Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

Cambodja Hotspots

Cambodja Hotspots

  • Speciaal samengesteld voor de reiziger die wat minder tijd heeft. Uiteraard is deze reis ook uit te breiden met een strandverblijf in Kep of Sihanoukville of te combineren met een reis door Vietnam of Thailand.

    Cambodja Hotspots is een korte, maar zeer complete rondreis langs de hoofdstad Phnom Penh, Battambang & het Tonle Sap meer, Siemp Reap en het indrukwekkende Angkor, om vervolgens via het ongerepte Kratie terug te keren naar Phnom Penh. Speciaal samengesteld voor de reiziger die wat minder tijd heeft. Uiteraard is deze reis ook uit te breiden met een strandverblijf in Kep of Sihanoukville of te combineren met een reis door Vietnam of Thailand. De mogelijkheden van Cambodja zijn ondanks de geringe grootte bijna eindeloos. Kortom, Cambodja Hotspots is een prachtige en complete rondreis met alle belangrijke highlights van het prachtige Cambodja!

De Highlights
  • Het koninklijke paleis in Phnom Penh
  • De boottocht over het Tonle Sap-meer
  • e tempels van het Angkor complex
  • De dolfijnen van de Mekong rivier
  • Keuze uit middenklasse of luxere hotels
Dag
1
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Phnom Penh

Bij aankomst op het vliegveld van Phnom Penh staat de gids voor u klaar om u naar het hotel te brengen. Hier checkt u in en  kunt u even bijkomen van de vlucht. U kunt de rest van de dag vrij besteden.

Dag
2
Day mood:
Cultuur
Sportief

Per cyclo

Vandaag maakt u een stadstour per cyclo, de typische fietstaxi die hier heel populair is. U begint met een bezoek aan het koninklijk paleis met het bijbehorende Wat Preah Keo morokat met de spectaculaire zilveren pagode. Ook ziet u het nationale museum met zijn beroemde verzameling beeldhouwwerk uit de Angkor periode. Tot slot bezoekt u Wat Phnom en het Toul Sleng Genocide museum.

Dag
3
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten

Het platteland

Vandaag vertrekt u vroeg uit de hoofdstad en reist u naar het westen. Het einddoel van vandaag is Battambang. Het is een fraaie rit met diverse interessante stops. Als eerste ziet u Udong, de oude hoofdstad van Cambodja. Op de top van de Phnom Udong vindt u de stupa’s waaronder diverse koningen en koninginnen begraven zijn. Geniet hier van het fraaie uitzicht over de vlaktes terwijl uw gids alles vertelt over de fascinerende geschiedenis van deze heilige berg. Vervolgens gaat u door naar het dorpje Kampong Chhnang, waar u de lunch gebruikt. Na de lunch verkent u het omliggende platteland en brengt u een bezoek aan een pottenbakkersdorp en het drijvende dorp Kampong Luong. Hier neemt u de boot, de beste manier om dit fascinerend dorp aan het Tonle Sap-meer te leren kennen. Vervolgens gaat de route verder naar de provinciale hoofdstad Pursat waar u in de vroege avond arriveert.

Dag
4
Day mood:
Cultuur
Op avontuur

Gemoedelijk Battambang

De dag begint met een bezoek bij een aantal ambachtslieden thuis: beeldhouwers en kleine fabriekjes voor parfum rijstcakejes, rijstwijn, noodles, en nog veel meer. Hierna bezoekt u de vismarkt en ziet u hoe de typische Prohoc gemaakt wordt. Dit is een soort vispasta die onmisbaar is in de traditionele Khmer-keuken. Vervolgens ziet u de Genocide Memorial Wat SamronKnong en een oude tempel van vóór het Angor-tijdperk. Een van de leukste momenten van deze dag is de rit per bamboetrein. Omdat de spoorwegen van Cambodja grotendeels onbenut worden, gebruikt de lokale bevolking kleine trolleys om goederen en passagiers per spoor te vervoeren. U maakt een mooi ritje met zo’n trolley door een prachtig landschap. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar het hotel.

Dag
5
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

Het Tonle Sap Meer

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de pier gebracht voor een van de mooiste boottochten van Cambodja. De tocht voert u langs de Sanker rivier en u steekt  het Tonle Sap meer over. Langs het meer ziet u verschillende drijvende dorpjes en uitgestrekte moerassen en u leert meer over het leven van de lokale vissersbevolking. In de namiddag bereikt u Siem Reap waar u naar uw hotel wordt gebracht.
N.B. Indien de waterstand te laag is wordt de boottocht vervangen door een transfer naar Siem Reap. Over land is het ca. 3 uur rijden.

Dag
6
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Sunrise/Sunset

Ontdek Angkor

Vandaag start u met het verkennen van het enorme Angkor tempelcomplex. Per tuktuk brengt u een bezoek aan de ommuurde stad Angkor Thom. Hier bevindt zich de Bayon, met zijn torens met 4 gezichten. Ook ziet u het koninklijk paleis, de olifantsterrassen en de ‘lepra-koning’, een standbeeld dat zo genoemd wordt omdat het door de erosie en mos-begroeiing is gaan lijken op een lepralijder.  In de middag bezoekt u de Angkor Wat tempel, ’s werelds grootste religieuze gebouw en hét nationale symbool van Cambodja. Angkor Wat wordt beschouwd als het meesterwerk van de Khmer architectuur, met zijn onovertroffen bas-reliëfs die de diverse verhalen uit de Hindoe-religie verbeelden.  Na de lunch gaat u door naar de Ta Prohm, een indrukwekkende tempel die omarmd wordt door het regenwoud; diverse gigantische bomen groeien door het complex heen, wat het geheel een bijzonder mystieke sfeer geeft. In de avond ziet u de zonsondergang vanaf een van de tempels.

Dag
7
Day mood:
Cultuur
Natuur
Wandeltocht

Siem Reap & Omgeving

Vroeg in de ochtend gaat u weer op pad naar Angkor. U bezoekt de tempelberg Pre Rup, om vervolgens door te reizen naar Banteay Srei. Vergeleken met de andere tempels is deze Hindoe tempel maar klein te noemen, maar het uitgebreide steenhouwwerk en versierselen van de tempel behoren tot de mooiste van Cambodja. Letterlijk heet de tempel ‘Citadel der vrouwen’ en ze wordt zo genoemd vanwege fraaie decoraties. Op de terugweg naar Siem Reap wordt er gestopt bij de onbekende Banteay Samre tempel. Deze werd gebouwd door koning Suryavarman II, dezelfde koning die ook Angkor Wat liet bouwen. In de namiddag gaat u naar het eilandje Neak Pean. Dit eilandje ligt in een fraaie kunstmatig meer, dat is versierd met kronkelende stenen slangen. Tot slot bezoekt u Preah Khan, letterlijk: ‘heilig zwaard’.  Het is een enorm klooster met uitgebreid beeldhouwwerk en decoraties.

Dag
8
Day mood:
Cultuur
Vliegen/Reisdag

Naar Kratie

Vandaag verlaat u Siem Reap en reist u naar Kratie, een stadje gelegen aan de machtige Mekong-rivier. Onderweg maakt u een stop bij de tempels van Sambor Prei Kuk, ook wel Isanapura genaamd, de indrukwekkende hoofdstad van vóór de Angkorperiode. U bezichtigt de drie belangrijkste tempels: de Prasat Tao (leeuwentempel), de Prasat Sambor en de Prasat Yeay Peau. Na dit bezoekt gaat de reis verder naar Skuon, dat bekend staat als de spinnenstad. Tot de favoriete gerechten van de bevolking behoort hier namelijk gefrituurde tarantella. Via het dorpje Kampong Cham en diverse rubberplantages, gesticht in de Franse koloniale tijd, bereikt u tenslotte het stadje Kratie. Hier geniet u van de zonsondergang boven de Mekong-rivier.

Dag
9
Day mood:
Natuur
Culinair genieten
Vliegen/Reisdag

De Mekong dolfijnen

Vroeg in de ochtend gaat u op pad. U vaart met een traditionele vissersboot stroomopwaarts naar Kampi. Dit is een van de weinige plaatsen waar de met uitsterven bedreigde Mekong dolfijnen gespot kunnen worden. Deze zoetwaterdolfijnen worden ook wel Irrawaddy dolfijnen genoemd. Terug in Kratie gebruikt u de lunch en vervolgens reist u weer terug naar Phnom Penh.

Dag
10
Day mood:
Vliegen/Reisdag

Terug naar Phnom Penh

Na het ontbijt eindigt het programma. U kunt de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Het is mogelijk uw verblijf te verlengen of de reis uit te breiden met een van de bouwstenen.

Prijsindicatie

Wat mag het kosten?

Data 2 Personen 4 Personen
01-04-2023 t/m 31-10-2024 € 1.045 € 799
Inclusief

* Beschreven transfers & vervoer
* Beschreven excursies & entreegelden
* Beschreven accommodatie
* Dagelijks ontbijt

Exclusief

* Vlucht naar Cambodja
* Lunch/diner
* Optionele excursies
* Early check-in / late check-out
* Visa, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen

Vliegticket:

De genoemde prijs is exclusief vlucht. Zoekt u tevens de vlucht? Laat het ons weten en we nemen het ticket met de beste combinatie van prijs, kwaliteit en reistijd voor u mee in de offerte.

Aandachtspunten:

* De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen.
* In de maanden juli & augustus en tijdens de kerstvakantie rekenen de hotels hoogseizoentoeslagen. Deze toeslagen variëren per vertrekdatum en zullen correct in uw reisvoorstel worden meegenomen.
* De reis kan naar keuze worden gedaan op basis van standaard hotels of de luxere variant. Heeft u andere hotelwensen? Laat het ons weten en we nemen het mee in uw reisvoorstel.
* De 1-persoonstoeslag of prijs voor een extra bed op de kamer is op aanvraag.

Reisschema Hotels Prijsindicatie Voorstel op maat
Reisschema Hotels Prijsindicatie
Boeken van Cambodja Hotspots
Hidden
Uw ervaring telt.