Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

7-dgs Verborgen Paden van het Noorden

Vietnam Rondreis Verborgen Paden van het Noorden

Verborgen Paden van het Noorden

De 7-dgs bouwsteen Verborgen Paden van het Noorden is een exclusieve reis: geen overdreven luxe en toeristische poespas, maar juist een schitterende reis naar de verborgen plekjes van Noord-Vietnam waar nog nauwelijks toeristen komen. De reis Verborgen Paden van het Noorden start vanuit Hanoi. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u nog gelegenheid deze boeiende stad te bezoeken en anders kunnen we er natuurlijk een extra dag bijplakken. Vanuit Hanoi gaat de reis Mau Chai en maakt u een trekking rond Moc Chau. U waant zich in vroegere tijden in de omgeving van Phieng Canh, in een afgelegen vallei. Hierna voert de route u naar Cat Ba Eiland in de Halong Bay. Geen toeristische cruise, maar juist een verblijf op het eiland zelf, waar u perfect kunt kajakken en zwemmen bij verlaten stranden en verborgen baaien. Vanuit Cat Ba reist u per traditionele jonk terug naar Halong Stad waarbij u aan boord overnacht en onderweg geniet van de prachtige natuur van Halong Bay. Hierna volgt het vervoer naar terug naar Hanoi en daar eindigt de bouwsteen Verborgen Paden van het Noorden.

De Highlights
  • Ontdek de verborgen plekjes van het Noord-Vietnam
  • De prachtige natuur en dorpjes van Moc Chau en Mai Chau
  • De vriendelijke bergstammen van het noorden
  • Overnacht op Cat Ba Island
  • Geniet van Halong Bay vanaf een traditionele jonk
Dag:
1
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Hanoi

Bij aankomst op het vliegveld van Hanoi staat er een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Wandeltocht

Naar Moc Chau

Na een vroeg ontbijt verlaat u Hanoi en rijdt u in ongeveer 4 uur naar Mau Chai. Hier wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant. Na de lunch gaat de rit verder naar Moc Chau. Onderweg maakt u een stop van een uur voor een lichte trekking langs diverse traditionele dorpjes. Bij aankomst in Ban Doi checkt u bij de homestay. In de avond kunt u door het dorpje wandelen of een bezoek brengen aan een theefabriekje.

Dag:
3
Day mood:
Cultuur
Natuur

Terug in de tijd

Na het ontbijt verlaat u Ban Doi en reist u naar Phieng Canh, een H’mong gemeenschap in een afgelegen vallei. Vanaf de hoofdweg wandelt u er in ongeveer  een  uur heen, een prachtige route door deze charmante omgeving met haar rijst- en maisvelden. In deze traditionele omgeving waant u zich in een andere tijd totdat de wandelroute u weer naar de hoofdweg voert. Hier staat het vervoer klaar om terug naar Hanoi te brengen. Onderweg naar Hanoi wordt er gestopt voor de lunch.

Dag:
4
Day mood:
Natuur
Sportief
Op avontuur

Cat Ba Island

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en verlaat u Hanoi. Met een privétransfer rijdt u in 2 uur naar Haiphong. Hier stapt u aan boord van de draagvleugelboot naar Cat Ba Island. Daar aangekomen stapt u over op een kleinere boot en vaart u naar een verlaten strand waar het basiskamp zich bevindt. Hier krijgt u eerst een korte instructie en vervolgens verkent u deze schitterende omgeving op de beste manier: per kajak. U vaart tussen steile krijtrotsen, grotten en indrukwekkende Karst formaties. Terug in het basiskamp wordt de lunch geserveerd en hierna gaat u weer op pad met de kajak, simpelweg omdat er nog zo veel moois te verkennen is. In de avond volgt het diner in het kamp en u overnacht in een eenvoudige hut op het strand.

Dag:
5
Day mood:
Natuur
Relaxdagje
Zelf op pad

Halong Bay

De ochtend en vroege middag kunt u vrij besteden. U kunt nog wat kajakken, zwemmen of lekker relaxen aan het strand. Het ontbijt en de lunch is inbegrepen. Rond 15.00 wordt u opgehaald en vaart u naar de Treasure Jonk, een prachtige traditionele boot. Diner en overnachting aan boord.

Dag:
6
Day mood:
Cultuur
Natuur
Relaxdagje

Terug naar Hanoi

In de ochtend wordt het ontbijt geserveerd terwijl  u geniet van de overweldigende stilte van de in mist gehulde baai. Later in de ochtend verdwijnt de mist en kunt u aan dek heerlijk zonnen en de indrukwekkende Halong Bay bewonderen. U brengt een bezoek aan een drijvend dorpje dat wordt omringd door de typische steile rotsen van Halong Bay. Terug aan boord gebruikt u de lunch terwijl de Treasure Jonk terug vaart naar de haven. Aangekomen in de haven staat er vervoer klaar om u terug naar Hanoi te brengen.

Dag:
7
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Vertrek

U kunt de dag vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. Uiteraard kunt u uw verblijf in Hanoi ook verlengen of uitbreiden met een van de bouwstenen.

Uw ervaring telt.