Contact

Uw droomreis ontwerpen we in overleg met u. Stel ons gerust al uw vragen!


085 760 47 00
reizen@originalasia.nl

Wij zijn van ma-vrij bereikbaar van 09.00-17.00u.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 12.00-16.00u.

Liever contact in de avonduren of het weekend?
Laat het ons weten en we maken dan graag een belafspraak.

Belafspraak inplannen

6-dgs Ontdek Sumatra

Ontdek Sumatra

De 6-dgs bouwsteen Ontdek Sumatra is een schitterende kennismaking met het ongerepte regenwoud van Sumatra. Een echte aanrader voor natuurliefhebber, met een bezoek aan de orang-oetans en olifanten van het Gunung Leuser National Park. De reis Ontdek Sumatra start vanuit vanuit Medan, hiervandaan reist u naar het Gunung Leuser National Park. U maakt een fietstocht en uiteraard ook een jungletrekking door het regenwoud om de orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te spotten. Vervolgens reist u door naar Tangkahan, een klein en authentiek dorpje dat bekend is om zijn olifanten. Vanuit Tangkahan keert u terug naar Medan, waar u de laatste dag van het programma verblijft voordat u terug- of doorvliegt. Deze 6-dgs bouwsteen Ontdek Sumatra laat zich uitstekend combineren met een bezoek aan Java of Bali!

De Highlights
  • Bezoek de orang-oetans van Bohorok
  • De olifanten van Tangkahan
  • Een trekking door het regenwoud
  • Zwemmen bij de Buluh-waterval
Dag:
1
Day mood:
Cultuur
Culinair genieten
Vliegen/Reisdag

Aankomst in Medan

Bij aankomst op het Kualanamu International Airport van Medan staat er vervoer klaar om u naar het hotel te brengen. U herkent de chauffeur aan het bordje met uw naam. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur. Na te zijn ingecheckt bij uw hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Medan is de derde grootste van Indonesië en was al in de Hollands-koloniale tijd een belangrijke stad. U ziet hier dan ook tot op de dag van vandaag nog veel Hollandse kenmerken terug in het straatbeeld. Medan wordt gezien als de food-capital van Indonesië. Vanwege de invloeden van de diverse uiteenlopende bevolkingsgroepen kunt in Medan genieten van tal van traditionele gerechten in warungs en restaurantjes.

Dag:
2
Day mood:
Cultuur
Natuur
Sportief
Culinair genieten

Fietsen langs de rijstvelden

Na het ontbijt verlaat u Medan en vervolgens rijdt u naar het dorpje Bukit Lawang, gelegen aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Het is een fraaie route via de dorpjes Binjai en Kuala, waar u, als de tijd het toelaat, een stop maakt bij de kleurrijke traditionele markt.

In de middag staat er een mooie fietstocht op het programma. U verkent de omgeving van Bukit Lawang en rijdt langs de (rubber)plantages en nabijgelegen dorpjes. Op de rijstvelden leert u hoe de rijst traditioneel gezaaid en geoogst wordt en afhankelijk van het seizoen kunt u de boeren helpen met het werk als u dat leuk vindt. Vervolgens bezoekt u een specerijentuin waar u kennis maakt met de kruiden waar Indonesië zo bekend om is geworden. Vele van deze kruiden worden ook gebruikt als medicijn. Na een korte pauze waarbij u vers kokoswater direct uit een jonge kokosnoot geserveerd krijgt, gaat de rit verder naar de volgende dorpjes. U ziet een suikerplantage en hoe hier tofu wordt gemaakt. Na de fietstocht wordt u naar een lokaal gezin gebracht waar u geniet van een traditioneel Sumatraans diner. Na het diner wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag:
3
Day mood:
Natuur
Op avontuur
Culinair genieten
Wandeltocht

De orang-oetans

Na het ontbijt maakt u een trekking door het regenwoud. Meteen een mooie kans om de schitterende orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien! U maakt een dagtocht waarbij u diep het oerwoud trekt, op zoek naar de apen. Naast orang-oetans kunt u hier ook Thomas Leaf monkeys zien, een soort die alleen op Sumatra voorkomt en totaal niet schuw is. De jungletocht duurt ongeveer 6-7 uur en de ervaren gids vertelt u alles over de flora en fauna van dit ongerepte natuurgebied. In middag gebruikt u de picknicklunch in de jungle. In de namiddag keert u weer terug naar uw hotel in Bukit Lawang.

Dag:
4
Day mood:
Cultuur
Natuur
Op avontuur

Per jeep

In de ochtend checkt u uit en verlaat u Bukit Lawang. Per jeep maakt u een fraaie tocht naar Tangkahan, een dorpje dat verder in het Gunung Leuser National Park gelegen is. De route met prachtige uitzichten, gaat door de jungle en langs plantages en lokale dorpjes. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur stops maken bij bijvoorbeeld één van de plantages, een schooltje, een palmoliefabriek en zo maakt u kennis met het echte leven in dit deel van Indonesië. In de middag komt u aan in het dorpje Tangkahan.

Dag:
5
Day mood:
Natuur
Sportief
Op avontuur
Wandeltocht

Olifant- & riviersafari

Na het ontbijt maakt u een mooie wandeling naar de rivier. Hier staan de mahouts (olifantenoppassers) al klaar en mag u ze helpen met het voeren en wassen van de olifanten. Het wassen gebeurt in de rivier. Hierna gaat u naar het startpunt van het tubing. Na een korte pauze drijft u op een binnenband de rivier af. Onderweg stopt u bij een waterval waar u een natuurlijke douche kunt nemen en even lekker kunt zwemmen en zonnen. In de loop van middag reist u terug naar Medan. Overnachting in Medan.

Dag:
6
Day mood:
Zelf op pad
Vliegen/Reisdag

Vertrek

Na het ontbijt is de dag vrij te besteden tot dat het tijd is naar het vliegveld te gaan. Vanuit Medan kunt u doorreizen naar onder andere Bali, Jakarta of Yogyakarta op Java, maar ook Sulawesi is een optie. Uiteraard kunnen we de reis op Sumatra ook verder uitbreiden.

Uw ervaring telt.