Dag

1

Aankomst & Rinca Island

Bij aankomst op het vliegveld van Labuan Bajo haalt u uw bagage op en verlaat u het vliegveld. Buiten staat de chauffeur al klaar om u naar de haven te brengen. U vaart met een lokale boot het Komodo National Park in en u stopt als eerste bij het Rinca Eiland. Dit is een van de grotere eilanden en Rinca biedt de beste kans om de beroemde Komodo-varaan te zien. U gaat hier aan land en onder leiding van een ervaren ranger maakt u een trekking van twee uur. De trekking voert u door het bos en de savanne en onderweg worden er vaak Komodo-varanen gespot. Vanaf het hoogste punt van de trekking geniet u van een schitterend uitzicht. Terug aan boord krijgt u de lunch aangeboden. Vervolgens vaart u richting Komodo Island. Het is een prachtige trip van 3 uur over blauwe tropische wateren en langs tientallen onbewoonde eilandjes. De boot gaat voor anker nabij het bekende Kalong Island. Hier kunt u in vroege avond honderden vleermuizen zien uitvliegen. U overnacht aan boord. Er worden matrassen aan dek gelegd en men spant een zeil. Een onvergetelijke ervaring!

Dag

2

Komodo Island

Na een vroeg ontbijt vaart u naar het Komodo eiland. Het is een prachtige trip van 3 uur over blauwe tropische wateren en langs tientallen onbewoonde eilandjes. U maakt een stop bij Pink Beach. Hier geniet u op het strand van de lunch en kunt u heerlijk zwemmen, luieren of al snorkelend de rijke onderwaterwereld van het Komodo National Park verkennen. Voor snorkelmateriaal wordt gezorgd.

Hierna vaart u door naar Komodo waar u samen met een lokale ranger een wandeling van een uur maakt. Op Komodo ziet u naast de varanen ook buffels, herten, wilde zwijnen en tropische vogels zoals  de kaketoe. Na deze wandeling vaart u in ongeveer 4 uur weer terug naar Labuan Bajo. Bij aankomst staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. Overnachting in Labuan Bajo.

Highlight

“Geniet van de stranden en onderwaterwereld bij Pink Beach”

Dag

3

Labuan Bajo & vertrek

Na het ontbijt kunt u de ochtend en eventueel middag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. De transfer naar het vliegveld is inbegrepen.

Highlight

“onvergetelijk Komodo!”