Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

10-dgs Sportief Bali

Sportief Bali

Houd u van sportieve uitdagingen in de natuur? Is dagenlang op het strand of het eindeloos bekijken van tempels niets voor u? Dan is onze korte 10-dgs reis Sportief Bali de perfecte oplossing!

Deze sportieve reis brengt u naar de mooiste plekjes en zit boordevol actieve excursies als wandelingen door de rijstvelden en traditionele dorpjes, snorkelen, een dolfijnentocht en trekking naar de top van de Batur-vulkaan bij zonsopkomst. Natuurlijk ziet u onderweg ook enkele van Bali’s bezienswaardigheden als de Tirtah Empul Watertempel, de Git Git Waterval en de vijvers van het Waterpaleis Tirtagangga. Kortom, de ideale reis voor de sportieve reiziger.

(en natuurlijk kunnen we de reis Sportief Bali altijd nog afsluiten met een welverdiende paar dagen luieren aan het strand!)

De Highlights
  • De befaamde Tanah Lot Tempel
  • Geniet van zonsopkomst vanaf de top van Mt. Batur
  • De dolfijnen van Lovina
  • Snorkelen in Amed
Dag:
1
Day mood:
Strand
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Welkom op Bali

Bij aankomst op het vliegveld haalt u de bagage op en wanneer u door de uitgang wandelt staat de chauffeur al voor u klaar. Vanaf het vliegveld rijdt u ongeveer 20 minuten naar Sanur, een leuke en rustige badplaats in het zuiden van Bali.

Dag:
2
Day mood:
Natuur
Strand
Relaxdagje

De stranden van Sanur

Deze dag kunt u vrij besteden. Lekker luieren bij het zwembad of strand en een goed moment om even te acclimatiseren.

Dag:
3
Day mood:
Cultuur
Natuur
Vliegen/Reisdag

Tanah Lot & Ubud

In de loop van de ochtend checkt u uit. Samen met uw gids gaat u op pad. U brengt eerst een bezoek aan de koningsgraven van Gunung Kawi. Hierna gaat u naar de Tirtah Empul Watertempel. Deze tempel is in het jaar 962 gebouwd rond een heilige bron. Tot op de dag van vandaag kunt u hier de gelovigen zien baden en bidden. De volgende stop is de beroemde Tanah Lot Tempel. Deze ‘zee-tempel’ staat in zee en is voor de gelovigen alleen te bereiken bij eb. Als een van de zeven belangrijkste tempels van Bali is het er vrijwel altijd een drukte van belang en heeft u goede kans een processie in traditionele klederdracht te zien. Aan het einde van middag komt u aan in het kunstenaarsdorp Ubud.

Dag:
4
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Wandeltocht

De godin van de rijst

U wordt bij de lobby van uw hotel opgehaald en naar Desa Tunjuk gebracht. Hier maakt u een wandeling van ca. 2,5 tot uur door de rijstvelden. Onderweg geniet u van het prachtige uitzicht en de vele tempeltjes  gewijd aan Dewi Sri, de godin van de rijst. De Engelstalige gids vertelt u alles over het dagelijkse leven van de boeren. Via een palmbos komt u bij de waterdam. Tijdens de authentieke Balinese lunch die u krijgt aangeboden ziet u hoe de vrouwen de offertjes maken die u op Bali overal terugvindt. Aan het eind van het programma wordt u weer naar uw hotel gebracht.

N.B. doet u de trekking in de middag, dan begint het programma met de lunch.

Dag:
5
Day mood:
Natuur
Sportief
Wandeltocht
Sunrise/Sunset

Beklim de Batur

In de ochtend staat de Batur trekking op het programma. Bij deze avontuurlijke trekking is het doel om bij zonsopkomst op de top van Batur vulkaan te staan. U wordt ’s ochtends heel vroeg opgehaald bij uw hotel. Om 04.00 komt u aan bij het startpunt van de trekking. Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een tocht van ongeveer 2 uur naar de top van de Batur vulkaan. Bij zonsopkomst heeft u een spectaculair uitzicht op het vulkanische landschap en de nabijgelegen Gunung Agung vulkaan. Hierna wandelt u terug naar het startpunt waar u zich kunt opfrissen voordat u wordt terug gebracht naar uw hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Dag:
6
Day mood:
Cultuur
Natuur
Sportief
Op avontuur
Zelf op pad
Wandeltocht

Rusten of Raften?

Deze dag kunt u vrij besteden. In en rond Ubud is van alles te zien en te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de markt van Ubud. Op deze markt worden allerlei kunst- en ambachtsproducten verhandeld als houtsnijwerk, schilderijen, zilver en beeldhouwwerk, dat in de dorpjes in de omgeving van Ubud gemaakt wordt. Ook kunt u vandaag een fiets huren en Ubud per fiets verkennen.

Dag:
7
Day mood:
Cultuur
Natuur
Wandeltocht

De bergen in

Na het ontbijt staat de gids klaar bij de receptie. Vandaag reist u naar Lovina, een klein badplaatsje in het noorden van Bali, bekend vanwege de zwarte vulkanische stranden. De  weg er naar toe is een fraaie rit dwars door het berglandschap met diverse bezienswaardigheden. Als eerste stopt u bij het vlinderpark. Dit park bestaat uit een aantal prachtige tuinen vol met de mooiste tropische vlinders. Hierna gaat de reis verder naar de rijstvelden van Jatiluwih. Hier vindt u de mooiste rijstterrassen van Bali, de ideale fotostop. Langs kronkelige bergwegen vervolgt u de rit. Onderweg geniet u van de natuur en de vergezichten tot u bij Bedugul en het Bratan-meer komt. In de Bedugul kunt u de lokale markt vol tropische vruchten en lokale producten bezoeken. Bij het Bratan-meer vindt u de Ulun Danu Tempel. Een van de zeven heiligste tempels van Bali. De gids vertelt u alles over het ontstaan en de geschiedenis van deze fascinerende tempel. De laatste stop van vandaag is de Git Git waterval. Via een vrij steil wandelpad loopt u in 10 minuten naar de voet van de waterval. Na dit bezoek reist u door naar Lovina waar u aan het einde van de middag aankomt.

Dag:
8
Day mood:
Cultuur
Natuur
Culinair genieten
Wandeltocht

Dolfijnen en het oude Bali

Vroeg in de ochtend wordt u gewekt en vaart u met een lokaal vissersbootje de zee op om bij zonsopkomst de dolfijnen van Lovina te zien. Deze vrolijke dieren komen hier in groten  getale voor. Bij terugkomst in het hotel staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt verlaat u de kust van Lovina en trekt u de bergen in. Hier bezoekt u als eerste de Pura Beji Tempel en daarna gaat de rit verder naar Kintamani. Vanaf deze plaats  heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de Baturvulkaan en het bijbehorende kratermeer. Er zijn hier diverse restaurantjes waar u kunt genieten van koffie of de lunch met een onvergetelijk uitzicht. U vervolgt de route door het Balinees berglandschap waarin de Gunung Agung de hoogste vulkaan van het eiland is. Op de hellingen van deze vulkaan vindt u de Besakih Tempel. Deze tempel wordt ook wel de  moedertempel genoemd en ze is de meest heilige tempel van het eiland. De tempel is deels te bezichtigen voor niet-Hindoes.

Vervolgens wordt u naar het traditionele dorpje Tenganan gebracht. Dit Aga-dorp is bekend om de traditionele wijze waarop de bewoners tot op de dag van vandaag nog leven. Tevens vormt Tenganan het startpunt van een fraaie wandelroute naar Tirtagangga. Het is een wandeling van ongeveer 3 uur langs rijstvelden en kleine dorpjes tot u aan het einde bij het bekende waterpaleis van Tirtagangga uitkomt. Dit met veel beeldhouwwerk versierde waterpaleis behoorde ooit tot de tuinen van de lokale koning. Tegenwoordig is het openbaar toegankelijk en geniet de plaatselijke bevolking graag van de vele vijvers en zwembaden van Tirtagangga. Na het waterpaleis te hebben bezichtigd rijdt u door naar Amed.

Dag:
9
Day mood:
Natuur
Sportief
Strand
Relaxdagje
Onderwater
Sunrise/Sunset

Snorkelen in Amed

Deze dag kunt u vrij besteden. Amed is een heel rustig plaatsje en bovendien een van de mooiste snorkellocaties van Bali. Op veel plaatsen is het mogelijk al vanaf het donkere strand te snorkelen.

Dag:
10
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Terug naar het zuiden

Na het ontbijt eindigt het programma van deze bouwsteen. U kunt uw verblijf in Amed verlengen of u wordt naar het vliegveld of een badplaats in het zuiden van Bali gebracht. Daarnaast is het vanuit Amed ook mogelijk uw reis uit te breiden door naar de Gili Eilanden of Lombok te varen.

Uw ervaring telt.