thien Mu Pagode en nabij Hoi An ziet u de ruïnes van My Son. In het zuiden van Vietnam maakt u kennis met Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon en natuurlijk ontbreekt ook een bezoek aan de Mekong Delta niet in deze reis. Kortom, een fraaie rondreis voor een eerste bezoek aan Vietnam!

De Highlights
 • De beste kennismaking met Vietnam!
 • Ontdek het fraaie Mai Chau
 • De historische stad Hue
 • Aan het strand van Hoi An
 • Door de Mekong Delta
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Welkom in Vietnam

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen.  U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. Vanaf het vliegveld rijdt u in ongeveer een half uur naar uw hotel. Na hier te zijn ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur

Verken Hanoi

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U wordt opgehaald bij het hotel en u bezoekt  eerst het Ho Chi Minh complex, met het museum en het oorspronkelijke huis op palen van deze belangrijke Vietnamese leider uit de 20e eeuw. Na dit bezoek wandelt u naar de boulevard en brengt u een bezoek aan de fraaie Temple of Literature, de eerste universiteit van Vietnam die in 1970 werd geopend. De lunch gebruikt u  in een lokaal restaurant en in de middag bezoekt u het Vietnam Women Museum, waar men een overzicht geeft van de 54 etnische bevolkingsgroepen die in Vietnam leven. Vervolgens wandelt u door de oude wijk van Hanoi, een doolhof vol winkels, marktjes en restaurantjes en bovendien een interessante mix van bouwstijlen. U ziet traditionele huizen en cottages, koloniale villa’s en moderne gebouwen.

Dag
3
Day mood:
Natuur
Wandeltocht

Het groene Mai Chau

Om 08.00u wordt u opgehaald bij uw hotel in Hanoi. In de ochtend reist u naar de Mai Chau Vallei. Deze fraaie rit voert u in ca. 3 uur naar het dorpje Mai Hich. Hier maakt u kennis met het gastgezin van de homestay waar u overnacht. Het is een homestay in de traditionele stijl waar iedereen van houdt: een houten woning op palen. In de middag maakt u een trekking door de groene heuvels van Mai Chau. Geniet van de schitterende natuur en uitgestrekte rijstvelden. Als het weer goed is, kunt u een bezoek brengen aan de stroomversnellingen, enkele kilometers achter het dorp gelegen. In de namiddag keert u weer terug naar Mai Hich. Diner en overnachting in de homestay.

Dag
4
Day mood:
Natuur

Het platteland

Na het ontbijt kunt u in de ochtend een wandeling maken door het dorp: de beste manier om het leven van alledag in dit afgelegen deel van Vietnam te leren kennen. Veel dorpeling zijn uitmuntende wevers en ze laten u graag meekijken. Het dorp werkt als coöperatie samen zodat alle inkomsten het dorp ten goede komen. Dit is één van de redenen waarom Original Asia mensen graag laat kennismaken met Mai Chau! Na de lunch keert u terug naar Hanoi. Het is een mooie landelijke route die u een nieuwe kijk geeft op het Vietnam van het platteland! U overnacht in Hanoi.

Dag
5
Day mood:
Relaxdagje

Bai Tu Long Bay

In de ochtend vertrekt u uit Hanoi en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Halong Bay, een fraaie rit door de Red River Delta, langs pittoreske dorpjes en prachtige rijstvelden met waterbuffels. Rond het middaguur komt u aan in Halong en hier gaat u aan boord van een traditionele jonk voor een cruise door de smaragdgroene Halong Bay. U vaart naar de meer afgelegen delen van Halong Bay en Bai Tu Long Bay en afhankelijk van het weer en uw keuze kunt u zwemmen of een bezoek aan een van de grotten of de lokale drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord. De jonk is voorzien van kajuiten met twee gescheiden bedden en een eigen badkamer.

Dag
6
Day mood:
Sunrise/Sunset

Cruisen

U staat vroeg op en geniet van het uitzicht op Bai Tu Long Bay. Vaak hangt er een mysterieuze mist in de vroege ochtend die u vervolgens langzaam ziet wegtrekken als de zon aan kracht wint. U vaart vandaag terug naar Halong stad. Onderweg wordt de lunch geserveerd. Bij aankomst in Halong stad staat de chauffeur klaar om u terug naar Hanoi te brengen. Vanaf Hanoi vliegt u vervolgens naar Hue. Ook bij aankomst in Hue staat er natuurlijk een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen.

Dag
7
Day mood:
Cultuur

Op pad in Hue

In de ochtend maakt u een boottocht over de Perfume River naar de indrukwekkende Thien Mu pagode, een van de bekendste pagodes van het land. Hierna voert een kort ritje u naar de groene vallei waar zich de 7 graftombes van de Nguyen dynasty bevinden. Iedere tombe is een gebeeldhouwd als een afspiegeling van de persoonlijkheid van de betreffende keizer. U bezoekt hier de twee mooiste: de tomes van Minh Mang en Tu Duc. Vervolgens wordt u naar een restaurant gebracht voor een klassieke en typisch lunch in Hue-stijl.

In de middag keert u weer terug in Hue en hier gaat u naar de beroemde Kinh Thanh Citadel. Deze citadel stamt uit 1805 en werd gebouwd door keizer Gia Long. Het complex bestaat uit de keizerlijke stad, diverse musea, meren en tuinen. Ook brengt u hier een bezoek aan de Purple Forbidden City. Dit prachtige paleis is een kopie van de Verboden Stad in Peking en was vroeger alleen toegankelijk voor de keizer, zijn concubines en naaste familie en adviseurs. Tegenwoordig staat de citadel op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Dag
8

De Hai Van Pass

Na het ontbijt verlaat u Hue en rijdt u via een prachtige route naar de historische havenplaats Hoi An. De route voert u via de indrukwekkende Van Hai Bergpas. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht. Bij helder weer ziet u het strand en het dorpje Lang Co en de stad Da Nang. In de middag komt u aan bij uw hotel in Hoi An.

Dag
9
Day mood:
Sportief

Fietsen & Kajakken

Na het ontbijt staat de gids voor u klaar, inclusief de fietsen. U start de dag met een mooie tocht naar het dorpje Tra Que. Hier ziet u het dagelijkse leven zoals een boerderijtje en een bambooworkshop. Daarna gaat de rit door naar de Cam Thanh kokosplantage en hier maakt u een tocht per kajak of SUP (stand-up-paddle) door de mangroves. Deze mangrovebossen vormen een uniek ecosysteem en samen met de kokosplantage bezorgt de regio de mensen kokos, vis, schaaldieren en Nipa-bladeren, die gebruikt worden als dakbedekking. Na deze tocht keert u terug naar de pier en hier staat de chauffeur klaar om u terug naar het hotel in de stad te brengen. De middag is vrij te besteden.

Dag
10
Day mood:
Relaxdagje
Zelf op pad

Gezellig Hoi An

Deze dag kunt u vrij besteden. Hoi An is een oude havenplaats plaats die in de 16e eeuw een belangrijke schakel in de bekende zijde route vormde. Nabij Hoi An bevindt zich Cua Dai Beach, een fraai strand waarvan een deel bekend stond als China Beach. Dit China Beach was tijdens de Vietnamoorlog een recreatieoord voor het Amerikaanse leger. Hoi An zelf heeft een mooi centrum met veel leuke en goede restaurantjes. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend als een goede plek om zijde aan te schaffen. Er zijn dan ook diverse kleermakers die binnen een dag of twee kleding maken tegen gunstige prijzen. Tot de excursiemogelijkheden van Hoi An behoren een fietstocht, een bezoek aan de ruïnes van My Son, een foodies-ride of een snorkeltour bij de Cham Islands.

Dag
11
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Naar Saigon

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden tot het tijd is om naar het vliegveld van Da Nang te gaan. Hier stapt u op de vlucht naar Ho Chi Minh City, dat in het verleden Saigon heette. Bij aankomst in Ho Chi Minh City staat er vervoer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving van het hotel te verkennen.

Dag
12
Day mood:
Cultuur

De Chu Chi Tunnels

In de ochtend gaat u terug in de tijd, naar de tijd van de beruchte Vietnamoorlog. Nabij Ho Chi Minh City bezoekt u de beroemde Cu Chi tunnels. Dit is een gangenstelsel van ondergrondse kamers, opslagruimtes, valkuilen, boobytraps en tunnels. De tunnels werden in de oorlog gebruik door de Vietminh en Viet Cong om de vijand met verrassingsaanvallen te overrompelen en daarna weer snel te verdwijnen. In de middag keert u weer terug naar Ho Chi Minh City. Hier bezoekt u het Reunification Palace en het Oorlogsmuseum, waar u een goed beeld krijgt van het Vietnam ten tijde van de beruchte Vietnamoorlog. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel.

Dag
13
Day mood:
Cultuur
Natuur

De Mekong delta in

Na een vroeg ontbijt verlaat u Ho Chi Minh City en reist u naar de Mekong Delta. Het is een rit van ca. 2,5 uur die u naar de minder toeristische plekjes van de Mekong Delta voert. Eenmaal in de delta stapt u op een lokale boot. Na een kort tochtje bereikt u het startpunt van de fietstocht. Hier springt u op de fiets en maakt u een mooie tocht over smalle paden en langs pittoreske dorpjes en plantages. Onderweg vertelt de gids u alles over het leven in de Mekong Delta. Rond de middag bent u weer terug bij de boot. Deze vaart u verder naar het plaatsje Sadec en terwijl u geniet van het uitzicht wordt de lunch geserveerd. Afhankelijk van de tijd van aankomst en uw voorkeur kunt u in Sadec nog een bezoek brengen aan een bonzai tuin, een Cao Dai tempel, een eeuwenoude pagode en/of het huis van de schrijver Huynh Thuy Le, bekend van de roman The Lover.

Na nog een korte stop bij de fruitmarkt van Sadec reist u per auto door naar de stad Can Tho, waar u zult overnachten.

Dag
14
Day mood:
Cultuur

Drijvende markt

In de ochtend haalt de gids u op en maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang. Hier verhandelen de boeren hun producten en vrijwel alles gaat per kleine bootjes; een kleurrijk spektakel!  Vervolgens maakt u een wandeling langs de lokale dorpjes en boerderijen. De bevolking is erg vriendelijk en het kan goed zijn dat u wordt uitgenodigd voor de thee in een van de dorpjes. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. In de loop van de middag rijdt u terug naar Ho Chi Minh City waar u rond 17.00 uur aan zult komen. Overnachting in Saigon.

Dag
15
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Deze dag is nog grotendeels vrij te besteden. De transfer naar het vliegveld is pas laat in de avond. De check-out is om 12.00 en u kunt de bagage zolang bij de receptie achterlaten zodat u nog optimaal kunt genieten van deze dag. In de avond vliegt u weer naar huis.

 

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.565 € 1.395
Inclusief
 • Beschreven accommodatie
 • Beschreven maaltijden
 • Privévervoer met airco
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • Beschreven excursies & entreegelden
 • Engelstalige gidsen
Exclusief
 • Internationale vlucht naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht(en)
 • Lunch/diner
 • Optionele excursies
 • Early check-in / late check-out
 • Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen
Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:
 • De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
 • In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
 • Net als het programma is ook de accommodatie in deze reis heel gevarieerd, van luxe tot een homestay. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
 • De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.
Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Classic Vietnam Rondreis
Hidden
Uw ervaring telt.