Veilig en zorgeloos boeken voor 2022, met extra flexibele voorwaarden. Meer info.

Zuid Sulawesi

Cultuur

De bouwsteen Zuid Sulawesi is de perfecte kennismaking met dit fascinerende gebied. Van het historische Makassar tot de binnenlanden van Toraja tot de prachtige stranden van Bira, met de 8-dgs bouwsteen Zuid-Sulawesi ziet u het allemaal!

Uw reis start in Makassar, maar bij aankomst op het vliegveld reist u direct door naar Bira. Bira is een leuke badplaats die vrijwel alleen door lokale toeristen wordt bezocht. U vindt er hagelwitte stranden, een kristalheldere zee en een rijke onderwaterwereld. Vanuit Bira voert de route u het immense Tempe-meer. Hierna gaat u naar het mysterieuze Tanah Toraja, fraaie steek waar de oude tradities en gebruiken in ere worden gehouden. Vooral de uitgebreide begrafenisrituelen zijn een indrukwekkend schouwspel! De reis eindigt in Makassar, een eeuwenoude havenplaats met een historisch fort uit de V.O.C. tijd.

Makassar heeft een groot vliegveld en daardoor is de bouwsteen Zuid Sulawesi is ideaal te combineren met de andere eilanden van Indonesië, zoals Java, Bali en Lombok. Ook zijn er verbindingen naar Manado en Ambon.

bekijk kaart

In 't kort

Tot de hoogtepunten van deze reis behoren onder meer:

  • Het mysterieuze Tanah Toraja
  • De hagelwitte stranden van Bira
  • Het immense Tempe-meer
  • Het historische Fort Rotterdam

Programma

Dag 1 Naar Bira

Dag 2 Tropische stranden

Dag 3 Naar Sengkang

Dag 4 Naar Toraja

Dag 5 Tanah Toraja

Dag 6 Tanah Toraja

Dag 7 Terug naar Makassar

Dag 8 Vertrek

Bekijk dag tot dag

Pareltjes van deze reis

Highlight

"De schitterende zonsondergang vanaf het hagelwitte strand van Bira."

Specifieke reiswensen? Geen probleem!

“Original Asia is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Ziet u een rondreis, maar wilt u deze aanpassen? Ziet u uw gewenste reis er niet tussen staan of wilt u bouwstenen combineren? Laat het ons weten en we stellen graag en geheel vrijblijvend uw droomreis samen!”

maatwerk