Dag

1

Aankomst in Sri Lanka

Bij aankomst in Sri Lanka staat er vervoer klaar om u naar Mirissa te brengen. Het is een rit van ongeveer 3, 5 tot 4 uur. Indien u het prettig vindt is het ook mogelijk eerst een of enkele dagen aan het strand van Negombo te verblijven om te acclimatiseren.

Highlight

“De stranden van Zuid-Sri Lanka behoren tot de mooiste van het land”

Dag

2

Mirissa

Vroeg in de ochtend reist u naar de haven van Mirissa en gaat u aan boord. Met een ruime en comfortabele boot maakt u een mooie tocht van ongeveer 3,5 tot 4 uur met als doel walvissen te spotten. Een hoogtepunt zou een groep blauwe vinvissen zijn, de grootste dieren op aarde. Tijdens hun migratie komen zij relatief dicht bij de kust van Sri Lanka.

Highlight

“Walvis-spotten is natuurlijk de highlight van de reis!”

Dag

3

Het strand van Mirissa

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de mooiste stranden van Zuid-Sri Lanka. U kunt ook ter plaatse een excursie bij boeken.

Dag

4

Walvissen & Dolfijnen

Vandaag maakt u wederom een boottocht van ongeveer 3,5 tot 4 uur om walvissen te spotten. Ook zal men op deze tocht proberen om spinner- of langsnuitdolfijnen te zien. De zee ten zuiden van Sri Lanka is een van de beste plaatsen om de blauwe vinvis te zien en het is een van de weinige plaatsen waar u zowel de blauwe vinvis als de potvis kunt zien. Het ervaren team walvisspotters heeft de afgelopen 2 jaar meer dan 250 walvis-tochten ondernomen en op maar liefst 95% van deze tochten zijn er walvissen gezien!

Highlight

“De potvis is een van de grootste roofdieren van de oceanen.”

Dag

5

Historisch Galle

Na het ontbijt reist u terug naar de westkust. Onderweg bezoekt u het historische stadje Galle. Hier bevindt zich een V.O.C.-fort uit de Nederlands-koloniale tijd. Het fort is nog grotendeels intact inclusief bastions, klokkentoren en de vuurtoren. Ook kunt u hier nog de oudhollandse huizen zien en de bijbehorende kerk. Vervolgens rijdt u  in ongeveer 3 uur naar Negombo.

Dag

6

Vertrekken of verlengen?

Na het ontbijt kunt u de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Het is mogelijk uw reis te verlengen met een strandvakantie of uit te breiden met een bezoek aan de Malediven.

Highlight

“Vertrekken of verlengen?”